Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 236326 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2876 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: kacsa |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
darkshines Membru

Data inscrierii: 09 Iun 2014 Mesaje: 2
|
Trimis: 18 Sep 2014 20:11 Download mesaj |
Titlul subiectului: Sfat pentru un setup complet astrofotografie |
|
|
|
Buna seara dragi pasionati de astronomie, nu sunt eu un mare expert in astrofotografiere dar de asta am ajuns aici.
De obicei cand mi se pune un fix e batut in cui si sincer din pura pasiune vreau sa ma apuc de astrofotografiere.
Voi trece direct la subiect, cine are rabdarea sa ma asculte si sa ma ajute in gasirea unui setup si la raspunderea intrebarilor ii voi multumi foarte mult
Vreau sa stiu, este bine sa incep cu o luneta? (prefer sa fac observatii planetare) Bugetul vreau sa fie marisor, momentan vreau sa il achizitionez pe "parti" ca intr-un an de zile setup-ul sa fie complet. Ma gandeam sa cumpar o luneta intre 1000-1400 euro, dupa care am vazut ca trebuie cumparata si alta aparatura cum ar fi un treiped computerizat si alte chestii la care nu ma pricep. Daca imi dati link-urile utile ar fi superb. Cum am spus bugetul vreau sa fie consistent si nu exagerat.
O alta intrebare ar fi, cum se pot face pozele acestea la galaxii fara luneta/telescop? Am vazut pe forum ca cineva a facut doar cu un aparat... daca da cum este posibil.
Va multumesc tare mult. Chiar am de gand sa imi fac un setup calumea si am nevoie de ajutorul dvs!
Edit: sau daca aveti un link in care se explica tot ce este nevoie este la fel de bine! |
|
Sus |
|
 |
jimao22 Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010 Mesaje: 2920
Motto: [descopera lumina] Localitate: Ploiesti
|
|
Sus |
|
 |
darkshines Membru

Data inscrierii: 09 Iun 2014 Mesaje: 2
|
|
Sus |
|
 |
jimao22 Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010 Mesaje: 2920
Motto: [descopera lumina] Localitate: Ploiesti
|
Trimis: 18 Sep 2014 21:25 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Cauta un magazin din Europa. Desi preturile in State sunt mult mai mici decat cele europene, pretul transportului si al vamei face ca acest avantaj sa dispara complet. Asta doar daca nu ai vreo varianta de a-ti aduce scula prin vreun prieten care sa ti-l aduca personal. _________________ https://astrodata.wordpress.com/ |
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9759
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 18 Sep 2014 21:26 Download mesaj |
|
|
|
Bine ai venit pe forum!
Eu zic s-o iei încetișor, mai ales dacă zici că vei lua sculele pe rând... Întâi trebuie să studiezi temeinic despre ce este vorba în domeniul ăsta care nu e tocmai la îndemâna oricui dar nu din punct de vedere financiar ci din punct de vedere al pregătirii teoretice și practice. Nu poți arde etapele, adică nu poți cumpăra un setup OK și gata, ești astrofotograf. N-ai încotro, trebuie să înveți întâi abecedarul și pe urmă să treci la a scrie versuri. Altfel vei fi curând dezamăgit și vei vinde sculele la jumătate de preț chiar dacă abia le-ai folosit de 2-3 ori.
Citește cu atenție topicurile recomandate dar și cărți și ce găsești online despre instrumente și accesorii. De pildă, "trepiedul computerizat" o să-ți dea mari bătăi de cap și n-o să ai habar de ce unul e mai bun decât altul și de ce nu-ți ies pozele dacă l-ai cumpărat pe cel mai scump.
Spor la studiat!  _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 18 Sep 2014 23:11 Download mesaj |
|
|
|
... si, in plus fata de ce au spus colegii mei, trebuie sa te decizi care parte a astrofotografiei vrei sa o realizezi (planetara sau DSO), pentru ca au cai diferite de abordare (poate chiar opuse, pe anumite locuri).
Succes! _________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|