Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
eq5.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 241966
Numar de utilizatori inregistrati: 2938
Cel mai nou utilizator inregistrat: supersaiyan
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1450 la data de Lun Mai 11, 2026
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Montura pentru astrofotografie

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Achizitie instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Andrei Bacila
Membru
Membru

Data inscrierii: 10 Noi 2014

MesajTrimis: 10 Noi 2014 18:12 Download mesaj
Titlul subiectului: Montura pentru astrofotografie
Raspunde cu citat (quote)

Salut,

Dupa cum se vede din stanga sunt oarecum nou pe aici; "nou" pentru ca e primul post, "oarecum" pentru ca inainte de a posta am mai "rasfoit" forumul in cautare de raspunsuri la intrebarile mele. Am stat putin pe ganduri unde sa postez, la rubrica "Achizitie instrumente" sau la rubrica "AstroFoto - incepatori" deoarece intrebarile mele au legatura cu ambele subiecte.

Acestea fiind spuse, ce vreau eu sa fac este sa invat astrofotografie Deep-Sky. Sunt incepator, stiu ca nu e o chestia din care sa am rezultate imediat insa sunt o persoana care persista in ce face pana obtine rezultatele dorite Smile Sunt un incepator in ale astronomiei insa stiu sa ma orientez pe cer. De asemenea am ceva experienta in fotografia "de zi" si in postprocesare. In momentul de fata am un 500D cu ceva obiective si m-am jucat cu el de pe un trepied, fotografiind cerul. Montura fiind fixa am fost destul de limitat cu timpul de expunere.

Bugetul pe care il am in momentul de fata este unul destul de limitat (~1500 RON), iar din ce am mai citit pe aici recomandarea esta ca mai mult de jumatate din buget sa fie investit intr-o montura serioasa. De aceea m-am gandit ca investitia initial sa fie doar in montura, urmand ca pe parcurs sa imi achizitionez si telescoape, lunete de ghidaj si alte acareturi in functie de cat de tare ma prinde chestia asta. In momentul de fata sunt orientat pe o montura EQ5 / NEQ5 (inca nu am gasit undeva care sunt diferentele - sau poate nu am cautat destul). Intrebarea mea este care ar fi setup-ul maximal pe care il poate duce o astfel de montura pentru astrfotografie?

Multumesc,
Andrei
Sus
2SKY
Membru
Membru

Data inscrierii: 19 Dec 2012

MesajTrimis: 11 Noi 2014 16:27 Download mesaj
Titlul subiectului:

Salut . Poti lua separat montura si apoi telescop dar iesi mult mai scump cauta si fa un calcul . Eu as merge pe aceasta oferta . http://www.skywatcher.ro/SK/SK2001PEQ5.htm . EQ5 si variante suporta in medie 10kg .
Sus
Andrei Bacila
Membru
Membru

MesajTrimis: 11 Noi 2014 18:11 Download mesaj
Titlul subiectului:

Multumesc pentru raspuns si sfat Smile

Sunt de acord cu ce spui, daca le iau separat ies mult mai scump, insa bugetul actual nu prea imi permite sa iau totul deodata.
In plus, ma gandisem sa achizitionez ca si tub optic un refractor. Unul din motive e ca nu am o locatie fixa de observatie si, din ce am mai citit, am ramas cu impresia ca un refractor are nevoie de mai putina "mentenanta" decat un newtonian. Sincer vorbind nu stiu ce insemana (cat de greu este) sa faci o recolimare la un newtonian.

Ca sa imi fac o idee de cat de greu poate ajunge un setup suportat de un EQ5, puteti va rog sa-mi faceti niste recomandari de solutii de autoguide "usoare"?

Multumesc,
Andrei
Sus
StarChild
Membru
Membru

Data inscrierii: 29 Mar 2011

Motto: tata si sot in primul rand...restul neesentiale... :-)

MesajTrimis: 11 Noi 2014 18:28 Download mesaj
Titlul subiectului:

colegu' hai ca ne vedem zilele astea (cand ne permite vremea) la o iesire, si atunci o sa vezi pe viu niste instrumente si cat d eusor de manevreaza.

pana atunci .... "Quality First!" Wink

Membru
Membru

MesajTrimis: 27 Noi 2014 09:42 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pana la urma mi-am luat un EQ5 motorizat. Deocamdata nu am telescop asa ca folosesc DSLR-ul impreuna cu ceva obiective pentru foto. Daca o sa ma prinda foarte tare chestia asta cu astrofotografia, banuiesc ca intr-un viitor (probabil nu apropiat) o sa fac si upgrade la montura asa cum majoritatea recomanda Smile
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Achizitie instrumente

Download topic
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum