Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Alexandru Glavan Membru

Data inscrierii: 18 Dec 2014 Mesaje: 9
|
Trimis: 18 Dec 2014 14:46 Download mesaj |
Titlul subiectului: Vixen R130SF sau altceva ? |
|
|
|
O seara buna!\
Imi cer scuze daca s'a mai discutat acest subiect dar timpul ma preseaza momentan si nu am timp sa citesc tot. \
Momentan sunt peste ocean in SUA, imi doream de mult sa incep acest hobby. Acum e timpul potrivit! Sunt incepator, am citit pe aici (SUA) ce se discuta dar tot pe limba noastra e mai bine \
Dupa "indelungi" studii m'am hotarat sa cumpar un Vixen R130SF si porta II, aditional voi cumpara si un set de eypiece NPL 10,15,40 pe langa standard PL 20 si 6,3. \
Eu sunt din Constanta si mi'ar face placere sa impart telescopul cu alti pasionati. Va rog sa anuntati in avans, ajung acasa pe la sfarsitul lui Ianuarie.\
La vreau sa folosesc telescopul ? Pai ma intereseaza luna in mod deosebit, apoi marii cerestrii jupiter, saturn cam ce poate vedea corect. Cand spun Luna ma refer la modul ca vreau sa vad locul aselenizarii. pe cat posibil
Ce pareri aveti despre acest telescop? Se preteaza pentru incepator cu amibitiile mele? Ce ma sfatuti sa cumpar? Sa merg mai bine pe un Refractor ? Si daca da cam care ar acela? Ma refer doar la producatorii consacrati, nu branduri ieftine...\
Va mutumesc anticipat si abia astept sa ne intalnim pentru o mica sedinta de astronomie. \
P.S daca aveti ceva pareri sau nevoie de ceva peste oceane va rog sa ma anuntati si vedem cum o scoatem la capat  |
|
Sus |
|
 |
Herr_Alien Moderator

Data inscrierii: 11 Noi 2010 Mesaje: 1081
|
|
Sus |
|
 |
Alexandru Glavan Membru

|
Trimis: 18 Dec 2014 16:09 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Ca si "instrument" e ok ? nu am vrut sa jignesc pe nimeni dar nu am avut timp sa citesc. Reformulez intrebarea daca ai fi la inceput si vrei mai mult ce ai alege ? |
|
Sus |
|
 |
Alexandru Glavan Membru

|
Trimis: 19 Dec 2014 03:21 Download mesaj |
Titlul subiectului: Va multumesc de ajutor! |
|
|
|
Va multumesc pentru ajutor! Se poate inchide sau sterge ! O la revedere placuta. |
|
Sus |
|
 |
Herr_Alien Moderator

Data inscrierii: 11 Noi 2010 Mesaje: 1081
|
Trimis: 19 Dec 2014 14:30 Download mesaj |
|
|
|
Alexandru Glavan a scris: | Ca si "instrument" e ok ? nu am vrut sa jignesc pe nimeni dar nu am avut timp sa citesc. Reformulez intrebarea daca ai fi la inceput si vrei mai mult ce ai alege ? |
Sincer, nu stiu. Nu mai sunt la inceput, si orice recomandare pot sa dau e "pliata" pe ce imi place mie: observatii de camp mai larg. In afara de binoclu, m-ar tenta sa fac un newtonian, cu un set de oglinzi la F/D=5, pe la 120 - 150mm diametru.
"nu am avut timp sa citesc" e o reteta garantata de aruncat banii pe geam. Citeste deci. _________________ Alex
Astronomical Ephemerides |
|
Sus |
|
 |
theogon Membru de onoare

Data inscrierii: 20 Mar 2009 Mesaje: 1189
Motto: impresie, rasarit de soare Localitate: cluj
|
Trimis: 19 Dec 2014 16:55 Download mesaj |
|
|
|
Instrumentul descris de tine este un newtonian de 5' F5. Are avantaje si dezavantaje. Este un brand aș zice de marcă, este un instrument ușor, luminos, relativ comod. Ca dezavantaje aș zice că e cam micuț, fiind un newtonian la la F5 prezintă coma, pe care cu siguranță nu o vei remarca. Va trebui să înveți să-l colimezi și va trebui puțină strădanie din partea ta (chiar dacă nu ai timp să citeși) să-l poți utiliza la potențialul său
Pentru primii pași este un instrument bun.
Va trebui să uiți de pretenția de a vizualiza locul aselenizării. Spre exemplu cu un instrument de 11' un distins coleg de-al nostru de pe forum a reușit să fotografieze pe Lună detalii de 800 m.
Fiind plecat departe găsești acolo instrumente second la prețuri absolut decente. Eu m-aș opri la Celestron C8, care te-ar ajuta să faci primii pași, dar și pe următorii ținându-te ocupat în domeniul ăsta multă vreme, sau dacă bugetul este limitat un newtonian de la Celestron de 6' cu acoperiri XLT este deja un instrument decent.
Partea frumoasă a hobby-ului nostru, pe lângă observațiile directe la corpurile cerești este și partea de documentare, citire, informare a ceea ce ai văzut,ce ar trebui să vezi, unde anume. Îți doresc succes în alegerea pe care o faci și este bine ca această alegere să fie făcută în cunoștință de cauză. Croitorul spune măsoară de 10 ori și taie o dată. noi spunem informează-te cât de mult și apoi decide-te. _________________ mihai |
|
Sus |
|
 |
Alexandru Glavan Membru

|
Trimis: 20 Dec 2014 14:13 Download mesaj |
Titlul subiectului: Va mutumesc frumos! |
|
|
|
Va multumesc frumos de indrumare.
Faptul ca nu am timp nu insemana ca nu imi voi face timp. Lucrez pe nava ca ofiter mecanic, serviciul si lenea de dupa ma obliga sa ma odihnesc si relaxez, cum inca sunt la inceput cu acest hobby sunt convins ca o sa ma consum mult si poate ajung sa neglijez servicul , lucru deloc de dorit .
Imi doream aceste sfaturi din partea voastra pentru ca aici forumurile lor, cel putin cele pe care am intrat eu, sunt pline de reclame platite mai nou facuta automat de niste boti care au propriile pararei despre ce si cum asa ca incredere scazuta in vorbele lor. M'am uitat si la cele de 6 inch dar din pacate sunt voluminoaste si geata de voiaj nu poate duce atat de mult.
Sper sa intalnesc colegi din constanta, si sa'i facem o proba, voi incerca si aici la nava. Sunt in zona Caraibe - florida. Am cumparat si ceva documentatie pentru incepatori usor usor invatam!
O sa va tin la curent cu aventurle de peate ocean cu Vixen'ul
Numa' bune! |
|
Sus |
|
 |
theogon Membru de onoare

Data inscrierii: 20 Mar 2009 Mesaje: 1189
Motto: impresie, rasarit de soare Localitate: cluj
|
Trimis: 20 Dec 2014 18:58 Download mesaj |
|
|
|
Pe vremuri poziția navei (punctul navei) se făcea prin determinări astronomo-geodezice expeditive (sextant, cronometru), acum coordonatele navei se determină cu ajutorul sistemelor de localizare satelitare (GPS). Vei găsi pe navă ofițeri care pot să te lămurească cu privire la coordonatele orizontale și ecuatoriale care se folosesc și în astronomie. Pe navă ai acces la tot cerul și cu o hartă poți învăța constelațiile, dacă nu ai făcut acest lucru până acum.
Dacă te-ai hotărât pentru Vixen atunci spor la observații și dacă ai nelămuriri scrie-ne și vei găsi aici o opinie sau mai multe. _________________ mihai |
|
Sus |
|
 |
Alexandru Glavan Membru

|
Trimis: 21 Dec 2014 07:44 Download mesaj |
|
|
|
Salut Mihai ! Multumesc de reply ! Sa stii ca navele de pasageri erau obligate sa aibe sextant si efemeridele la indemana plus ca facea parte din croaziera. Asta nu se mai foloseste , iar "ofiterii puntisti" sunt morti fara Gps sau Ecdis unii sunt praf chiar si cu ele
Este o companie care mai face asa ceva de amoru artei a tot pe pilot merge nava, wind star se cheama compania au doar trei nave ai sunt veliere motorizate
Nu am ce scoate de la ofiterii de aici sunt resemnat in privinta asta dar am cumparat ceea ce imi doresc sa nu fie chiar maculatura si anume :
Exploring the night sky the equinox astronomy for beginners de catre Dickinson Terrence
Night watch a practical guide to view the univers de acelasi autor
In urma documentarii sumare de urma experientei altora de aici
Sper aa nu incalc vre'o regula http://www.scopereviews.com/page1ai.html#2
Am adaugat la "scula" si urmatoarele :
https://www.amazon.com/gp/aw/d/B001KW07ZA/ref=ya_aw_oh_pii
https://www.amazon.com/gp/aw/d/B001PMIWI4/ref=ya_aw_oh_pii
Imi vor fi de folos dupa ce voi sti sa le folosesc. Totodata eu vin in ianuarie acasa asa ca cine doreste eva , de peste ocean cu livrarea in 25 ianuarie si este din constanta va ajut cu cea mai mare placere!
Numa' bune! |
|
Sus |
|
 |
Alexandru Glavan Membru

|
Trimis: 09 Ian 2015 09:33 Download mesaj |
Titlul subiectului: Am inchis comenzile de peste ocean:) |
|
|
|
Nu ca ar fi spus cineva ceva dar sa nu se ceara ulterior se apropie data plecarii acasa si nu mai am cand sa primesc comenzile de pe amazon .
Deagi colegi astronomi Constanteni va rog de pe acum sa fiti infaduitori cu mine candi sa va cer ajutorul
Numa' bune ! |
|
Sus |
|
 |
|