Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
jup5.png
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 235912
Numar de utilizatori inregistrati: 2869
Cel mai nou utilizator inregistrat: Alexandru Marc
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

telescop nacional geografic

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Achizitie instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
petre ioana
Membru
Membru

Data inscrierii: 05 Mar 2015

MesajTrimis: 06 Mar 2015 22:07 Download mesaj
Titlul subiectului: telescop nacional geografic
Raspunde cu citat (quote)

Buna ziua,am cumparat un telescop nacional geografic 114/900, mi-a zis cineva ca magnificatia este de 36*-675*,asta ce inseamna ca nu este bun?
Sus
dragos.n
Membru
Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi

MesajTrimis: 07 Mar 2015 01:01 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cine ti-a spus asta a gresit. Un telescop de 114mm diametru poate sa mareasca in conditii ideale pana pe la 230x, si rar ceva peste. Adica dublu diametrului in milimetri. In realitate, datorita unor serii de limitari calitative, probabil ca a ceasta cifra va fi mai mica, 150-200x. Cat priveste marirea limita inferioara, este functie de ocularele pe care le gasesti. Spre exemplu unul din cele mai mari-lungi oculare pe barel de 1,25'' are o focala de 40mm, si de aici rezulta o marire de 22,5x.

Telescoapele nu se judeca in principal in functie de maririle pe care le pot da, ci in functie de calitate optica si mecanica, diametru, de tipul constructiv, etc. Nu e o clasificare simpla, citesti un numar si gata.

Cauta pe forum si o sa gasesti suficienta informatie, ca sa stii cum sa utilizezi cat mai bine telescopul tau, pentru ca asta conteaza mai mult, nu niste cifre spuse de unul sau altul.

Ultima modificare efectuata de catre dragos.n la 07 Mar 2015 01:11, modificat de 1 data in total
Sus
needweed
Membru
Membru

Data inscrierii: 24 Oct 2011

MesajTrimis: 07 Mar 2015 01:05 Download mesaj
Titlul subiectului:

e un telescop destul de bun pentru planete, luna
Sus
petre ioana
Membru
Membru

MesajTrimis: 07 Mar 2015 08:41 Download mesaj
Titlul subiectului:

Telescopul este dotat cu oculare Huygens.
Acestea au distante focale de 25 mm, 9 mm si de 4mm.
Acesta are si lentile Barlow ce sunt folosite pentru a mari de 3 ori magnificatia initiala.
Magnificatia are o raza de 36x-675x. De fapt asta zice in cartea lui....
Sus
dragos.n
Membru
Membru

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi

MesajTrimis: 07 Mar 2015 09:06 Download mesaj
Titlul subiectului:

Ce scrie in carte este o reclama mincinoasa. O sa-l testezi, si vei vedea ce si cum. Ocularele sunt slabe calitativ, iar lentila barlow este aproape inutilizabila. Doar ocularele de 25 si 9m dau imagini acceptabile, cel de 4mm, nu cred.

Pe de alta parte am vazut ca intreba-i pe alt topic daca sa-l duci inapoi. Daca vrei sa iei ceva mai bun, chiar si second-hand, nu e o idee rea. Diferenta intre unul de 114mm si 130mm nu e mare, aparent, dar e un pic alta clasa de instrumente. In general, instrumentele foarte mici, sunt facute cu mare economie, la calitate. Cele mai mari sunt facute cu ceva mai mare grija.

Membru
Membru

MesajTrimis: 07 Mar 2015 10:50 Download mesaj
Titlul subiectului: multumesc pt raspuns

Totusi ca sa nu-l mai schimb,nu as putea sa cumpar in timp oculare mai bune,ca este de 1,25 inch si cred ca s-ar potrivii ,nu de alta ca l-as fi dat inapoi dar e putin complicat..multumesc pt raspunsuri,trebuia sa pun si eu intrebari inainte sa-l cumpar
Sus
Daniyyel
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Mai 2011

MesajTrimis: 07 Mar 2015 11:05 Download mesaj
Titlul subiectului:

Și sfatul meu este să îl dai înapoi și de banii ăia îți poți lua un telescop sh decent.

Ideea de a cheltui bani pe oculare mai de calitate pe un asemenea telescop e ca vorba aia "brânză bună în burduf de câine". De ce zic asta ? Păi pentru că am văzut descrierea acestuia pe site....și deci mă îndoiesc că este un telescop de calitate.

Iar referitor la telescoapele second hand: foarte mulți din cei de pe acest forum au ales așa ceva (și aici mă includ și pe mine) și suntem cu toții (cel puțin eu) extrem de mulțumiți de decizia luată. Pe lângă faptul că am economisit 500 ron la achiziția telescopului, m-am ales și cu un lucru de calitate!

Camera: QHY5L-II MONO, Canon 450D, Orion StarShoot.
Sus
petre ioana
Membru
Membru

MesajTrimis: 09 Mar 2015 18:11 Download mesaj
Titlul subiectului:

Gata,l-am dat inapoi,si ramane sa-mi iau unul dar nu o sa mai ma grabesc..are cineva un bresser 150-1400,cat de bun este?bineinteles la mana a doua..
Sus
theogon
Membru de onoare
Membru de onoare

Data inscrierii: 20 Mar 2009

Motto: impresie, rasarit de soare

MesajTrimis: 09 Mar 2015 20:00 Download mesaj
Titlul subiectului:

N-am să mă hazardez să fac o clasificare a instrumentelor în ''bune'' și ''rele'', dar dacă ai renunțat la telescopul de 114mm va trebui să vezi ce nu ți-a plăcut la vechiul instrument și caută ca noua achiziție să depășască aceste scăderi.
Un instrument absolut decent este și Sw 150/750 sau fratele lui Celestron 150/750 (are acoperiri XLT pe oglinzi). Eu am avut un astfel de instrument și am fost (foarte) mulțumit. În plus are gabaritul mai mic decît 150 F8 și este mai comod la transportat. Calitativ sunt la fel de bune, fie că iei F5 sau F8. Cel cu focala lungă este însă mai potrivit pentru planete și duble și lucrează mai bine cu ocularele zise comune.
Dacă găsești un astfel de instrument în bună stare, cu oglinzile nezgâriate, fără pete, folosit puțin sau cu grijă, te poți încumeta să-l achziționezi.

Membru
Membru

MesajTrimis: 10 Mar 2015 10:03 Download mesaj
Titlul subiectului:

Ce nu mi-a placut la cel vechi,l-am probat decat o data a fost montura,f slaba , aluneca,nu se strangea bine, si m-am chnuit mult sa vad ,de ex planeta jupiter,de abia am vazut ceva dar mam chinuit mult...in fine ,acum am inteles ca conteaza f mult si montura..
Sus
dragos.n
Membru
Membru

MesajTrimis: 10 Mar 2015 11:34 Download mesaj
Titlul subiectului:

Multi dintre noi am patit-o cu monturi din astea de jucarie, la inceput.

Acum stai cu ochii pe sectia vanzari, si cand apare ceva interesant mai poti sa ceri opinii pe acest topic, nu direct pe anunt.

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Achizitie instrumente

Download topic
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro