Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235852 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2868 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Leopold |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
ANDREI ANDREI Membru

Data inscrierii: 21 Apr 2015 Mesaje: 3
Motto: CAUTA SI VEI AFLA Localitate: IASI
|
Trimis: 25 Apr 2015 18:40 Download mesaj |
Titlul subiectului: ORION XT8 VS GSO 200C VS SKY-WATCHER 203mm PYREX |
|
|
|
Salutare tuturor , probabil sunt multi incepatori ca mine care ajung intr-un impas in a face o alegere buna asupra a ceea ce doresc sa cumpere in special cand ai de unde alege. Acestea fiind spuse am sa incerc sa scriu nelamuririle mele in privinta fiecarui telescop din titlu...
-- Sky-Watcher Dobson 203mm Pyrex--- costa maxim 1750 lei si ca dotari este peste Orion xt 8 si GSO 200 c----oglinda principala pyrex , cautator mare 9x50 , 2 oculare in loc de unul....pretul ma face sa ma intreb daca calitatea celor prezentate mai sus este indoielnica..
-- ORION SkyQuest XT8 203/1200 classic dob -- acesta este cel pe care doream sa-l achizitionez dar in maxim 2 saptamani pretul a sarit de la maxim 1750 lei la aprox. 1900 lei
-- GSO Dobson 200C 200/1200 --oprox- ca si dotari este apropiat de Orion xt 8 dar am citit ca cei de la GSO tin calitate, in special a oglinzilor...nu stiu nimic in rest de aceasta firma de telescoape ...se merita achizitonat in locul unui Orion?
Mai stiu ca Synta este producatorul de oglinzi pentru Sky-watcher si Orion si nu inteleg cum la Sky-Watcher au montat PYREX si este mai ieftin decat sticla (BK7) montata pe Orion.
Sper sa gasesc raspunsurile de care am nevoie...multumesc ! |
|
Sus |
|
 |
2SKY Membru

Data inscrierii: 19 Dec 2012 Mesaje: 2838
|
Trimis: 28 Apr 2015 20:46 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Salut , daca Synta produce oglinzi si pentru Sky-watcher si pentru Orion , iar Sky-watcher fiind pirex , mai ieftin si mai generosi , la componente , crezi ca este diferenta de calitate optica intre cele doua firme ? . Sint alte cauze , ce ridica pretul la Orion . Eu as merge cu ochii inchisi pe Sky - watcher , GSO sint mai ieftini de obicei . |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|