Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235811 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2867 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: raul |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
crissgab Membru

Data inscrierii: 20 Mar 2014 Mesaje: 101
|
Trimis: 17 Apr 2015 00:36 Download mesaj |
Titlul subiectului: achizitie aparat foto |
|
|
|
Din pacate munca plus multe altele m-au tinut departe de laptop pt. luni bune. Acum ca am putin timp redeschid un subiect discutat anul trecut si abandonat intre timp din n motive.
Am pus ochii intr-un magazin pe acest aparat care m-a incantat la maxim si am zis ca pana in concediu o sa achizitionez unul ( app - imi pare rau ca nu o sa pot veni nici anul asta la party dar ajung in tara la o saptamana dupa data programata de voi ). Dupa un mic research mi-am mai largit putin orizonturile si am mai adaugat cateva aparate printre optiuni :
nikon d7000
pentax ks1
canon 600d
canon 550d
canon 70d
pentax k50
si lista mai poate continua cu cateva modele. Bugetul votat si aprobat e de maxim 750 lire ( body+ macar obiectivul de 18-55, alte upgrade-uri mai tarziu ).
Prietena ma tot bate la cap sa ma axez spre un Nikon ( fiindca are acces la ele i se par mai bine facute, dar si mai important, ca majoritatea sunt facute in Japonia si nu in China ca multe dintre Canon-uri). Personal mi-a placut acel nikon 5300 ( si acel wi-fi imi chiar face cu ochiul, sa stau pe terasa si sa trimit pozele direct la printat ... tehnologia asta ne face mai lenesi pe zi ce trece), dar ce e drept nici nu am stat sa fac comparatii cu alte camere concurente la pret/performanta. Orice sfat e binevenit, iar daca ati avut ocazia sa testati/lucrati cu cateva dintre acele modele atunci e si mai bine. |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11368
|
Trimis: 17 Apr 2015 01:00 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
E legat si de astrofoto, sau il vrei doar pt. poze "normale"? |
|
Sus |
|
 |
crissgab Membru

|
Trimis: 17 Apr 2015 01:22 Download mesaj |
|
|
|
deocamdata o sa fie de uz general ( in special natura ) cu speranta ca in viitorul apropiat sa-mi termin proiectele planificate si sa o las mai usor cu munca pentru a avea mai mult timp liber, iar atunci o sa experimentez si astrofoto ( sper sa urmeze si unn upgrade la telescop cand mai scap de cheltuieli) |
|
Sus |
|
 |
CUBIX Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2013 Mesaje: 326
|
Trimis: 18 Apr 2015 00:41 Download mesaj |
|
|
|
Poti defini mai concret natura? Esti interesat de wildlife sau landscape, ori vrei sa faci poze cu prieteni (tie si lor) in drumetii?
Conteaza sa stii ce ai vrea sa faci cel mai mult cu acea camera. Spe exemplu, daca vrei wildlife, as merge pe Canon pentru ca au 400mm f/5.6 (prime, nu zoom), iar ca body as lua din lista 70d, datorita sistemului de focus si 7fps.
Pentru landscape as merge pe Nikon, body-urile lor au un dynamic range mai mare fata de ce ofera Canon in acest moment. As alege 7100d, 3300d, 5300d, 5500d...
Toate au acelas senzor (24MPx), fara filtrul anti-aliasing, raman alte detalii de stabilit, touchscreen, wifi (nu te astepta sa functioneze prea usor, nu e ca la smartphone, poti cauta pe youtube exemple).
Astrofoto, cele mai multe accesorii le gasesti pe canon, inclusiv software (cel putin in acest moment) Maxim DL, ofera suport si pentru Nikon. |
|
Sus |
|
 |
crissgab Membru

|
Trimis: 18 Apr 2015 14:10 Download mesaj |
|
|
|
Ambele in egala masura, de orase si tot inseamna constructii si betoane mi-am pierdut de multi ani interesul, asa ca nu scap nici o ocazie de a iesi in afara orasului si de a ma bucura de liniste si verdeata.
Cat despre nikon 5300 am citit mai multe review-uri negative legate de focus, unii atat de frustrati ca nu au putut scoate niste poze decente cainii ce zburdau prin gradina incat au trimis aparatul inapoi. Pe de alta parte multi au spus ca este mai bun in conditii de iluminare slaba fata de canon 70d, chiar daca acesta din urma e cu o clasa peste.
Nikon 7100 e putin peste bugetul meu. M-am gandit si la varianta de a lua 5300 si cu restul de 250 sa mai iau niste obiective de 55-200/ 70-300 + 35mm eventual si un tripod mai cheap ( in cazul in care va dau matematica peste cap am omis sa spun ca am un discount de 10% la tot ce e vandut de amazon ). Sau, cum am mai spus, o camera mai superioara si sa fac upgrade-urile in timp. Trebuie tinut cont si de faptul ca nu-s profesionist, nu-mi castig existenta din asa ceva, nici macar amator cu experienta in dslr-uri nu sunt ( o sa am mult de studiat ...)
Cat despre astrofoto - pana acum am avut mici tentative complet esuate cu jupiter plus niste incercari jenante comparativ cu rezultatele voastre asupra lunii dar care personal ma incanta si le tot rasfoiesc atunci cand am ocazia . |
|
Sus |
|
 |
Dyptorden Membru

Data inscrierii: 27 Noi 2014 Mesaje: 144
|
Trimis: 20 Apr 2015 10:05 Download mesaj |
|
|
|
Doar o parere personala... nu stiu daca renteaza 5300 peste 3300... eu intentionez sa il achizitionez pe ultimul. Depinde la urma urmei si de "profilul" utilizatorului...
Daca nu esti prins puternic in trendul selfie (ecranul rabatabil al 5300) si postare imediata pe facebook (wi-fi-ul integrat al 5300-lui) cred ca iti e suficient 3300. Acum depinde si cat faci pe autofocus si cat pe manual, unde iarasi mai are un bonus 5300 (pe mine nu prea ma intereseaza nici asta). La body castigi cam 250RON.
(un avantaj al 3300 e ca bateria te tine cu approx 16% mai mult)
A se vedea si http://snapsort.com/compare/Nikon-D3300-vs-Nikon-D5300 _________________ Dob 8" |
|
Sus |
|
 |
crissgab Membru

|
Trimis: 20 Apr 2015 14:54 Download mesaj |
|
|
|
Dyptorden a scris: |
...
Daca nu esti prins puternic in trendul selfie (ecranul rabatabil al 5300) si postare imediata pe facebook. ... |
Am doar poza de profil cu mine si cateva de pe la scuba... in rest peisaje de prin vacante ... idea era alta, nu mai stai cu cablaraie sau cu ..' scoate cardu , baga cardu, unde am lasat cardul? ' plus controlul prin intermediul telefonului.
In ultimele zile nu am facut decat sa caut review-uri de la posesori si de pe site-urile de specialitate ( asa mi-am omorat pauzele )si m-am oprit si asupra celor referitoare la touchscreen, cu toate cu multi din afara considera aceasta inutila si pretul incarcat nejustificat ( in special la nikon 5300d vs 5500d), nu am vazut nici un posesor care sa nu profite de avantajele oferite, pana si cei inversunati care jurasera sa nu se atiga de el au recunoscut in final usurinta de folosire si timpul economisit ( aceasi polemica a fost si la mobile cand au aparut camerele sau touchscreen-ul, dar in final fie lenea fie simtul practic au invins).
Daca cei cu experienta in dslr-uri au vazut atat touch-ul cat si ecranul rotativ utile, cu atat mai mult o sa fie pt. mine. Unii familiarizati cu predecesoarele modele probabil ca sunt capabili sa faca setarile cu ochii inchisi ca si cu telecanda tv, pentru mine o sa fie un chin si sa le gasesc sau sa le inteleg pe deplin ( doar vreo 2 exemple : punctele de focus sau efectele le pozi seta si schimba dupa bunul plac in cateva secunde fara sa trebuiasca sa ai experienta sau sa intri-iesi de n ori prin meniu).
Sper ca in acest weekend sa pot ajunge la un magazin specializat in camera sa am mai multe modele la dispozitie pe care sa le butonez si apoi sa iau o decizie ( pana acum 5300d mi s-a potrivit cel mai bine fiind usor, portabil, excelent in palmele mele subtiri si mici, iar meniul foarte intuitiv pana si pt. mine). Cu putin noroc poate o sa gasesc si 5500d si canon d70 la un loc sa le pot compara mai bine.
Scuzati eventualele greseli dar tst de pe mobil + e un zgomot ingrozitor in jur |
|
Sus |
|
 |
crissgab Membru

|
|
Sus |
|
 |
ncn Membru

Data inscrierii: 22 Apr 2014 Mesaje: 124
|
Trimis: 22 Apr 2015 17:15 Download mesaj |
|
|
|
Dyptorden, asta cu folosirea ecranului rabatabil pentru selfie.... e cam la limita posibilului. Avantajul major consta in faptul ca poti efectua filmari si fotografii, inclusiv astro, din orice pozitie. Un alt element pozitiv la Nikonul D5300 este viteza de focalizare extrem de rapida pe liveview. D3300 are avantajul butoanelor rapide de menu pe corpul body-ului. Altfel, ca si performante, aparatele sunt egale, in schimb ca si rentabilitate D3300 castiga detasat. |
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5203
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 22 Apr 2015 20:37 Download mesaj |
|
|
|
Senzorul de pe D3300 e o varianta low-cost pe 12-bit, fata de D5300 cu 14-bit.
In plus, pe imaginile de test apare mai zgomotos si cu culorile cam suprasaturate.
De aceea e "entry-level", nu datorita usurintei la folosire. |
|
Sus |
|
 |
ncn Membru

Data inscrierii: 22 Apr 2014 Mesaje: 124
|
Trimis: 23 Apr 2015 07:50 Download mesaj |
|
|
|
Iar acum trebuie sa fim toti profesionisti... Nu zice nimeni ca 5300 nu este mai performant dar crissgab nu-si deschide studio fotografic si nici tipografie de reclame stradale. Cei 14 biti de care vorbesti iti sunt de folos pentru formatul NEF (RAW). dar prin comparatie, numarul de biti alocati unui pixel (color depth) la 3300 este mai mare. Daca gresesc te rog sa ma ierti, suport critica fotografilor avansati. |
|
Sus |
|
 |
crissgab Membru

|
Trimis: 23 Apr 2015 12:16 Download mesaj |
|
|
|
Stiu ca nu o sa fiti de acord si ca ati fi cheltuit banii mai cu cap, dar mi-a intrat in d5500. Diferenta dintre d3300 si d5500 e de un obiectiv cel putin decent sau alte multe accesorii ce ar creste calitatea rezultatelor finale ( sau cel putin asa o sa spuneti), insa mi s-a pus pata pe ecranul rotativ, wi-fi si nu in ultima instanta pe touchscreen. Am fost ieri intr-un magazin in care am putut compara nikon d5500 cu canon 70d, decisi sa-l luam pe cel din urma in cazul in care ne place, chiar daca e mai scump dar, am zis noi, nu luam zilnic sau anual cate un dslr si nu se merita sa facem compromisuri. O sa vi se para o prostie dar nu ma pot impaca deloc cu meniul de la canon, parca a ramas acelasi de acum 7-8 ani cand era pe piata 30d ( doar cu ala pot face comparatie ), in schimb nikon-ul e mult, dar MULT mai usor in meniu ( cel putin pt mine).
Ar mai fi si varianta sa astept lansarea pe piata a lui canon 750/760d, dar risc sa plec in vacanta fara aparat.
O sa mai fac o tura prin magazine duminica, poate ajung la o decizie, dupa care o sa va cer ajutorul la obiective+ alte accesorii. Inca sunt deschis la sfaturi/pareri |
|
Sus |
|
 |
Daniyyel Membru

Data inscrierii: 21 Mai 2011 Mesaje: 234
|
Trimis: 23 Apr 2015 13:08 Download mesaj |
|
|
|
Părerea mea este să îți iei cel mai bun body pe care îl poți lua cu acei 750 de lire. Obiectivul kit îl poți găsi la maxim 200 ron sau 50 lire în cazul tău în stare impecabilă (optic și funcțional). Eu tocmai mi-am vândut 18-55-ul cu 150 ron. _________________ Telescop: Skywatcher 150/750 NEQ3-2 Black Diamond
Binoclu: Auriol 10x50
Accesorii: Super 25mm, Barlow 2x, SkyWatcher UWA 6mm Gold Line, Baader Solar Filter ND5 full aperture.
Camera: QHY5L-II MONO, Canon 450D, Orion StarShoot. |
|
Sus |
|
 |
crissgab Membru

|
Trimis: 28 Apr 2015 10:17 Download mesaj |
|
|
|
Cred ca o sa raman la Canon 70d. Nikon-ul e inca tentant datorita pretului mai scazut, a calitatii pozelor si a pretului la obiective noi sau sh. Grea decizie tinand cont ca investitia o fac pe termen lung si o sa fiu constrans sa raman cu acelasi brand in care am inceput sa bag bani  |
|
Sus |
|
 |
CUBIX Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2013 Mesaje: 326
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|