Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
NGC6888a_3final.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 241490
Numar de utilizatori inregistrati: 2933
Cel mai nou utilizator inregistrat: Vict0r
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1450 la data de Lun Mai 11, 2026
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

2 binocluri

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Achizitie instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Scuti
Membru
Membru

Data inscrierii: 24 Iun 2015

MesajTrimis: 24 Iun 2015 23:44 Download mesaj
Titlul subiectului: 2 binocluri
Raspunde cu citat (quote)

Salut, sunt amator de astronomie, n-am avut pana acum un instrument si ma gandeam sa-mi cumpar un binoclu ieftin. Intentionez sa-l folosesc in principal pentru a vedea o planeta, doua, nimic spectaculos.

Dintre modelele astea 2, ce-mi recomandati?
http://www.astroshop.ro/binoclu-optus-sl-1...r_1_select
http://www.astroshop.ro/bresser-binoclu-7x...r_1_select

Primul pare o afacere buna, dar nu stiu ce sa zic despre calitate. Cel din urma pare mai misto, insa e mai scump. Aici sunt in impas Smile

Si apropo, daca a cumparat cineva de pe acel site, ziceti-mi va rog cat costa transportul, nu ma prea lamureste pagina de pe site.

Multumesc.
Sus
Teo
Membru
Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009

MesajTrimis: 25 Iun 2015 00:51 Download mesaj
Titlul subiectului:

Salut.
Daca vrei sa vezi niste imagini cat de cat decente nu lua "pocnitori" care distorsioneaza imaginea si ulterior te vor dezamagi.
Urmareste pe forum binocluri second-hand de buna calitate sau poti lua unul nou dar evident pretul este mai mare.
La mariri de 7 X si 10 X nu prea ai ce vedea la planete. Poate doar satelitii lui Jupiter (foarte greu vizibili la aceasta marire) si Luna noastra putin mai mare decat o vezi cu ochiul liber.
Un binoclu este bun pentru observatii de camp larg si la unele obiecte deepsky ( dar si asta foarte limitat ).
Pentru planete ai nevoie de un instrument care sa iti ofere cel putin 50 X ( ideal de la 100 X in sus), o focala de cel putin 500 mm si o apertura de minim 60-70 mm cu optica de calitate.
La obiecte deepsky e de preferat minim 15-20 X.
Un binoclu bun il poti pastra multi ani, asa ca este bine sa investesti din start in ceva mai bun calitativ.
Binoclurile prezentate in linkurile acelea au o calitate optica indoielnica si marire mica ( 7- 10X )
Nu sunt fan binocluri dar daca as dori unul as alege ceva la 15 X sau 20 X cu un diametru de 50-70 mm si cu optica buna ( rusesc, japonez sau german).
Pentru inceput pot fi bune si chinezariile, dar cele mai performante si mai bine lucrate de genul asta :
http://www.celestron.com/browse-shop/astro...-binocular
Cu siguranta vei mai primi si alte sfaturi utile de la ceilalti colegi de forum.
Succes !
Sus
Scuti
Membru
Membru

Data inscrierii: 24 Iun 2015

MesajTrimis: 25 Iun 2015 01:09 Download mesaj
Titlul subiectului:

Asta inseamna ca in bugetul meu de sarac (~100 lei) nu am ce sa cumpar, neirosind banii.

Mersi Teo.
Sus
Teo
Membru
Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009

MesajTrimis: 25 Iun 2015 01:16 Download mesaj
Titlul subiectului:

Mai bine mai strangi inca pe atat si urmaresti rubrica vanzari de pe forum decat sa dai banii pe ceva de slaba calitate.
Cel putin eu asa vad lucrurile dupa ce am avut un binoclu chinezesc care imi distorsiona imaginile si imi facea astrii ovali sau cu "coada" (coma) desi marea pana pe la 20 X. Era un "no-name", chinezarie "de toata frumusetea".
Mai apare pe forum cate o luneta mica ( tub optic) de 50-60 mm diametru sau cate un binoclu bun in bugetul 200-250 lei.
Eventual, dupa ce te documentezi si vezi cam ce ti-ai dori intr-un anumit buget, poti da si un anunt la rubrica "cumpara".
Succes !
Sus
Erwin
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008

Motto: panta rhei

MesajTrimis: 25 Iun 2015 06:13 Download mesaj
Titlul subiectului:

Subscriu lui Teo în ceea ce privește bugetul alocat. Un binoclu bun găsești la second-hand începând cu 150 lei. Se pot face multe observații cu binoclul, inclusiv la planete. Primul meu instrument cumpărat a fost un monocular rusesc Berkut 10x46 la care i-am lipit o piuliță dedesubt cu poxipol ca să îl pot pune pe un suport de comparator reglabil. Am observat cu el sistemul Jupiterian, cratere/eclipse lunare dar și roiuri, galaxii (M31) și nebuloase ca M42. Un binoclu este ideal pentru începători pentru că, dacă nu rămâi pasionat de astro îl poți folosi și pe timp de zi. Dar eu zic că rămâi și vei vrea mai mult pe măsură ce descoperi bijuteriile cerului... Smile
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob
Sus
Dbird
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 06 Noi 2012

MesajTrimis: 25 Iun 2015 15:09 Download mesaj
Titlul subiectului:

Tine cont de sfaturile date de Teo si Erwin. Au mare dreptate. Nu te grabi si mai strange ceva bani. Mergi cel putin pe un 10x50, functie de buget (e un inceput relativ ok si pt. astronomie si cu aplicatii foarte bune in terestru).
Cat despre cele 2 pozitii mentionate, despre primul am mai vorbit, iar celalat rubiniu l-am testat rapid si nu prea merita banul. Are acea tenta vezuie tipica depunerilor rosii de slaba calitate, are reflexii fantoma ...nu prea merita banii (ca o paranteza mi-a adus aminte de seria "verde" a lui ASAHI Pentax si chiar emisiile Breaker - ca si colorit - reflexii parazite. culmea ca definitia nu era chiar rea la bresser rubiniu, dar ce folos).
Pleaca la achizitie, macar de la un Bresser Hunter 10x50 BK7 (sau la altceva functie de cat strangi). Citeste mai mult despre binocluri aici pe forumul nostru, si vei avea o pozitie mult mai ferma si coerenta vis a vis chiar si de marketingul violent profesat de multii vanzatori de binocluri de la noi. Si eventual mai intreaba caci si noi mai putem da cate un sfat cat de cat corect vis a vis de unele emisii existente.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Achizitie instrumente

Download topic
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum