| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 240140 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2921 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: alex80 |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
psemil Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010 Mesaje: 888
|
Trimis: 10 Ian 2016 02:37 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Focuser Takahashi 3" cu cremaliera |
|
|
|
Focuser de 3" cu cremaliera si reductie 1/8 cu care este echipata din fabrica luneta FSQ85.
Cumparat in august 2015.
Corpul focuserului are 8cm iar cursa este de 5cm. Prinderea pe telescop, filet mama M95/1mm.
Cremaliera poate fi reglata fara backslash, e perfecta, reductia de 1/8 are o miscare foarte lina.
Focuserul nu aluneca , avand cremaliera, indiferent de greutatea camerei ramane in focus.
Este mult mai solid decat orice focuser am avut ocazia sa folosesc pana acum: Moonlite sau Baader Steeltrack sau TS cu cremaliera
Problema care ma indeamna sa ma gandesc la un upgrade este ca la FSQ85 backfocusul total este de 198mm:
Sistemul meu are un rotator ce are aprox 500g. Eu adaug apoi roata de filtre 750g, OAG si camera de ghidaj, + adaptoare si un prelugitor de peste 70mm ce mai adauga vreo 400g si camera FLI ML 8300 ce are aprox 1,4kg insa e foarte lunga (20cm ) si o parte mare din greutate este distribuita in spate in zona radiatorului...
Deci in cazul meu sistemul are peste 3kg iar datorita backfocusului mare al lunetei bratul fortei este urias.
Prin comparatie, lunetele skywatcher WO sau TS au un backfocus in jurul a 100mm.
Momentul fortei creste cu patratul distantei asa ca forta ce focuserul trebuie sa o suporte in cazul sistemului meu este de 4 ori mai mare decat ar fi fost daca acelsi sistem era pe o luneta william optics sau skywatcher.
Conclud deci ca este un upgrade urias pentru oricine doreste un focuser de calitate. Greutatea recomandata... dupa testele mele undeva in jurul a 2-2,5kg, insa creste la un backfocus sub 13cm. La sistemul meu l-am testat cu un dslr + rotator deci aprox 1,1 kg (backfocus 198mm) si a mers perfect
Am in vedere cumpararea unui FeatherTouch de 3" pentru Takahashi FSQ85. Fiindca cu extra pt Takahashi si vama va fi de aprox 1000 euro, voi amana decizia pana acest focuser se va vinde.
In caz ca nu vor fi doritori voi prelungi tubul cu 100 de mm si voi reduce backfocusul la jumatate...
PRET 2000 RON
Poate fi montat pe o luneta cu diametrul interior al tubului de minim 91mm
La cerere poze detaliate...
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
818.71 kb |
| Vizualizat: |
de 2708 ori |

|
|
|
| Sus |
|
 |
psemil Membru

|
Trimis: 11 Ian 2016 10:46 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
| Citat: | Prin comparatie, lunetele skywatcher WO sau TS au un backfocus in jurul a 100mm.
Momentul fortei creste cu patratul distantei asa ca forta ce focuserul trebuie sa o suporte in cazul sistemului meu este de 4 ori mai mare decat ar fi fost daca acelsi sistem era pe o luneta william optics sau skywatcher. |
Rectific: in cazul parghiei forta creste cu distanta, nu cu patratul distantei asa cum am scris anterior.
Deci forta seportata de focuserul meu pe fsq85 pt o camera +roata de 3kg este de 1,53 ori mai mare decat daca camera ar fi fost montata pe o luneta Skywatcher ED120 ce are un backfocus de 130 mm echivalent a 4,6kg camera +roata.
|
|
| Sus |
|
 |
psemil Membru

|
Trimis: 20 Ian 2016 20:27 Download mesaj |
|
|
|
1800 RON
daca exista doritori pot face si poze in detaliu
|
|
| Sus |
|
 |
psemil Membru

|
Trimis: 11 Iun 2016 11:18 Download mesaj |
|
|
|
Focuserul se retrage de la vanzare.
Din intamplare am gasit suruburile de reglaj si problema s-a rezolvat.
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|