Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
jupiterusmic.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 240140
Numar de utilizatori inregistrati: 2921
Cel mai nou utilizator inregistrat: alex80
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Focuser Takahashi 3" cu cremaliera

Creaza un subiect nou   Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje  

Vinde (privat)

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
psemil
Membru
Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010

MesajTrimis: 10 Ian 2016 02:37 Download mesaj
Titlul subiectului: Focuser Takahashi 3" cu cremaliera
Raspunde cu citat (quote)

Focuser de 3" cu cremaliera si reductie 1/8 cu care este echipata din fabrica luneta FSQ85.
Cumparat in august 2015.

Corpul focuserului are 8cm iar cursa este de 5cm. Prinderea pe telescop, filet mama M95/1mm.
Cremaliera poate fi reglata fara backslash, e perfecta, reductia de 1/8 are o miscare foarte lina.
Focuserul nu aluneca , avand cremaliera, indiferent de greutatea camerei ramane in focus.

Este mult mai solid decat orice focuser am avut ocazia sa folosesc pana acum: Moonlite sau Baader Steeltrack sau TS cu cremaliera

Problema care ma indeamna sa ma gandesc la un upgrade este ca la FSQ85 backfocusul total este de 198mm:
Sistemul meu are un rotator ce are aprox 500g. Eu adaug apoi roata de filtre 750g, OAG si camera de ghidaj, + adaptoare si un prelugitor de peste 70mm ce mai adauga vreo 400g si camera FLI ML 8300 ce are aprox 1,4kg insa e foarte lunga (20cm ) si o parte mare din greutate este distribuita in spate in zona radiatorului...
Deci in cazul meu sistemul are peste 3kg iar datorita backfocusului mare al lunetei bratul fortei este urias.
Prin comparatie, lunetele skywatcher WO sau TS au un backfocus in jurul a 100mm.
Momentul fortei creste cu patratul distantei asa ca forta ce focuserul trebuie sa o suporte in cazul sistemului meu este de 4 ori mai mare decat ar fi fost daca acelsi sistem era pe o luneta william optics sau skywatcher.

Conclud deci ca este un upgrade urias pentru oricine doreste un focuser de calitate. Greutatea recomandata... dupa testele mele undeva in jurul a 2-2,5kg, insa creste la un backfocus sub 13cm. La sistemul meu l-am testat cu un dslr + rotator deci aprox 1,1 kg (backfocus 198mm) si a mers perfect

Am in vedere cumpararea unui FeatherTouch de 3" pentru Takahashi FSQ85. Fiindca cu extra pt Takahashi si vama va fi de aprox 1000 euro, voi amana decizia pana acest focuser se va vinde.
In caz ca nu vor fi doritori voi prelungi tubul cu 100 de mm si voi reduce backfocusul la jumatate...

PRET 2000 RON

Poate fi montat pe o luneta cu diametrul interior al tubului de minim 91mm

La cerere poze detaliate...

20151214_010820.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  818.71 kb
 Vizualizat:  de 2708 ori

20151214_010820.jpg

Sus
psemil
Membru
Membru

MesajTrimis: 11 Ian 2016 10:46 Download mesaj
Titlul subiectului:

Citat:
Prin comparatie, lunetele skywatcher WO sau TS au un backfocus in jurul a 100mm.
Momentul fortei creste cu patratul distantei asa ca forta ce focuserul trebuie sa o suporte in cazul sistemului meu este de 4 ori mai mare decat ar fi fost daca acelsi sistem era pe o luneta william optics sau skywatcher.

Rectific: in cazul parghiei forta creste cu distanta, nu cu patratul distantei asa cum am scris anterior.
Deci forta seportata de focuserul meu pe fsq85 pt o camera +roata de 3kg este de 1,53 ori mai mare decat daca camera ar fi fost montata pe o luneta Skywatcher ED120 ce are un backfocus de 130 mm echivalent a 4,6kg camera +roata.
Sus
psemil
Membru
Membru

MesajTrimis: 20 Ian 2016 20:27 Download mesaj
Titlul subiectului:

1800 RON
daca exista doritori pot face si poze in detaliu
Sus
psemil
Membru
Membru

MesajTrimis: 11 Iun 2016 11:18 Download mesaj
Titlul subiectului:

Focuserul se retrage de la vanzare.
Din intamplare am gasit suruburile de reglaj si problema s-a rezolvat.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje   Vinde (privat)

Download topic
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact