Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235868 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2868 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Leopold |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
radur Membru

Data inscrierii: 15 Oct 2015 Mesaje: 202
|
Trimis: 26 Oct 2015 20:06 Download mesaj |
Titlul subiectului: Accesorii indispensabile pentru un newtonian. |
|
|
|
Salut, nu stiu daca exista asa ceva
Stiu doar ca mi-am comandat azi un dobson 8" f6 de la skywatcher, mai departe din ce am reusit sa frunzaresc pe net ar trebui sa-mi cumpar filtre, oculare, lentila barlow, alte chestii ?
Sper sa ma indumati pe calea cea buna, multumesc. |
|
Sus |
|
 |
V. Istvan Membru

Data inscrierii: 11 Ian 2015 Mesaje: 290
|
Trimis: 26 Oct 2015 20:46 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Salut.
Un accesoriu de colimare, de pildă, trebuie musai. Se găsesc de-a gata, dar cu ceva îndemânare omul își poate face și singur... Altfel nu pot fi exploatate la maximum performanțele oglinzii principale... La transport, manevrare etc. oglinzile se descentrează și trebuie colimate frecvent. Asta devine o rutină după o vreme, dar e nevoie neapărat. Părerea mea... |
|
Sus |
|
 |
2SKY Membru

Data inscrierii: 19 Dec 2012 Mesaje: 2838
|
Trimis: 26 Oct 2015 20:49 Download mesaj |
|
|
|
Bravo , oameni hotariti , ai facut un mare pas cu dreptul . . Acum pentru puteri mici , eu am mers pe 2" + barlow 2" si peste 100x , 1,25 " AFOV mare . Asta-i si trendul . |
|
Sus |
|
 |
claudiu daniel Membru

Data inscrierii: 02 Oct 2014 Mesaje: 79
|
Trimis: 27 Oct 2015 00:48 Download mesaj |
|
|
|
Salutare .
Felicitari pentru viitorul telescop , cei 200 mm se pricep la cules fotoni , daca ai microbul in sange si stii la ce sa te astepti cand cauti lucruri pe cer si le privesti , ai mari sanse sa te infestezi pe viata , sper totusi ca ai mai privit prin vreun telescop inainte sa frunzaresti pe net
Legat de accesorii , nu-i graba mare , mai frunzareste ; daca iti zboara gandul cu viteza luminii la marirea "teoretica" maxima, sa stii ca nu ajungi asa hodoronc-tronc doar avand accesorii potrivite , eu la 240x am zis wooow de doua ori pana acum in vreo 6 luni de cand am telescopul , in rest turbulente (obiect mare , detalii difuze)
Nu te apuca de umblat pe la oglinzi pana nu citesti macar manualul , colimarea cu , capacelul gaurit e destul de precisa deocamdata , eu am imprumutat un laser de colimare dar n-am reusit nicicum sa-l colimez cu laserul ala , tot la capacel am ramas . Ori laserul avea teava prea mica in diametru , ori focuserul prea larga , n-am facut masuratori .
Succes si cer senin ! _________________ cer senin sticla ! |
|
Sus |
|
 |
Dyptorden Membru

Data inscrierii: 27 Noi 2014 Mesaje: 144
|
Trimis: 28 Oct 2015 11:45 Download mesaj |
|
|
|
Eu detin un DOBrica de 8 si in prima faza am luat un adaptor M54-2" pentru ca nu puteam obtine in-focus in anumite situatii (foto cu dslr prin newt de exemplu ). Am castigat prin asta si un instrument care nu zgarie oculare deoarece contactul se face cu banda si nu direct cu suruburi:
https://www.teleskop-express.de/shop/produ...nians.html
Capacele de colimare nu se vand la nici un magazin online din tara, drept urmare am folosit un tub de film de 35mm pana am achizitionat
https://www.teleskop-express.de/shop/produ...copes.html
Produsul nu arata precum cel din fotografie, ci mai ... banal, dar se fixeaza bine (nu aluneca inauntru ) si gaura e centrata bine
Indiferent ca iei newtonian sau nu, e musai sa achizitionezi si o lanterna cu lumina rosie :
https://www.teleskop-express.de/shop/produ...evels.html
Dupa achizitiile astea, incep cele mai ... scumpe... filtre\barlows\oculare (nu musai in ordinea asta ). Probabil ca un Powermate\Barlow iti vor oferi cel mai mare avantaj deoarece practic... iti vor dubla numarul de oculare. _________________ Dob 8" |
|
Sus |
|
 |
radur Membru

Data inscrierii: 15 Oct 2015 Mesaje: 202
|
Trimis: 28 Oct 2015 12:50 Download mesaj |
|
|
|
Eu aseara l-am despachetat, am reusit sa vad si ceva stele de pe balcon cu ocularul de 25mm. Urmeaza sa-l duc undeva in provincie unde sa-i amenajez un loc dedicat. |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|