Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
hardstyle Membru

Data inscrierii: 11 Aug 2015 Mesaje: 252
Motto: The Bible tells us God created the Universe; Science tells us how He did it; And through my telescope I marvel at His handiwork Localitate: Siret,Suceava
|
Trimis: 07 Dec 2015 20:22 Download mesaj |
Titlul subiectului: DSLR vs. Reflector 130 =dilema |
|
|
|
Saltuare ! dupa cum o arata si titlul am ajuns intr-un impas.
Deci am de gand sa cheltuiesc niste bani ,dar nu stiu sa aleg. Un Canon 450D sau un reflector .
Pana acum 2 zile 450D-ul era ca si cumparat insa mi-a sarit inima cand am vazut pe stroshop un reflector cu deschiderea de 114 la pretul de 440 lei(e la reducere). "wow ceva mai mare decat unu de 76 la pretul asta?!" Asa ca m-am apucat sa caut si am ajuns sa gasesc acel reflector de mai sus.
Acum nu stiu ce sa aleg. Ambele variante au utilizari care ma intereseaza in domenii diferite.
Camera daca ar fi sa o iau as folosio cam la toate: macro,landscape,Milky Way...
Telescopul: la DSO in special care ar fi un mare upgrade de la cei 2 ochi si binoclul 10x50.
Chiar nu stiu...sunt foarte indecis(ca de ex azi dim m-am trezit din somn pe la 5 dupa ce am visat ca am luat camera si era clar ca nu voi mai putea adormi gandindu-ma la ce sa aleg).
Daca iau camera o folosesc ziua ,iar noptea cand ma uit pe cer o sa-mi para rau ca nu am luat telescopul.
Daca iau telescopul il folosesc noaptea,dar ziua stau si ma uit la el,iar cand vad un peisaj mai frumos trebuie sa-mi scot telefonul din buzunar pentru al imortaliza ca nah...n-am luat dslr....
Acum fiecare cu plusurile si cu minusurile sale...camera din anut are peste 18mii care pana la urma nu sunt putine.
Un reflector trebuie intretinut cu grija recolimat periodic....
Chiar nu stiu...un sfat ar fi binevenit. Raspund cu placere si la alte intrebaridaca aveti.
De exemplu acum tind mai tare spre telescop....maine spre camera :s
P.s: bugetul ar fi de max 500 lei
Cer fain! |
|
Sus |
|
 |
cmatei Membru

Data inscrierii: 09 Sep 2009 Mesaje: 844
|
Trimis: 07 Dec 2015 21:05 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Despre acel telescop circula informatii contradictorii pe net (chiar provenind de la Celestron), incat mie nu imi e clar daca oglinda principala e sferica sau parabolica - modelele mai mici avand sigur oglinda sferica. Ori, oglinda sferica la F/5 raport focal nu e in regula.
Ce sa alegi intre camera si telescop numai tu poti decide  |
|
Sus |
|
 |
hardstyle Membru

Motto: The Bible tells us God created the Universe; Science tells us how He did it; And through my telescope I marvel at His handiwork Localitate: Siret,Suceava
|
Trimis: 07 Dec 2015 21:24 Download mesaj |
|
|
|
Oglinda reflectorului din anunt nu pare sa fie foarte "limpede"...sau e normal? |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6911
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 07 Dec 2015 22:00 Download mesaj |
|
|
|
Cumpara intai camera. In mod cert o s-o folosesti mult mai mult, si iti va aduce satisfactii mai multe. Si cand o sa fie sa cumperi telescop, o sa te poti orienta mai bine, daca intre timp mai citesti pe aici, si vezi ce iti poate aduce un instrument de un anumit diametru. La 130mm, DSO.... mai putin spre foarte putin. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
CUBIX Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2013 Mesaje: 326
|
Trimis: 07 Dec 2015 22:24 Download mesaj |
|
|
|
In anuntul de pe olx, spune ca nu are accesorii. Afla daca prin accesorii nu se refera la baterie, incarcator... |
|
Sus |
|
 |
hardstyle Membru

|
Trimis: 07 Dec 2015 22:43 Download mesaj |
|
|
|
Tocmai ce am mai citit cate ceva. Ba e parabolica,ba e sferica....plus ca , colimarea pare sa fie un cosmar si sincer nu-mi doresc asta....in cele din urma renunt la telescop doar in cazul in care nu gasesc un SW sau un tub optic mai bun si sa-i fac eu montura...
Acum i-am contactat pe cei de la AGS sa-mi zica daca are macar bateria si incarcatorul....Daca nu,voi lua de la o persoana fizica insa aici ma tem de acea eroare "Err 99"
Oricum va multumesc de sfaturi  |
|
Sus |
|
 |
hardstyle Membru

|
Trimis: 10 Dec 2015 22:58 Download mesaj |
|
|
|
Acum am ajuns ,iar intr-un impas...acum oscilez intre camera si un binoclu 20x80(bresser spezial)....
Binoclul e 500 lei (fara transport) + ca nu am trepied sau macar un adaptor... _________________ Bresser Hunter 10x50
150/750 DOB Virtuoso
Seestar S50
Canon M100 kit lens
2 ochi Mama Natura
____________ Stefan |
|
Sus |
|
 |
mmarin Membru

Data inscrierii: 07 Ian 2014 Mesaje: 286
|
Trimis: 10 Dec 2015 23:30 Download mesaj |
|
|
|
Binoclul ăla e prea mare ca să-l poți folosi fără un trepied sau, mai bine, o montură paralelogram. Și, cu toate că majoritatea celor care l-au avut în mână îl laudă, eu nu-s prea încântat de el. Deși „vede” o mulțime de lucruri, imaginea nu e atât de bună pe cât ar putea fi. Poate oi fi eu mai ghinionist dar mai sunt și alții care au remarcat aceleași probleme. Colac peste pupăză, construcția mecanică este destul de fragilă, cerând multă grijă în utilizare. |
|
Sus |
|
 |
Teo Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009 Mesaje: 2593
|
Trimis: 10 Dec 2015 23:40 Download mesaj |
|
|
|
Salut!
Fara a tine cont de caracteristicile echipamentelor pe care le-ai mentionat mai sus, vad ca oscilezi intre dorinta de a avea un telescop bunicel prin care sa privesti cerul noptii, si un aparat foto cat de cat performant.
Acum, gandeste-te bine ce iti doresti cel mai mult. Pune totul in balanta si vezi ce iti spune pasiunea si dorinta sufleteasca. Vrei sa vezi mai intai cu ochii tai planete, nebuloase si Luna pe cer sau sa faci fotografie ?
Cand vei avea suficiente motive pentru a face o alegere ferma, atunci fa-o, dar ai grija sa alegi un echipament cat mai putin uzat si cat mai performant in banii disponibili.
Viata nu se opreste aici si pe viitor vei putea completa si ce nu poti avea pentru moment.
Mult succes ! |
|
Sus |
|
 |
hardstyle Membru

|
Trimis: 11 Dec 2015 20:09 Download mesaj |
|
|
|
Acum e definitiv. Ramane camera. Cred ca m-as simti mai bine stiind ca am o camera mai buna decat cea a telefonului atunci cand situatia "o cere" Totusi imi place sa-mi mai clatesc ochii cu binocluri pe internet
Plus ca nu am apucat sa ma bucur pe deplin de Bresser Hunterul meu 10x50 in domeniul "astro".
Multumesc! _________________ Bresser Hunter 10x50
150/750 DOB Virtuoso
Seestar S50
Canon M100 kit lens
2 ochi Mama Natura
____________ Stefan |
|
Sus |
|
 |
hardstyle Membru

|
Trimis: 21 Dec 2015 20:56 Download mesaj |
|
|
|
Mai nou am gasit niste oferte bunicele zic eu pentru 1100D. Acum nu stiu daca sa-l iau sau nu in detrimentul 450-ului. 1100D e dintr-o clasa deiferita,dar "inferioara" fiind "lower-entry dslr" pe cand 450-ul e din "upper-entry dslr" desi 1100 a aparut 3 ani mai tarziu. Acum nu stiu...T3 are procesor dintr-o generatie mai noua,filmeaza,ISO selectabil pana la 6400 pe cand XSi pana la 1600. Din asta ar rezulta ca 1100D se descurca mai bine la ISO mai mare in comparatie cu 450-ul.
Totusi,nu am auzit prea multe pareri bune despre 1100 si unii zic chiar ca ar fi fost un pas inapoi pentru Canon.
Acum nu stiu cum se comporta la Calea Lactee,singura "tinta" pe timp de noapte a mea(fara tracker) si ziua in cea mai mare parte pentru peisaje.
Un sfat?
P.S: nu voi investi din nou in obiective prea curand deoarece dupa asta am de gand sa iau un reflector mai mare sau un refractor mai bunicel si el sau un binoclu 20x80 sau ceva asemanator. _________________ Bresser Hunter 10x50
150/750 DOB Virtuoso
Seestar S50
Canon M100 kit lens
2 ochi Mama Natura
____________ Stefan |
|
Sus |
|
 |
|