Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 234709 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2851 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Empedocles85 |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6900
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 07 Aug 2015 14:56 Download mesaj |
Titlul subiectului: Noi oculare Vixen SSW |
|
|
|
O alta firma renumita, Vixen, incearca sa rezolve problema ocularelor cu camp foarte larg la care trebuie sa-ti sucesti gatul ca sa vezi marginile. Asa incat lanseaza o serie de oculare cu camp de 83 grade, si focale de 3,5mm, 5mm, 7mm, 10mm, si 14mm.
Conform surselor, noile oculare Vixen SSW, sunt facute cu sticle cu Tantal si Lantan, si vor avea un nou tip de acoperiri antireflex, care va duce la o transmisie de 99,5% pe aproape intreg spectrul vizual. Asta e o cifra impresionanta. De asemenea vor putea fi folosite chiar si pe telescoape foarte rapide, pana la F4. Acum asta declara ei. Eu nu cred daca pot corecta si coma newtonienelor, dar probabil ca daca ai corector de coma pe telescop, aceste oculare nu mai introduc aberatii in plus la marginea campului.
Designul nu imi pare foarte inspirat, dar e chestiune de gust. In schimb aduce o noutate. Ocularele au un sistem antirostogolire. Cum e asta, nu am idee, dar poate fi util.
Pretul inca nu se cunoaste. Avand in vedere antecedentele celor de la Vixen, firma care nici nu prea cunoaste cuvantul ''reduceri'', ma astept sa fie undeva in zona 300-400 euro. Insa daca cifra transmisiei, si celelalte caracteristici sunt reale, si tinand cont de experienta mea cu Vixen, acestea ar putea fi oculare pentru toata viata.
http://www.firstlightoptics.com/vixen-eyep...ieces.html _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
catalin dumitru Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2010 Mesaje: 2939
Motto: telescopul scuza mijloacele Localitate: Shatra Neamtz
|
Trimis: 07 Aug 2015 17:51 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: Noi oculare Vixen SSW |
|
|
|
dragos.n a scris: | Designul nu imi pare foarte inspirat, dar e chestiune de gust. In schimb aduce o noutate. Ocularele au un sistem antirostogolire. Cum e asta, nu am idee, dar poate fi util. |
Sunt chiar uratzele dar daca 'vad' bine incep sa para mai frumoase. Sper ca leacul impotriva rostogolirii nu e copiat dupa cel de la sabiile ninja.
As testa asa ceva pe refractoare rapide . Acolo s-ar vedea versatilitatea lor .
Imi amintesc Ethos-ul ala de 11 (parca era al lui StarChild) , la Lisa, si care nu avea nici o greatza in a oferi imagini absolut clare pe tot campul de 100 grade , indiferent cat de astigmatici erau ochii privitorului.
Mi se pare ca si pe reflectoare se comporta la fel de bine.
Doar distorsiunea avea niste valori spectaculoase dar la astro nu prea mai conteaza. _________________ Hai noapte , hai !! |
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5166
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 07 Aug 2015 20:45 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
In America, chiar pe site-ul oficial al producatorului, a aparut pretul:
Our Price: $349.00 http://www.vixenoptics.com/category-s/161.htm
"Sistemul antirostogolire" este compus din 6 tesituri laterale, se vede si in poze.
Sau in "termeni tehnici": Hexagonal barrel with unique anti roll design  |
|
Sus |
|
 |
Ovidiu M. Membru

Data inscrierii: 16 Sep 2007 Mesaje: 1289
Motto: "The best light pollution filter is gasoline--you put it in your car and drive to darker skies." Localitate: Buzau
|
Trimis: 31 Dec 2015 17:15 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Dintre toate plosslurile detinute Vixen NPL 10mm pare cel mai bine construit, rezistent fiind si mai greu decat celelalte inclusiv fata de omni 12mm si Celestron Ultima 7.5mm. Probabil ca in gama lor de produse ofera calitate superiora cu preturi pe masura. _________________ Binoclu:Pentax XCF 10x50
Telescop:Skywatcher 150/1200mm Dobson.
Oculare: Explore Scientific 24mm 68°, Televue Nagler 12mm type4, Vixen NPL 10mm plossl. |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|