| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 238361 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2906 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: Mike S |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Ovidiu M. Membru

Data inscrierii: 16 Sep 2007 Mesaje: 1289
Motto: "The best light pollution filter is gasoline--you put it in your car and drive to darker skies." Localitate: Buzau
|
Trimis: 01 Feb 2016 06:33 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Vand ocular Celestron Ultima! |
|
|
|
Vand Celestron Ultima 7.5mm. Are AFOV 50 grade. Este un ocular considerat de top in gama lui, la egal cu Televue Plossl.
Estetic este un pic uzat (vopsea partial stearsa), dar optic si mecanic este ireprosabil. Eu il vand deoarece incet incet doresc sa trec pe camp larg, dar si pentru ca in conditiile mele de observatii am asa turbulente incat nu pot utiliza telescopul la magnificatia data de 7.5mm.
Din cate am putut remarca pana acum, cred ca are o transmisie a luminii fantastica deoarece imi da imagini mai luminoase la 7.5mm decat Vixen NPL 10mm sau Celestron Omni la 12mm. La testul pe stele lucrul asta mi s a parut evident.
Mai jos este unul dintre multele reviewuri superlative la adresa acestui ocular.
"Found a good price on one of these even though I already had a Tak 7.5mm LE. It gave me a chance to do a side-by-side which in some ways surprised me.
Naturally, the eye relief on the LE was more comfortable, I expected that, but without glasses the Ultima was quite acceptable. Next I checked the field of view. Again I gave a slight edge to the LE. I've had friends tell me this particular LE felt larger than the stated 52 degrees AFOV but the Ultima wasn't much narrower, just a little. Sorry I can't be more specific than that. I'd guess 50 - 51 deg.
What surprised me was the on-axis sharpness and light-pass. I had to give the nod to the Ultima! On a number of targets I was getting a cleaner image and picking up fainter detail with the Ultima. Again, the difference was slight but real.
I ended up selling the LE and haven't missed it a bit. It's unfortunate Celestron no longer sells these but perhaps the Orion/Antares/Parks versions are worthy substitutes.
Recommended.
Pret 270 lei cu transport prin posta inclus.
IMPORTANT: pentru cumparatorii fara activitate pe forum, se cere avans 50 lei in contul bancar pentru a evita situatiile neplacute. _________________ Binoclu:Pentax XCF 10x50
Telescop:Skywatcher 150/1200mm Dobson.
Oculare: Explore Scientific 24mm 68°, Televue Nagler 12mm type4, Vixen NPL 10mm plossl. |
|
| Sus |
|
 |
Ovidiu M. Membru

Motto: "The best light pollution filter is gasoline--you put it in your car and drive to darker skies." Localitate: Buzau
|
Trimis: 06 Feb 2016 18:13 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Pret nou - 260 lei. _________________ Binoclu:Pentax XCF 10x50
Oculare: Explore Scientific 24mm 68°, Televue Nagler 12mm type4, Vixen NPL 10mm plossl. |
|
| Sus |
|
 |
Ovidiu M. Membru

|
Trimis: 12 Feb 2016 10:08 Download mesaj |
|
|
|
Pret nou - 250 lei. Un ocular de exceptie. _________________ Binoclu:Pentax XCF 10x50
|
| Sus |
|
 |
Ovidiu M. Membru

|
Trimis: 22 Feb 2016 10:55 Download mesaj |
|
|
|
De actualitate la 250 lei - poze la cerere. _________________ Binoclu:Pentax XCF 10x50
|
| Sus |
|
 |
Ovidiu M. Membru

|
Trimis: 01 Mar 2016 20:34 Download mesaj |
|
|
|
Se retrage de la vanzare. Multumesc. _________________ Binoclu:Pentax XCF 10x50
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|