Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233800 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2835 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: gamgabriel25 |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6845
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 13 Mar 2016 16:28 Download mesaj |
Titlul subiectului: Luna in culori |
|
|
|
Am gasit azi un site pe care sunt puse o serie de fotografii ale Lunii, facute de sonda chineza, Chang'e si roverul Yutu. O parte din fotografii sunt in culori si la o rezolutie relativ mare.
http://planetary.s3.amazonaws.com/data/change3/pcam.html
Interesant mi se are ca aceste imagini arata niste culori foarte apropiate de imaginile realizate de unii astronomi amatori, printre care trebuie sa il mentionez pe Maximilian Teodorescu, membru al forumului nostru, (BMB), si cam foarte departe de gri-ul omni prezent pe care ni l-au oferit agentiile americane si japoneze. Ca sa nu mai vorbesc de fotografiile Apollo, care sunt toate foarte supraexpuse (ma refer la expunerea fotografica, adica mult prea multa luminozitate in ele, care anuleaza in multe cazuri detaliile).
Am sa caut si linkul catre site-ul lui Max, sa puteti face o comparatie, si il voi posta mai tarziu, daca nu vede el topicul. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11244
|
Trimis: 13 Mar 2016 16:33 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Deci am ajuns pe luna?!
Pozele lui Max parca erau cu false colors, diverse filtre de banda ingusta. In plus daca pozezi color si cresti saturatia se vad anumite culori. |
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9514
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
|
Sus |
|
 |
RobertG Membru

Data inscrierii: 25 Dec 2009 Mesaje: 750
|
Trimis: 13 Mar 2016 23:56 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Frumoase poze si, luate stereoscopic! Mi-am amintit ca am un program pentru creat poze stereoscopice, si am introdus o (doua de fapt L-R) poza si a iesit asta:
https://www.flickr.com/gp/robert_gino/2ApR7c
WoW!
Se vede absolut spectaculos cu ochelari anaglifici.
Programul se numeste Anaglyph Maker si e gratuit pe internet. |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|