Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
S1lv1u Membru

Data inscrierii: 10 Feb 2016 Mesaje: 36
|
Trimis: 07 Mar 2016 10:47 Download mesaj |
Titlul subiectului: Achizitie |
|
|
|
Salut! Nu sunt tocmai multumit de newtonul meu si vreau sa ma scap de el. Ce tip de construcție este mai buna ca newton la observatiile terestre? Vreau sa le poata face pe ambele,sa pot vedea chesii la sol,dar si pe cer. Daca se poate si niste recomandari. Multumesc! O zi frumoasa! |
|
Sus |
|
 |
Ovidiu M. Membru

Data inscrierii: 16 Sep 2007 Mesaje: 1289
Motto: "The best light pollution filter is gasoline--you put it in your car and drive to darker skies." Localitate: Buzau
|
Trimis: 07 Mar 2016 11:30 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Salut Silviu! Mi ai starnit curiozitatea. Ce newton ai si ce te nemultumeste? _________________ Binoclu:Pentax XCF 10x50
Telescop:Skywatcher 150/1200mm Dobson.
Oculare: Explore Scientific 24mm 68°, Televue Nagler 12mm type4, Vixen NPL 10mm plossl. |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11369
|
Trimis: 07 Mar 2016 11:40 Download mesaj |
|
|
|
Binoclu, luneta terestra? |
|
Sus |
|
 |
Cristi65 Membru

Data inscrierii: 10 Dec 2013 Mesaje: 106
|
Trimis: 07 Mar 2016 11:53 Download mesaj |
|
|
|
Pentru terestru și astronomie, ceea ce au zis și colegii; binoclu, luneta terestră. Pentru astronomie și terestru, un maksutov + diagonala astro + prisma erectoare (ocular erector) pentru terestru. Un binoclu nu ar trebui sa lipsească oricum din "arsenal" . _________________ Binoclu 7x50, MTO 11CA 100/1000, Tair 66/300, adaptor ocular Turist FL, montura Alt-Az Merlin MMF |
|
Sus |
|
 |
S1lv1u Membru

|
Trimis: 07 Mar 2016 12:06 Download mesaj |
|
|
|
Am un Omegon 150/750,cu accesoriile cu care a venit(2 oculare,25mm,6,5 mm si un barlow x2). Am 2 binocluri(7x 50 si 20x80) . Se poate folosi ceva pt corectarea imaginii? Ca e invers! Asta e principala nemulțumire. |
|
Sus |
|
 |
Herr_Alien Moderator

Data inscrierii: 11 Noi 2010 Mesaje: 1081
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 07 Mar 2016 12:26 Download mesaj |
|
|
|
Cu putin exercitiu mental poti depasi imaginea gresita .
Binoclul 20x80 nu iti este suficient la terestru? Chiar si lunetele terestre se opresc la o apertura de aprox. 80mm, iar un mak ar avea focala maricica. |
|
Sus |
|
 |
S1lv1u Membru

|
Trimis: 07 Mar 2016 12:51 Download mesaj |
|
|
|
Super! Exact ce cautam! ms! 20x80 e genial! Dar nu,nu imi ajunge ) |
|
Sus |
|
 |
Manu72 Membru

Data inscrierii: 07 Aug 2013 Mesaje: 546
|
Trimis: 07 Mar 2016 12:59 Download mesaj |
|
|
|
Un SCT de 6", adica un Celestron C6, este ok pentru astro, iar cu o prisma amici este ok si pentru terestru.
Are vreo 4.5kg si este foarte compact pentru apertura de 150mm pe care o ofera.
Faptul ca privesti prin el "din spate" si nu din lateral-fata ajuta mult la confort, in special la terestru  _________________ If the world didn't suck we'd all fly into space. |
|
Sus |
|
 |
Herr_Alien Moderator

|
Trimis: 07 Mar 2016 13:06 Download mesaj |
|
|
|
S1lv1u a scris: | Super! Exact ce cautam! ms! 20x80 e genial! Dar nu,nu imi ajunge ) |
Ok, totusi, atentie: terestru o sa iti fie greu sa folosesti puteri de marire mai mari de 40 - 60x, turbulenta atmosferica o sa iti faca imposibil urmarirea detaliilor fine.
Mai e o chestie de tinut minte: redresorul ala vine cu un ocular incorporat gen Super Barium (un soi de Kellner mai cu mot). Testeaza intai cum se vede imaginea cu Super-ul de 10mm pe care deja il ai, ca sa iti faci o idee despre calitatea imaginii prin acel ocular terestru. Nu de alta, da' degeaba ai o imagine dreapta daca e cetoasa. _________________ Alex
Astronomical Ephemerides |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 07 Mar 2016 14:14 Download mesaj |
|
|
|
S1lv1u a scris: | 20x80 e genial! Dar nu,nu imi ajunge ) |
De curiozitate, ce observatii terestre faci? |
|
Sus |
|
 |
S1lv1u Membru

|
Trimis: 07 Mar 2016 14:29 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc de informatii. Poate de asta nu prea am gasit binocluri mai mari de 25-30x .Am 25mm si 6,5mm ocularele. Daca stau bine sa ma gandesc, cu cel de 6,5 mm vad cam la 25 km in ceata,cu barlow nici nu are sens sa incerc(dar am incercat )) ).
Vali,ca sa îți răspund la întrebare, daca ies in spatele gradinii,catre NV am Piatra Craiului la vreo 5-7 km, catre S am muntii Bucegi la vreo 15-20 km si la E masivul Postovaru ,cu Poiana Brasov ,la vreo 25 km. Imi place sa spionez oameni de la genul asta de distante  |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 07 Mar 2016 15:12 Download mesaj |
|
|
|
Credeam ca vrei sa urmaresti sport, pasari in padure, subiecte in miscare, unde conteaza sa ai orientare normala ca sa nu te pierzi in spatiu.
Sincer nu as cheltui pe altceva, chit ca vezi rasturnat prin newton, te obisnuiesti. Ia niste oculare care sa iti acopere mai multe magnificatii, 30, 50, 75, 100x sa zicem, colimeaza bine telescopul, asteapta zile/momente cu atmosfera calma. Odata am urcat la Babele cu luneta, tot asa zmeu ca folosesc 100x, cum saream de 25x cum se vedeau turbulentele, si eu care ma gandeam sa vad turistii pe Piatra Craiului.
Parerea mea. |
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9571
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 07 Mar 2016 15:51 Download mesaj |
|
|
|
Metoda cea mai ieftina si pe care o ai la indemana :
roteste tubul newtonianului astfel ca ocularul sa stea vertical in sus iar tu trebuie sa te intorci cu spatele spre zona observata.
Vei vedea imaginea dreapta ,fara piese optice suplimentare.
Metoda nu este o gluma , este recomandata in ''All About Telescopes'' de Sam Brown.
Mircea _________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
Sus |
|
 |
Herr_Alien Moderator

|
Trimis: 07 Mar 2016 17:32 Download mesaj |
|
|
|
Mircea Pteancu a scris: | Metoda cea mai ieftina si pe care o ai la indemana :
roteste tubul newtonianului astfel ca ocularul sa stea vertical in sus iar tu trebuie sa te intorci cu spatele spre zona observata. Vei vedea imaginea dreapta ,fara piese optice suplimentare. |
Merita un LIKE treaba asta ... _________________ Alex
Astronomical Ephemerides |
|
Sus |
|
 |
|