Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235915 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2869 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Alexandru Marc |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
AlinGeorge Membru

Data inscrierii: 04 Noi 2007 Mesaje: 7
|
Trimis: 13 Noi 2007 18:50 Download mesaj |
Titlul subiectului: Dilema!! |
|
|
|
Sal!As avea si eu nevoie d putin ajutor din partea voastra va rog.Vreau s imi cumpar un Dobson 200/1200,dar mai am de asteptat cam o luna pana il aduc in stoc si nu mai am rabdare,dar pot sa imi cumpar mult mai curand un Dobson 200/1000.E o diferenta foarte mare intre ele merita asteptarea.
http://www.skywatcher.ro/dobson.htm
ar fi un Dobson 203 mm Retro-Clasic 200/1000
si Dobson 203mm Clasic 200/1200.
Numai bine si cer senin. |
|
Sus |
|
 |
moni Membru exclus

Data inscrierii: 24 Oct 2007 Mesaje: 25
|
Trimis: 13 Noi 2007 19:05 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Diferenta mare nu e, doar de focala, 1200 si 1000. Cel de 1000 e mai scurt si permite campuri vizuale mai largi decat cel de 1200. Coma e putin mai mare in cel de 1000, insa nu e o problema, vei fi 100% multumit si cu cel de 1000 (daca te uiti pe site vei vedea ca exista un telescop de 203mm cu distanta focala de 1000 pus pe o montura ecuatoriala). Daca folosesti oculare cu camp vizual aparent normal, in jur la 50 grade, de exemplu Super Plossl, PWA, Hyperion nu vei observa coma. Doar daca vrei oculare cu camp vizual larg de 70-80 grade va trebui sa cauti Nagler, Pentax si altele la fel de scumpe (mult mai scumpe decat telescopul). Oricum si cel de 1200 arata coma la marginea campului vizual. Avantajul la cel de 1000 e ca va fi mult mai usor sa il montezi ulterior pe o montura ecuatoriala, pentru ca tubul fiind mai scurt nu va vibra la fel de mult ca tubul telescopului de 1200, nu va vibra la orice rafala de vant. |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|