| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 238023 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2901 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: crx |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
fritz_wolf Membru

Data inscrierii: 17 Apr 2021 Mesaje: 52
|
Trimis: 18 Apr 2021 12:29 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Va salut! |
|
|
|
Va salut! Ma numesc Fritz Wolf, sunt partial neamt nascut in Romania (insa un neamt care .... nu stie germana), am 54 de ani si locuiesc in Bucuresti.
Pana acum nu am fost interesat in astronomie desi intotdeauna m-au fascinat fotografiile astronomice gasite pe internet...chiar de acum peste 25 de ani de cand am descoperit calculatorul si internetul. As putea spune ca la inceput ceea ce imi placea mai mult pe internet (acel internet care mergea pe dial-up ca ochiul mortului...ce vremuri!) era sa descopar foto astronomice, de exemplu fiind fascinat de pozele de la telescopul Hubble in anii 90. Dar nu am privit niciodata intr-un telescop (...stiu....e ciudat, insa nu am avut ocazia), evident nu am avut vreodata asa ceva. Pasiunea mea de baza este fotografia de peisaj (fara astronomie sau stele, adica "de zi") si imi place sa observ natura, pasari, vietati mici si mari, etc, dar exclud ideea de vanatoare pe care o consider o barbarie inacceptabila si pe care o doresc interzisa complet si definitiv prin legi! Animalutele au ajuns in minoritate pe aceasta planeta plina de oameni, astfel ca vanatoarea mi se pare o crima!
Am gasit acest forum de curand in timp ce cautam review-uri si informatii sa-mi cumpar un binoclu. Ocazie cu care am citit mult pe aici (numai pe acest subiect) si mi-am dat seama care sunt cele cateva persoane avizate in domeniu, precum si de ceea ce se recomanda de obicei. Dupa mai multa lectura nu am prea multe asteptari insa stiu ca pe un forum castigul cel mai mare poate fi gasirea unor prieteni care impartasesc pasiuni si valori comune. Acest site mi se pare unul foarte civilizat, anormal chiar in spatiul virtual.... romanesc si mi-am dat seama de ce este asa prin modul complicat de inscriere pe acest forum. Eu doream ca tot omul sa ma inscriu in 3 secunde si sa pun si INTREBAREA (mea, existentiala cu "bun, eftin si devreme acasa") dar nu s-a putut si iata, protocolul lung de inscriere m-a civilizat un pic si am ajuns chiar sa-mi fac o prezentare!
Din alte hobyy mi-am dat seama (acolo fiind "de partea ailalta a tarabei") cat de greu este pentru un incepator sa gaseasca ceea ce cauta. De obicei regula este ca nu stie ce cauta. Aflarea a ceea ce cauta e probabil primul mare pas real. Internetul e plin de informatie insa e ca oceanul in mijlocul caruia poti muri de sete.
OK, de obicei scriu cam mult si in timp mi-am dat seama ca in lumea "moderna" oamenii majoritari abia daca au rabdare sa citeasca o fraza (in curand nu vor mai sti sa o citeasca nici pe aia....ca in ceea ce priveste intelegerea unui text, in Romania situatia e clara, si se pare ca e o statistica care spune ca 38% nu inteleg nici un text la citire!). De aceea incerc sa ma ponderez si pun punct (desi as mai avea atat de multe de zis....).
VA SALUT inca o data! |
|
| Sus |
|
 |
GunDALF Membru

Data inscrierii: 23 Apr 2017 Mesaje: 3356
Motto: If only closed minds came with closed mouths.. Localitate: BR
|
Trimis: 18 Apr 2021 13:08 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Hertzlicher willkommen! Cateva cuvinte imi mai amintesc si eu din germana din liceu.
E bine ca ai baza la foto. Deja, daca vrei sa faci si astrofoto, esti cumva pregatit. _________________ AZGTi;SAM-WiFi;C6;SW-ED72;ZWO ASI462MC;ZWO ADC;PM 2,5x |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|