Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235080 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2859 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Savoia |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Vlad Lazanu Membru

Data inscrierii: 27 Oct 2008 Mesaje: 182
Motto: "In our obscurity, in all this vastness, there is no hint that help will come from elsewhere to save us from ourselves." - C. SAGAN
|
Trimis: 03 Noi 2008 15:30 Download mesaj |
Titlul subiectului: Telescop pentru astrofoto |
|
|
|
Hop si eu cu primul post pe forum (in afara de cel in care m-am prezentat). Vreau sa intreb astro-userii mai experimentati cu instrumente Skywatcher, care model de instrument credeti ca ar fi mai potrivit pentru astrofotografie? Ma refer strict la marca SKYWATCHER despre care nu cunosc prea multe in ceea ce priveste calitatea opticii sau a mecanicii, dar au preturi mai accesibile. Ca daca mi-as permite, m-as orienta fara ezitare spre un MEADE sau un CELESTRON. Si inca un amanunt foarte important. Sa existe sanse cat mai mici sa atinga pretul de 2000 RON. Din cate am vazut, stiu ca nu pot avea cine stie ce pretentii, insa as aprecia niste pareri. Va multumesc si CER SENIN! |
|
Sus |
|
 |
HoO_Germany Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2006 Mesaje: 1260
|
Trimis: 03 Noi 2008 21:09 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: Telescop pentru astrofoto |
|
|
|
Vlad Lazanu a scris: | Hop si eu cu primul post pe forum (in afara de cel in care m-am prezentat). Vreau sa intreb astro-userii mai experimentati cu instrumente Skywatcher, care model de instrument credeti ca ar fi mai potrivit pentru astrofotografie? Ma refer strict la marca SKYWATCHER despre care nu cunosc prea multe in ceea ce priveste calitatea opticii sau a mecanicii, dar au preturi mai accesibile. Ca daca mi-as permite, m-as orienta fara ezitare spre un MEADE sau un CELESTRON. Si inca un amanunt foarte important. Sa existe sanse cat mai mici sa atinga pretul de 2000 RON. Din cate am vazut, stiu ca nu pot avea cine stie ce pretentii, insa as aprecia niste pareri. Va multumesc si CER SENIN! |
Salut Vlad, si bine venit pe Forum.
Vazand pretul si performanta instrumentului, ramane ED80 ca cel mai optimal instrument de la Skywatcher, pentru astrofotografie.
Avantajele sant:
- ieftin
- optica buna
- recupereaza o montura mai usoare si mai ieftina
Nu trebue sa-ti faci gandur, ca daca nu poti sa-ti "permiti" sa cumperi un MEADE sau un Celestron, ca ai fii primit de la Skywatcher ceva mai rau.
MEADE de ex. are problema, ca diafragma bagata in focusar, face asa o mare vignetatie care nu se vede direct, unde uzatorul crede ca instrumentul este foarte "curat" in sensul aberatilor chromatice, ce nu este. Numai campul ingustat face sa arate acest instrument bine, dar asa creste ratio focal de la f/6 repede pe f/7,8 - 8
La Celestron nu primesti nimic altfel ca Skywatcher, numai sub un alt Brand, dar platesti pe nume mai mult.
2000 RON, cat Euro sant? Eu stiu ca poti obtine de ex. un ED80 la 309 Euro plus transport in Ro cu ca. 15 Euro. _________________ CS Robert
House of Optics Germany
www.hoo-germany.de / info(@)hoo-germany.de
Tel.: +49 2452 976144 |
|
Sus |
|
 |
Mitu Catalin Membru

Data inscrierii: 01 Aug 2006 Mesaje: 828
|
Trimis: 03 Noi 2008 21:21 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Cred ca vrea sa fie cu tot cu montura motorizata 20 mil (550E). _________________ 200mm F/6, 130mm F/5, HEQ5 pro , NEQ5 , ATIK 320E , 450D, 15x70 |
|
Sus |
|
 |
HoO_Germany Membru

|
Trimis: 03 Noi 2008 23:36 Download mesaj |
|
|
|
Mitu Catalin a scris: | Cred ca vrea sa fie cu tot cu montura motorizata 20 mil (550E). |
Ar fii posibil, daca ar alege o EQ5 cu set de Motoare cu un ED80, dar este stramt. _________________ CS Robert
House of Optics Germany
|
Sus |
|
 |
Vlad Lazanu Membru

Data inscrierii: 27 Oct 2008 Mesaje: 182
Motto: "In our obscurity, in all this vastness, there is no hint that help will come from elsewhere to save us from ourselves." - C. SAGAN
|
Trimis: 04 Noi 2008 14:51 Download mesaj |
|
|
|
Nu m-am gandit nicidecum ca instrumentele Skywatcher nu ar fi bune, insa nu prea stiu nimic despre ele. Am inteles care ar fi solutia, sau una dintre ele... Chiar ma gandeam la acel ED80, insa daca adun montura si toate accesoriile, ca sa completez tacamul, depaseste cu mult puterea mea de cumparare; cel putin pentru moment. Suma de care as dispune e intr-adevar mica pentru ce as vrea eu, si de aceea, cred ca o sa mai astept putin, si cand o sa am bani, o sa iau ceva complet. Ar fi aiurea sa imi cumpar mai intai tubul si apoi restul... Va multumesc pentru pareri! Sa auzim numai de bine!
Cer senin! |
|
Sus |
|
 |
HoO_Germany Membru

|
Trimis: 04 Noi 2008 16:02 Download mesaj |
|
|
|
Bine, treaba este, ca ai vorbit de astrofotografie. Asta este un factor care scumpeste.
Daca zici ca intai vrei sa cumperi un instrument mediu cu o montura medie, care ambele instrumente au potential de dezvoltare (si la fotografie) atunci ramane a se gandi la ED80 pe o montura EQ5, care la sfarstit sub preturile actuale, ar iesi o suma de 498 Euro plus 15 Euro transport. _________________ CS Robert
House of Optics Germany
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|