Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Award Membru

Data inscrierii: 22 Sep 2006 Mesaje: 14
|
Trimis: 25 Oct 2006 00:57 Download mesaj |
Titlul subiectului: Filtru uhc sau uhc-e sau altceva ? |
|
|
|
Nu am mai scris cam de multisor pe forum ...intre timp m-am documentat ca sa nu mai fiu chiar asa de incepator ...
Deci ...ma intereseaza sa cumpar un filtru care sa-mi elimine poluarea luminoasa si nu prea reusesc sa-mi dau seama care ar fi mai bun pentru un skywatcher 250 mm ...ma intereseaza pentru nebuloase ...
Cu GREU am reusit sa vad inelul din Lyra enorm de greu ...si am inteles ca cele doua filtre de care am scris ...filtreaza lumina nebuloaselor de cea a lampilor ...
Care credeti ca ar fi mai bun ? |
|
Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006 Mesaje: 2287
|
Trimis: 25 Oct 2006 09:25 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Eu am un UHC de la Lumicon si pot spune ca e FANTASTIC daca il folosesti pe un cer nasol. Pe uncer bun nu prea te ajuta cu nimic. Sincer nu stiu ce tip de filtru e UHC-e dar cred ca asemanator. Daca vrei sa scapi de poluare UHC e bun daca vrei pentru nebuloase exista un filtru numit Nebula Filter, cred ca e mai bun ca UHC pentru nebuloase.
Mai multe informatii gasesti la: http://www.lumicon.com/
Numai bine! |
|
Sus |
|
 |
Award Membru

|
|
Sus |
|
 |
HoO_Germany Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2006 Mesaje: 1260
|
Trimis: 25 Oct 2006 12:46 Download mesaj |
|
|
|
Salut Award
cu un telescop de 250mm este imposibil, a nu a vedea Lyra M57. Asa ca eu as spune la inceput, ori sa te uiti daca telescopul este colimat bine, ori daca cumva este ceva alftel la el.
Un filtru bun, dar NU visual ar fii pentru asa nebuloaze si obiecte slabe luminoaze, unul IDAS LPS Filtru, de la firma Hutech
http://www.lanaddict.com/cgi/nph-p.pl/0000...as/lps.htm
Vizual poti sa iei un UHC. _________________ CS Robert
House of Optics Germany
www.hoo-germany.de / info(@)hoo-germany.de
Tel.: +49 2452 976144 |
|
Sus |
|
 |
Award Membru

|
Trimis: 25 Oct 2006 14:30 Download mesaj |
|
|
|
HoO_Germany a scris: | Salut Award
cu un telescop de 250mm este imposibil, a nu a vedea Lyra M57. Asa ca eu as spune la inceput, ori sa te uiti daca telescopul este colimat bine, ori daca cumva este ceva alftel la el.
Un filtru bun, dar NU visual ar fii pentru asa nebuloaze si obiecte slabe luminoaze, unul IDAS LPS Filtru, de la firma Hutech
http://www.lanaddict.com/cgi/nph-p.pl/0000...as/lps.htm
Vizual poti sa iei un UHC. |
ma intereseaza pt visual ..dar nu pot sa spun ca am nu stiu ce oculare ...am doar un 10 mm + 20mm +1 barlow tele vue 2x ...se vedea Lyra m57 dar f mica si f slab ... |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 25 Oct 2006 14:59 Download mesaj |
|
|
|
Pai pentru ca "Lyra m57" e "f mica si f slab". Nu ne-ai spus ce focar are telescopul tau, nu ne-ai spus de unde ai facut observatia. Link-ul pe care l-ai dat tu prezinta pagina unui astronom amator italian care a testat filtrul fotografic pe nebuloasa M42 din Orion care e mult mai usor de observat decat M57, Lyra. Uite link-ul producatorului, care e in engleza:
http://www.astronomik.com/english/eng_uhc-e.html
Pe scurt e vorba de un filtru ieftin. Nu-ti mai pune tot felul de intrebari, daca n-ai bani si asta e ceea ce-ti poti permite la momentul asta, ia-l si utilizeaza-l. Daca n-am inteles eu bine si banii nu sunt o problema, atunci mai prospecteaza piata.  |
|
Sus |
|
 |
Award Membru

|
Trimis: 25 Oct 2006 15:15 Download mesaj |
|
|
|
dragon a scris: | Pai pentru ca "Lyra m57" e "f mica si f slab". Nu ne-ai spus ce focar are telescopul tau, nu ne-ai spus de unde ai facut observatia. Link-ul pe care l-ai dat tu prezinta pagina unui astronom amator italian care a testat filtrul fotografic pe nebuloasa M42 din Orion care e mult mai usor de observat decat M57, Lyra. Uite link-ul producatorului, care e in engleza:
http://www.astronomik.com/english/eng_uhc-e.html
Pe scurt e vorba de un filtru ieftin. Nu-ti mai pune tot felul de intrebari, daca n-ai bani si asta e ceea ce-ti poti permite la momentul asta, ia-l si utilizeaza-l. Daca n-am inteles eu bine si banii nu sunt o problema, atunci mai prospecteaza piata.  |
Pai banii nu sunt o problema ....dar nu pot sa ma arunc sa cumpar DINTR-O DATA totul ...as vrea sa cumpar un nagler de 7 mm dar NOU costa 394 euri ...este o cifra mare dar ACUM nu-mi permit sa-l cumpar ..
Am cumparat un barlow tele vue 2x , am cumparat niste filtre astrsolar si meade nd 96 filtru lunar ...pt moment atat ...mai vedem de la craciun incolo ...poate vine cu un nagler de 7 mm in sac ( promit sa fiu cuminte )
Tot ce ma intereseaza este pt VIZUAL ...eventual niste sfaturi mi-ar prinde bine ..
Tocmai ca sa nu arunc banii mi-am facut o montura sw 250 care fct bine si am cheltuit 70 euri ...am sa pun o poza la self made .. |
|
Sus |
|
 |
Mitu Catalin Membru

Data inscrierii: 01 Aug 2006 Mesaje: 828
|
Trimis: 25 Oct 2006 15:59 Download mesaj |
|
|
|
sarpe a scris: | Eu am un UHC de la Lumicon si pot spune ca e FANTASTIC daca il folosesti pe un cer nasol. |
Pe bune ? De pe net traiam cu impresia ca broadband-urile nu sunt o mare branza . Da-mi si mie ceva detalii (comparatii , impresii etc)
Award ,in privinta lui M57 din oras, cred ca ai vazut-o asa de greu doar daca esti cumva direct in bataia unei lumini (sau ai folosit o putere maritoare prea mica desi din ce detalii ne-ai dat despre telescop/oculare nu cred sa fie cazul...incearca in preajma lui 100x). Incearca sa umbresti macar locul de observatii si asta face minuni si mi-a luat ceva timp pana am priceput-o. _________________ 200mm F/6, 130mm F/5, HEQ5 pro , NEQ5 , ATIK 320E , 450D, 15x70 |
|
Sus |
|
 |
alexconu Membru

Data inscrierii: 10 Mai 2005 Mesaje: 610
|
Trimis: 25 Oct 2006 17:06 Download mesaj |
|
|
|
De acord cu Sarpe. UHC face minuni pe un cer poluat. Cu UHC am vazut nebuloasa valul din centrul bucurestiului in 150/8. Fara filtru abia se vedea o urma de nebulozitate. Cu filtru era aproape ca pe un cer negru de tzara. In concluzie, un UHC merita investitia cu siguranta. Daca mergeti sa observati din zone cu cer bun, in schimb, puteti sa uitati de filtrul asta ca e inutil in situatia asta. |
|
Sus |
|
 |
Mitu Catalin Membru

|
Trimis: 25 Oct 2006 19:28 Download mesaj |
Titlul subiectului: Vreau si eu |
|
|
|
Vreau si eu ! Dar rau de tot ! Pe la Urseanu au asa ceva ? Ca totusi as vrea sa ma uit inainte... _________________ 200mm F/6, 130mm F/5, HEQ5 pro , NEQ5 , ATIK 320E , 450D, 15x70 |
|
Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006 Mesaje: 2287
|
Trimis: 25 Oct 2006 21:25 Download mesaj |
|
|
|
Mitu Catalin a scris: | sarpe a scris: | Eu am un UHC de la Lumicon si pot spune ca e FANTASTIC daca il folosesti pe un cer nasol. |
Pe bune ? De pe net traiam cu impresia ca broadband-urile nu sunt o mare branza . Da-mi si mie ceva detalii (comparatii , impresii etc)
Award ,in privinta lui M57 din oras, cred ca ai vazut-o asa de greu doar daca esti cumva direct in bataia unei lumini (sau ai folosit o putere maritoare prea mica desi din ce detalii ne-ai dat despre telescop/oculare nu cred sa fie cazul...incearca in preajma lui 100x). Incearca sa umbresti macar locul de observatii si asta face minuni si mi-a luat ceva timp pana am priceput-o. |
Dupa cum pare viitorul cred ca o sa fie obligatoriu un astfel de filtru. Eu ce pot sa spun despre al meu. Ca il folosesc doar la nebuloase si ca nu a existat nici o nebuloasa careia sa nu ii "imbunatateasca imaginea" de pe un cer poluat. In principiu iti face cerul negru si iti contrasteaza mult imaginea. Dupa mine orice observator "poluat" ar trebui sa aibe asa ceva.
Catalin iti recomand fiindca e foarte ajutator pe cer poluat.
Nu stiu cum se comporta la foto
Daca astepti pana in decembrie poate iesim impreuna la observatii si o sa te uiti prin al meu.
Numai bine! |
|
Sus |
|
 |
Mitu Catalin Membru

|
Trimis: 26 Oct 2006 14:42 Download mesaj |
|
|
|
Sunt deja convins . De unde imi iau si eu unul ? _________________ 200mm F/6, 130mm F/5, HEQ5 pro , NEQ5 , ATIK 320E , 450D, 15x70 |
|
Sus |
|
 |
Award Membru

|
Trimis: 26 Oct 2006 15:12 Download mesaj |
|
|
|
Mitu Catalin a scris: | Sunt deja convins . De unde imi iau si eu unul ? |
ti-as da un link dar mi-e frica ca iarasi mi se va sterge contul ...
http://www.miotti.it/index.php/item/depart...15771.html
Pentru tari extra UE costa 91,67 + transport ..
Si eu am sa-l comand maine ..ajunge in Italia in 24 de ore
Pentru EXTERN 5 zile lucratoare prin curier UPS ...daca-ti convine iei daca gasesti mai ieftin da un llink si pe forum ...cumparam de unde este mai ieftin .. |
|
Sus |
|
 |
Mitu Catalin Membru

|
Trimis: 26 Oct 2006 20:18 Download mesaj |
|
|
|
Aoleu , pentru UHC-E (economy style) transportul e mai scump decat filtrul ! Preturile obiectelor imi convin DAR CE E CU TRANSPORTUL ASTA Am inteles ca din state m-ar costa 25$ ce se intampla aici ? _________________ 200mm F/6, 130mm F/5, HEQ5 pro , NEQ5 , ATIK 320E , 450D, 15x70 |
|
Sus |
|
 |
sky Membru

Data inscrierii: 08 Noi 2005 Mesaje: 442
|
Trimis: 27 Oct 2006 09:45 Download mesaj |
|
|
|
Cred ca la M57 nu ai folosit o putere destul de mare, de aceea l-ai vazut f. mic si intradevar UHC face minuni pe un cer poluat. Pe un cer negru de tara nu ai ce face cu el. |
|
Sus |
|
 |
|