Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235097 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2859 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Savoia |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Super Mario Membru

Data inscrierii: 14 Iul 2024 Mesaje: 21
|
Trimis: 17 Iun 2025 15:13 Download mesaj |
Titlul subiectului: Ce parere aveti despre telescoapele Opticon? |
|
|
|
Va salut,
am vazut mai inainte ca Opticon vinde in perioada asta telescoape cu reduceri foarte mari. E o firma poloneza ce vinde telescoape si accesori produse (bineinteles) in China. Preturile mi se par ridicol de mici. De ex:
Opticon Space Traveler - acromat 127/700 mm f5.5 cu montura EQ4, cutie si accesorii cu doar 260 euro (transportul la usa in Romania e 16-18 euro). In magazinele din Romania e 3080 lei / 615 euro.
Link - https://telescopesplanet.com/en/products/t...27900.html
Opticon Supernova - acromat 102/900 mm f8.9 cu montura EQ (2-3?!?), cutie si accesorii la doar 243 euro (transportul in RO 16-18 euro). In magazinele de la noi e 2900 lei / 580 euro.
Link - https://telescopesplanet.com/en/products/o...27899.html
Ce parerea aveti despre telescoapele marca Opticon ? Aveti sau ati avut telescoape marca Opticon ? Eu am un acromat 70/700 mm de la ei, cumparat acum 1 an cu doar 370 lei, la noi era atunci 450-500 lei in functie de magazin. E identic cu majoritatea modelelor 70/700 mm de pe piata, facute cu siguranta in aceasi fabrica chinezeasca doar vandute sud diferite marci in functie de tara / regiune. Asta pe care il am eu e foarte bun din pc de vedere optic, foarte clar / sharp si la 175x (ocular 4 mm) si la fel de performant ca Bresser 70/700 mm pe care il am de mai multa vreme. Probabil lentilele lor is identice, produse in aceasi fabrica. As fi tentat sa comand Opticon Sky Traveler 127/700 mm f5.5 doar ca nu gasesc niciunde review-uri sau pareri pe forumuri. Seamana foarte mult cu modelele produse de Synta si vandute sub marca Skywatcher sau Celestron. Deasta va scriu aici, ce ziceti se merita ? O fi sanse sa fie chinezarie de proasta calitate ? Astept raspunsurile voastre  |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|