Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Orion Orvasile Membru

Data inscrierii: 29 Sep 2020 Mesaje: 64
|
Trimis: 14 Aug 2025 15:34 Download mesaj |
Titlul subiectului: Vixen Porta Mobile |
|
|
|
A avut sau folosit cineva Vixen Porta Mobile
https://global.vixen.co.jp/en/product/39901_7/
Mă bate gândul să iau un pentru utilizare urbană. Pare ușoară și precisă. Nu aș ezita dacă aveam un telescop foarte mic, dar cel mai mic telescop pe care îl am are 2 kg fără accesorii și aproape 3 cu accesorii (deși aș putea face niște schimbări ca să-i mai reduc din greutate). E la limita capacității oficiale trecută de producător. |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11387
|
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 5994
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 14 Aug 2025 16:00 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
De la Vixen am avut Porta si tinea bine un ED80/600. Asta pare sensibil mai fragila...
Lungimea instrumentului e mai critica decat greutatea lui pe astfel de monturi. _________________ Fujinon 10x50FMTR SX; AR 80F15; TS 102SD |
|
Sus |
|
 |
Orion Orvasile Membru

|
Trimis: 21 Aug 2025 11:41 Download mesaj |
|
|
|
Am mers pe varianta Vixen Porta (fără mobile), acum vreau să îi schimb trepiedul, că cel cu care vine e cam greu. |
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 5994
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 21 Aug 2025 12:58 Download mesaj |
|
|
|
Orion Orvasile a scris: | ... acum vreau să îi schimb trepiedul ... |
Bine faci, o masura inteleapta
Nu stiu acum dar inainte Vixen Porta venea cu trepied de aluminiu. Nu-mi mai aduc aminte daca era greu sau usor dar la vibratii era o panarama de trepied ... strica capabilitatea monturii. _________________ Fujinon 10x50FMTR SX; AR 80F15; TS 102SD |
|
Sus |
|
 |
Orion Orvasile Membru

|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11387
|
Trimis: 22 Aug 2025 10:28 Download mesaj |
|
|
|
Ce intelegi prin "portabil"?
Cel din primul link e ceva mai lung decat al tau, la fel de greu.
Skywatcherul din carbon este mai usor dar nu se inalta asa de mult. Skywatcherul din Al pare din alta clasa, zice ca suporta 25kg.
Trebuie studiat modul de conectate, filetul sa fie compatibil cu trepiedul. |
|
Sus |
|
 |
Orion Orvasile Membru

|
Trimis: 22 Aug 2025 21:01 Download mesaj |
|
|
|
Pliabil și ușor. Trepiedul de la Porta nu cred că că are numai 3 kg. Trebuie să iau un cântar. Cel de la SW spune că are 1,5 kg pe alt site (este sigur cel care ține „25 kg”). Nu cred că e corect, nici cât ține, nici că are numai 1,5 kg.
https://www.astroshop.ro/azimutala-fara-go...z-3/p,5044
Revenind la porta, este prins cu un șurub de 3/8 și gravitație (stă într-o adâncitură). Star adventurer pare compatibil. Celălalt, nu știu, dar pot face retur dacă nu merge. |
|
Sus |
|
 |
mmarin Membru

Data inscrierii: 07 Ian 2014 Mesaje: 291
|
Trimis: 22 Aug 2025 22:24 Download mesaj |
|
|
|
Trepiedul Ermenrich e proiectat pentru teodolit; e țeapăn și destul de ușor, m-am întâlnit cu unul identic. Deși e destul de înalt pentru un refractor, cred că vei avea nevoie de un înălțător pentru montură ca să poți îndrepta telescopul spre zenit.
Cel de la sky-watcher NU este din fibră de carbon ci metalic, are sub 2Kg și e suficient de rigid pentru un refractor mic - l-am testat pe 90 f/6, >5Kg cu accesorii dar îi musai să adaugi pe listă coloana de extensie.
Dacă vrei fibră de carbon, cauta „Innorel”, brandul ăsta pare să aibă cele mai mici prețuri pentru trepiedele generice „made in PRC” |
|
Sus |
|
 |
|