Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235140 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2859 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Savoia |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
irriducibil Membru

Data inscrierii: 23 Oct 2008 Mesaje: 12
|
Trimis: 24 Oct 2008 14:56 Download mesaj |
Titlul subiectului: Ajutor! Ce sa cumpar? |
|
|
|
Sper sa ma ajutati...caut un telescop portabil,pana in 15 kg,cu care vreau sa incerc si astro foto,dupa ce capat experienta,...ma gandeam la Meade etx90mm pe uhtc,celestron nextar 4se, sau celestron nextar 5se,ed80 sau ed90,cu o montura adecvata goto dar nu stiu daca se incadreaza in greutatea pe care o doresc....orice alta sugestie este binevenita,bugetul este in jur de 1000,dar se poate mari ,...doresc sa pot observa planetele,luna...eventual deepsky...si sa se vada bine ...astrofoto ar fi pe un plan mai indepartat,nu doresc performante deosebite...dintre cele enumerate care este mai bun?...sau ce altceva as putea sa-mi iau tinand cont de criteriul principal ,adica portabilitatea ,dar vreau totusi si calitate...le pot corobora?  |
|
Sus |
|
 |
irriducibil Membru

|
Trimis: 24 Oct 2008 15:34 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
O completare si o lamurire totodata....bugetul este de 1000 de euro...astept ajutorul vostru... |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 25 Oct 2008 11:08 Download mesaj |
|
|
|
La banii astia te costa 100 euro consultatia  |
|
Sus |
|
 |
irriducibil Membru

|
Trimis: 27 Oct 2008 13:39 Download mesaj |
|
|
|
Hai sa zicem ca facem schimb,tu poti avea oricand consultanta juridica de la mine iar eu astronomica de la tine De "cinstit",in timpul sau dupa "first light"  |
|
Sus |
|
 |
HoO_Germany Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2006 Mesaje: 1260
|
Trimis: 27 Oct 2008 16:18 Download mesaj |
|
|
|
irriducibil a scris: | O completare si o lamurire totodata....bugetul este de 1000 de euro...astept ajutorul vostru... |
Uita-te de ex. actual in Oferte comerciale, si gasesti de ex. ceva in budgetul dat  _________________ CS Robert
House of Optics Germany
www.hoo-germany.de / info(@)hoo-germany.de
Tel.: +49 2452 976144 |
|
Sus |
|
 |
irriducibil Membru

|
Trimis: 27 Oct 2008 18:22 Download mesaj |
|
|
|
HoO_Germany a scris: | irriducibil a scris: | O completare si o lamurire totodata....bugetul este de 1000 de euro...astept ajutorul vostru... |
Uita-te de ex. actual in Oferte comerciale, si gasesti de ex. ceva in budgetul dat  |
Salut,Robert!
Crede-ma ca m-am uitat,numai ca nu reusesc sa ma hotarasc,mi-ar placea sa-mi iau ceva f.portabil,deoarece stau la bloc,si am de gand sa ma duc cu el eventual pe munte,sa pot vedea cat mai detaliat planetele si luna (asadar reflectoarele cu aperturi mari gen 200x iese din discutie ,chiar daca pt. vizual sunt cele mai bune,deoarece sunt prea mari si grele,greu de aclimatizat,de colimat,de carat,de manevrat,iar de foto,....nu mai spun, cu o montura serioasa ajunge la 40-50 de kg.)....deci ma gandesc sa pot face si ceva foto atunci cand voi capata mai multa experienta...ma gandisem la ED80 dar zice lumea ca nu e prea buna pt planete,atunci am plusat si ma gandesc la ED 100,ma intrebam daca ar rezolva problema de detalii pt. planete,dar as vrea sa aflu pareri ale celor care chiar au privit prin aparat. |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|