Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235111 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2859 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Savoia |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6903
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 28 Ian 2009 17:10 Download mesaj |
Titlul subiectului: Fabricanti europeni |
|
|
|
Am incercat sa adun intr-un singur post date despre fabricantii europeni de telescoape, dar este foarte greu. Sunt multe firme mici de care nu am auzit niciodata pana sa ma apuc sa fac aceasta prezentare. De aceea, am sa ma rezum la cateva firme mai mari, cu produse semnificative, fara sa imi asum cumva ideea ca le-am cuprins pe toate.
O caracteristica a productiei europene, este calitatea inalta, chiar de prim loc. In compensatie, preturile sunt cam tot pe aceleasi locuri.
O alta caracteristica este productia de instrumente specializate, si dedicate unor astronomi cu multa experiente si cu multi bani. De aceea, aceste firme nu sunt atat de prezente pe site-urile magazinelor de profil.
Evident nu includ aici pe acei comercianti care desfac produse sub marca proprie, dar care sunt realizate in China, de obicei la fabricile unor firme din familia Synta, cat si la fabricile Nikon sau Vixen.
- O relativa exceptie la cele scrise mai sus este firma Orion Optics din Anglia, care realizeaza o gama bogata de instrumente, de calitate buna sau foarte buna, la preturi diverse. www.orionoptics.co.uk/
Fabricanti de telescoape Dobson.
- David Lakehurst din Anglia. www.dobsonians.co.uk/
- Astro Optik Martini din Germania. www.dietermartini.de
- SkyVision din Franta. www.skyvision.fr
Un constructor de telescoape Cassegrain foarte interesante si de calitate foarte buna este Paollo Lazzarotti. www.lazzarotti-optics.com
Un faimos constructor de refractoare, dar si comerciant, este APM din Germania. www.apm-telescopes.de
Am lasat la sfarsit crema.
- A&M Astrotech Engineering din Italia, despre care s-a scris ca fabrica niste Ferrari-uri ale astronomiei, atat din punct de vedere optic cat si estetic. www.astrotech.it
- Axis Instruments din Franta. Ciudat la aceasta firma este ca, desi produc niste instrumente foarte frumoase si bune, este extrem de putin cunoscuta. www.axisinstruments.com
- Astro Systeme Austria. Poate ca cele mai in voga astrografe la ora actuala, si incepand din acest an, singurii producatori de monturi cu antrenare directa pentru amatori. www.astrosysteme.at/
Nu am inclus aici firmele din Rusia, care de asemenea realizeaza instrumente foarte bune, dar care, in general sunt mai cunoscute.
Din pacate am pierdut un mare numar de linkuri pe care le stocasem de-a lungul timpului, asa incat lista este si din acest motiv incompleta. Dar va invit pe voi sa o completati.
Ca o scurta concluzie, cu mici exceptii, doar unele telescoape Orion Optics sunt relativ accesibile marii majoritati a astronomilor amatori din Romania. De aceea, cei care isi doresc un telescop de foarte buna calitate, si nu au bani, pot incerca sa il faca singuri. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|