| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 239301 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2917 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
gheorghe1800 Membru

Data inscrierii: 19 Noi 2008 Mesaje: 13
|
Trimis: 21 Feb 2009 04:30 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Salutare tuturor ! |
|
|
|
Salut. Sunt nou pe acest forum, insa il urmaresc de ceva vreme fara sa ma decid a ma implica activ. Sunt oarecum interesat de astronomie, insa cu partea practica stau mai prost, iar bani si timp inca nu am pentru un hobby care cere destul de mult (banuiesc). Voi activa, deci, mai mult in partea de astrofizica.
As vrea sa felicit pe cei care se ocupa de realizarea si updat-area acestui forum. Good job !
In special sectiunea de stiri, care sunt si partial traduse (!), este foarte binevenita. Iar capitolul functionalitate este excelent.
In plus, comunitatea pare a fi una foarte activa si primitoare.
Sper deci ca vom avea o colaborare fructuoasa  |
|
| Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9862
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 21 Feb 2009 10:53 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Bine ai venit, Gheorghe!
Sperăm să găsești acel timp, măcar la evenimente, poți participa la sesiunile de observații publice privind prin telescoapele altora, dar poți să încerci să-ți construiești propriul telescop, cum zicea dl.Pteancu: "cel mai bun telescop e acela pe care îl ai", chiar dacă e mai modest...
Mai e internetul, prin care aflăm ce e nou în astrofizică sau poți participa activ la Galaxy Zoo 2, sunt multe de făcut...
Cer senin! |
|
| Sus |
|
 |
gheorghe1800 Membru

Data inscrierii: 19 Noi 2008 Mesaje: 13
|
Trimis: 23 Feb 2009 01:44 Download mesaj |
|
|
|
Salut.
Mersi de primire.
Sunt convins ca a construi un telescop este un proces foarte interesant si daca iti resuseste este foarte "rewarding" din punct de vedere al experientei personale, dar cere timp si perseverenta, pe care momentan nu le am disponibile.
Am vazut Galaxy Zoo. Este interesant. Insa sunt curios cum fac ca clasificarea sa fie fara erori (mari). De ex. am incercat sa clasific o galaxie si desi avea (in poza) forma eliptica mi-am pus intrebarea care este sansa ca galaxia sa aiba forma circulara dar sa se afle intr-un plan neperpendicular pe directia de observatie. Atunci evident forma de cerc s-ar aplatiza si ar putea da impresia unei elipse. Sigur, un expert ar putea face diferenta, dar cum validezi rezultatele introduse de astronomii amatori sau pur si simplu de oamenii obisnuiti? Totusi, ideea este buna deoarece calculatoarele sunt in general mult mai putin abile decat oamenii in a clasifica forme neregulate. |
|
| Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9862
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 23 Feb 2009 03:53 Download mesaj |
|
|
|
| e un test la început prin care îți testezi/exersezi abilitățile de a le sorta, cred că se stabilește statistic în funcție de câți oameni votează la fel, așa că validarea rezultatelor e o rezultantă a multor păreri, unele dintre ele avizate, iar una greșită contează mai puțin. Există și opțiunea "neregulate" atunci când nu se pot încadra într-o categorie anume. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|