Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
aportase Membru

Data inscrierii: 14 Mar 2009 Mesaje: 51
Motto: "Trebuie sa incerci necontenit sa urci foarte sus, daca vrei sa ajungi sa vezi foarte departe..." Localitate: Ferma SOLARIS
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11362
|
Trimis: 22 Mar 2009 12:29 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: NexImage vs Philips SPC 900NC |
|
|
|
aportase a scris: | ..
Ce imi recomandati ?
... |
Recomand sectiunea vanzari, era cineva care aducea Philipsul pe la 1/3 din pret. Mai erau disponibile si camere CCD dedicate pe un alt topic.
Ambele sunt totusi webcam-uri, senzorul pare asemanator ca dimensiune/calitate. Totusi nu sunt camere specifice conditiilor astrofoto ci sunt doar webcam-uri cu adaptor 1.25". Din punctul meu de vedere mi se par scumpe la pretul respectiv.
Parerea mea. |
|
Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006 Mesaje: 2286
|
Trimis: 22 Mar 2009 19:09 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Meade DSI.
Cele doua modele sunt doar niste camere web banale. Nu merg sub 1/15s si nu prea poti sa le folosesti decat la planete si la luna.
In schimb cu DSI poti sa faci si autoguiding, etc.
Numai bine! |
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 22 Mar 2009 20:02 Download mesaj |
|
|
|
Decat Meade DSI, un fel de webcam (cu senzor si rezolutie minuscule) care stie sa faca expuneri lungi la un pret foarte piperat, mai bine un DSLR care "stie" sa faca si fotografii de zi (la o rezolutie incomparabil mai mare).
Ghidaj se poate face si cu un webcam (a se vedea set-up-ul lui Hans http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=35290#35290 ). _________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
aportase Membru

Motto: "Trebuie sa incerci necontenit sa urci foarte sus, daca vrei sa ajungi sa vezi foarte departe..." Localitate: Ferma SOLARIS
|
Trimis: 23 Mar 2009 01:33 Download mesaj |
|
|
|
DSLR am, Canon 10D, o sa cumpar si un 450D, dar ma intereseaza si un web cam CCD la un pret acceptabil.
Sa-l cuplez cu un notebook pentru capturi.
Am vazut undeva pe net, ca acest Philips se poate modifica electronic pentru marirea timpului de expunere.
Mai ramane cu racirea...
Am vazut fotografii excelente facute cu aceste CCD-uri, si nu stiu la ce model sa ma orientez.
Vroiam impresii de la cei care au folosit aceste accesorii.
Cu prietenie, _________________ Adrian PORTASE - YO2BTW
www.yo2btw.ro
www.apis.ro
www.fermasolaris.ro
Sky-Watcher Newton 150/1200 - EQ3-2
Sky-Watcher Acromat 70/500
Binoclu Pentacon-Exacta 10x50 |
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 23 Mar 2009 01:37 Download mesaj |
|
|
|
Daca ai deja un DSLR, atunci un vebcam se poate folosi pentru fotografierea la inalta rezolutie a Lunii, planetelor si Soarelui (unde camera web permite rezultate mai bune decat cele obtinute cu un DSLR) precum si pentru autoghidaj (cu o montura care permite asta) daca vei modifica webcam-ul pentru expunere lunga. _________________ Laurentiu
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
aportase Membru

|
Trimis: 23 Mar 2009 13:25 Download mesaj |
|
|
|
Laurentiu a scris: | Daca ai deja un DSLR, atunci un vebcam se poate folosi pentru fotografierea la inalta rezolutie a Lunii, planetelor si Soarelui (unde camera web permite rezultate mai bune decat cele obtinute cu un DSLR) precum si pentru autoghidaj (cu o montura care permite asta) daca vei modifica webcam-ul pentru expunere lunga. |
Asa este Laurentiu,
Vreau sa aflu detalii despre aceste camere.
Unde gasesc modificarile electronice la acest Philips ?
( pentru marirea timpului de expunere )
Eventual daca aveti sugestii si pentru softul de web cam.
www.yo2btw.ro
www.apis.ro
www.fermasolaris.ro
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

|
Trimis: 23 Mar 2009 13:58 Download mesaj |
|
|
|
Vezi aici:
http://www.qcuiag.org.uk/
Au si o lista de discutii pe yahoo.
Eu nu am incercat inca sa modific un webcam dar un amic de-al meu a facut-o si a obtinut rezultate bune (cu toate ca nu a inlocuit senzorul cu unul b/w asa cum multi recomanda). Din pacate, amicul cu pricina nu e inscris pe forum. _________________ Laurentiu
|
Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1208
|
Trimis: 23 Mar 2009 16:59 Download mesaj |
|
|
|
Cele doua camere au in comun doar chipul ccd. Electronica este diferita.
Avantajele NexImage:
- are adaptor 1,25" inclus
- este compatibila cu un reducator de focala special creat pentru neximage
- poate avea timpi de expunere mai lungi doar printr-o modificare de soft (nu trebuie intervenit asupra electronicii). Modificarea de soft duce la pierderea garantiei, insa e relativ simplu si sigur de facut daca se respecta instructiunile. Toate instructiunile de modificare pentru expuneri lungi sunt pe situl Celestron la sectiunea suport-neximage, inclusiv linkuri la programele necesare. _________________ Horatius
STARMAX Astronomie
Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro |
|
Sus |
|
 |
aportase Membru

|
Trimis: 09 Apr 2009 13:12 Download mesaj |
|
|
|
horatius a scris: | Cele doua camere au in comun doar chipul ccd. Electronica este diferita.
Avantajele NexImage:
- are adaptor 1,25" inclus
- este compatibila cu un reducator de focala special creat pentru neximage
- poate avea timpi de expunere mai lungi doar printr-o modificare de soft (nu trebuie intervenit asupra electronicii). Modificarea de soft duce la pierderea garantiei, insa e relativ simplu si sigur de facut daca se respecta instructiunile. Toate instructiunile de modificare pentru expuneri lungi sunt pe situl Celestron la sectiunea suport-neximage, inclusiv linkuri la programele necesare. |
horatius,
Multumesc de info.
Poti sa imi spui ce timpi are modificat si apoi cu modificari soft ?
Nu am gasit link-ul care specifica modificarea de timp, am fost pe site la Celestron, la support.
Si camera Philips are adaptor 1.25" + un filtru IR , totul la un pret mai mic decat NexImage.
Aici apare nedumerirea mea.
www.yo2btw.ro
www.apis.ro
www.fermasolaris.ro
|
Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1208
|
|
Sus |
|
 |
cluci Membru

Data inscrierii: 14 Oct 2005 Mesaje: 300
|
Trimis: 29 Apr 2009 18:29 Download mesaj |
|
|
|
horatius a scris: | http://www.celestron.com/c3/support3/index.php?_m=knowledgebase&_a=viewarticle&kbarticleid=1764&nav=0,217 |
Aici sunt doar instructiuni pentru trecerea camerei in RawMode care intr-adevar se pot face soft. Pentru timpul de expunere din cate am gasit eu pe net se poate face doar asta : http://fdiazhome.tzo.com/Astronomy/Neximage-Mod/ dar implica si o interventie "fizica" in interiorul camerei .... (As fi si eu interesat daca exista o solutie doar soft...)
Luci |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11362
|
Trimis: 30 Apr 2009 01:03 Download mesaj |
|
|
|
Vin si eu cu o intrebare stupida: dece neaparat timpi mari de expunere? La ce ofera nu se vede steaua?
Legat de racire, exista elemente peltier care racesc cu cateva (zeci) de grade, am vazut prin comertul nostru si pare ca sunt destul de ieftine (cativa E). N-am un link dar sunt site-uri de componente electronice care au. |
|
Sus |
|
 |
cluci Membru

Data inscrierii: 14 Oct 2005 Mesaje: 300
|
Trimis: 30 Apr 2009 11:33 Download mesaj |
|
|
|
valy a scris: | Vin si eu cu o intrebare stupida: dece neaparat timpi mari de expunere? La ce ofera nu se vede steaua?
Legat de racire, exista elemente peltier care racesc cu cateva (zeci) de grade, am vazut prin comertul nostru si pare ca sunt destul de ieftine (cativa E). N-am un link dar sunt site-uri de componente electronice care au. |
Salut
Pai e simplu... cu cat ai timp de expunere mai mare poti poza obiecte mai putin stralucitoare - in cazul meu stele ceva mai putin stralucitoare - altii poate vor sa incerce chiar pe deepsky. E adevarat ca probabil si zgomotul creste dar daca vrei o crestere rezonabila a timpului de expunere se poate probabil gasi un compromis expunerere-zgomot rezonabil (in plus in anumite situatii zgomotul poate fi partial rezolvat la procesare). Neximage-ul este limitat la 1/5 secunde timp maxim de expunere. Eu cred ca ar putea merge bine si cu un timp putin mai lung fara probleme majore si astfel s-ar putea castiga 1-2 magnitudini. Camera insa pare a fi limitata mai degraba de driver care probabil a fost gandit pentru utilizarea ca webcam unde nu prea si-ar avea sensul aceste expuneri lungi.
Luci |
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

|
Trimis: 30 Apr 2009 12:23 Download mesaj |
|
|
|
cluci a scris: | horatius a scris: | http://www.celestron.com/c3/support3/index.php?_m=knowledgebase&_a=viewarticle&kbarticleid=1764&nav=0,217 |
Aici sunt doar instructiuni pentru trecerea camerei in RawMode care intr-adevar se pot face soft. Pentru timpul de expunere din cate am gasit eu pe net se poate face doar asta : http://fdiazhome.tzo.com/Astronomy/Neximage-Mod/ dar implica si o interventie "fizica" in interiorul camerei .... (As fi si eu interesat daca exista o solutie doar soft...)
Luci |
Modificarile par a fi simplu de facut. E drept, la cat costa Neximage-ul comparativ cu un webcam "normal" si mie mi-ar fi frica sa le fac (e usor sa strici ceva fie si numai daca incalzesti putin mai mult lipiturile). _________________ Laurentiu
|
Sus |
|
 |
|