Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
m8182aklein.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 235723
Numar de utilizatori inregistrati: 2866
Cel mai nou utilizator inregistrat: MaDo
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

NexImage vs Philips SPC 900NC

Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Accesorii

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
aportase
Membru
Membru

Data inscrierii: 14 Mar 2009

Motto: "Trebuie sa incerci necontenit sa urci foarte sus, daca vrei sa ajungi sa vezi foarte departe..."

MesajTrimis: 22 Mar 2009 02:53 Download mesaj
Titlul subiectului: NexImage vs Philips SPC 900NC
Raspunde cu citat (quote)

Doresc sa achizitionez o camera CCD la un pret rezonabil.
Ce puteti sa imi spuneti PRO si CONTRA despre camerele:

NexImage
http://www.skywatcher.ro/Cel/neximage.htm

si

CamPhilips SPC 900NC
http://astromagazin.ro/catalog/camphilips-...p-272.html

Ce imi recomandati ?

Cu prietenie,

www.yo2btw.ro
www.apis.ro
www.fermasolaris.ro

Sky-Watcher Newton 150/1200 - EQ3-2
Sky-Watcher Acromat 70/500
Binoclu Pentacon-Exacta 10x50
Sus
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 22 Mar 2009 12:29 Download mesaj
Titlul subiectului: Re: NexImage vs Philips SPC 900NC

aportase a scris:
..
Ce imi recomandati ?
...

Recomand sectiunea vanzari, era cineva care aducea Philipsul pe la 1/3 din pret. Mai erau disponibile si camere CCD dedicate pe un alt topic.

Ambele sunt totusi webcam-uri, senzorul pare asemanator ca dimensiune/calitate. Totusi nu sunt camere specifice conditiilor astrofoto ci sunt doar webcam-uri cu adaptor 1.25". Din punctul meu de vedere mi se par scumpe la pretul respectiv.
Parerea mea.
Sus
Catalin Paduraru
Membru
Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006

MesajTrimis: 22 Mar 2009 19:09 Download mesaj
Titlul subiectului:

Meade DSI.
Cele doua modele sunt doar niste camere web banale. Nu merg sub 1/15s si nu prea poti sa le folosesti decat la planete si la luna.
In schimb cu DSI poti sa faci si autoguiding, etc.
Numai bine!
Sus
Laurentiu
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005

Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever

MesajTrimis: 22 Mar 2009 20:02 Download mesaj
Titlul subiectului:

Decat Meade DSI, un fel de webcam (cu senzor si rezolutie minuscule) care stie sa faca expuneri lungi la un pret foarte piperat, mai bine un DSLR care "stie" sa faca si fotografii de zi (la o rezolutie incomparabil mai mare).

Ghidaj se poate face si cu un webcam (a se vedea set-up-ul lui Hans http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=35290#35290 Very Happy ).

Sus
aportase
Membru
Membru

Motto: "Trebuie sa incerci necontenit sa urci foarte sus, daca vrei sa ajungi sa vezi foarte departe..."

MesajTrimis: 23 Mar 2009 01:33 Download mesaj
Titlul subiectului:

DSLR am, Canon 10D, o sa cumpar si un 450D, dar ma intereseaza si un web cam CCD la un pret acceptabil.

Sa-l cuplez cu un notebook pentru capturi.
Am vazut undeva pe net, ca acest Philips se poate modifica electronic pentru marirea timpului de expunere.
Mai ramane cu racirea...

Am vazut fotografii excelente facute cu aceste CCD-uri, si nu stiu la ce model sa ma orientez.
Vroiam impresii de la cei care au folosit aceste accesorii.

Cu prietenie,

www.yo2btw.ro
www.apis.ro
www.fermasolaris.ro

Sus
Laurentiu
Membru
Membru

Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever

MesajTrimis: 23 Mar 2009 01:37 Download mesaj
Titlul subiectului:

Daca ai deja un DSLR, atunci un vebcam se poate folosi pentru fotografierea la inalta rezolutie a Lunii, planetelor si Soarelui (unde camera web permite rezultate mai bune decat cele obtinute cu un DSLR) precum si pentru autoghidaj (cu o montura care permite asta) daca vei modifica webcam-ul pentru expunere lunga.
Sus
aportase
Membru
Membru

MesajTrimis: 23 Mar 2009 13:25 Download mesaj
Titlul subiectului:

Laurentiu a scris:
Daca ai deja un DSLR, atunci un vebcam se poate folosi pentru fotografierea la inalta rezolutie a Lunii, planetelor si Soarelui (unde camera web permite rezultate mai bune decat cele obtinute cu un DSLR) precum si pentru autoghidaj (cu o montura care permite asta) daca vei modifica webcam-ul pentru expunere lunga.

Asa este Laurentiu,

Vreau sa aflu detalii despre aceste camere.
Unde gasesc modificarile electronice la acest Philips ?
( pentru marirea timpului de expunere )
Eventual daca aveti sugestii si pentru softul de web cam.

Cu prietenie,

www.yo2btw.ro
www.apis.ro
www.fermasolaris.ro

Sus
Laurentiu
Membru
Membru

MesajTrimis: 23 Mar 2009 13:58 Download mesaj
Titlul subiectului:

Vezi aici:

http://www.qcuiag.org.uk/

Au si o lista de discutii pe yahoo.

Eu nu am incercat inca sa modific un webcam dar un amic de-al meu a facut-o si a obtinut rezultate bune (cu toate ca nu a inlocuit senzorul cu unul b/w asa cum multi recomanda). Din pacate, amicul cu pricina nu e inscris pe forum.

Sus
horatius
Membru
Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006

MesajTrimis: 23 Mar 2009 16:59 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cele doua camere au in comun doar chipul ccd. Electronica este diferita.

Avantajele NexImage:
- are adaptor 1,25" inclus
- este compatibila cu un reducator de focala special creat pentru neximage
- poate avea timpi de expunere mai lungi doar printr-o modificare de soft (nu trebuie intervenit asupra electronicii). Modificarea de soft duce la pierderea garantiei, insa e relativ simplu si sigur de facut daca se respecta instructiunile. Toate instructiunile de modificare pentru expuneri lungi sunt pe situl Celestron la sectiunea suport-neximage, inclusiv linkuri la programele necesare.

Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro
Sus
aportase
Membru
Membru

MesajTrimis: 09 Apr 2009 13:12 Download mesaj
Titlul subiectului:

horatius a scris:
Cele doua camere au in comun doar chipul ccd. Electronica este diferita.

Avantajele NexImage:
- are adaptor 1,25" inclus
- este compatibila cu un reducator de focala special creat pentru neximage
- poate avea timpi de expunere mai lungi doar printr-o modificare de soft (nu trebuie intervenit asupra electronicii). Modificarea de soft duce la pierderea garantiei, insa e relativ simplu si sigur de facut daca se respecta instructiunile. Toate instructiunile de modificare pentru expuneri lungi sunt pe situl Celestron la sectiunea suport-neximage, inclusiv linkuri la programele necesare.

horatius,
Multumesc de info.
Poti sa imi spui ce timpi are modificat si apoi cu modificari soft ?
Nu am gasit link-ul care specifica modificarea de timp, am fost pe site la Celestron, la support.

Si camera Philips are adaptor 1.25" + un filtru IR , totul la un pret mai mic decat NexImage.
Aici apare nedumerirea mea.

Cu prietenie,

www.yo2btw.ro
www.apis.ro
www.fermasolaris.ro

Sus
horatius
Membru
Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006

MesajTrimis: 09 Apr 2009 15:31 Download mesaj
Titlul subiectului:

http://www.celestron.com/c3/support3/index...;nav=0,217

Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro
Sus
cluci
Membru
Membru

Data inscrierii: 14 Oct 2005

MesajTrimis: 29 Apr 2009 18:29 Download mesaj
Titlul subiectului:

horatius a scris:
http://www.celestron.com/c3/support3/index.php?_m=knowledgebase&_a=viewarticle&kbarticleid=1764&nav=0,217

Aici sunt doar instructiuni pentru trecerea camerei in RawMode care intr-adevar se pot face soft. Pentru timpul de expunere din cate am gasit eu pe net se poate face doar asta : http://fdiazhome.tzo.com/Astronomy/Neximage-Mod/ dar implica si o interventie "fizica" in interiorul camerei .... (As fi si eu interesat daca exista o solutie doar soft...)

Luci
Sus
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 30 Apr 2009 01:03 Download mesaj
Titlul subiectului:

Vin si eu cu o intrebare stupida: dece neaparat timpi mari de expunere? La ce ofera nu se vede steaua?

Legat de racire, exista elemente peltier care racesc cu cateva (zeci) de grade, am vazut prin comertul nostru si pare ca sunt destul de ieftine (cativa E). N-am un link dar sunt site-uri de componente electronice care au.
Sus
cluci
Membru
Membru

Data inscrierii: 14 Oct 2005

MesajTrimis: 30 Apr 2009 11:33 Download mesaj
Titlul subiectului:

valy a scris:
Vin si eu cu o intrebare stupida: dece neaparat timpi mari de expunere? La ce ofera nu se vede steaua?

Legat de racire, exista elemente peltier care racesc cu cateva (zeci) de grade, am vazut prin comertul nostru si pare ca sunt destul de ieftine (cativa E). N-am un link dar sunt site-uri de componente electronice care au.

Salut

Pai e simplu... cu cat ai timp de expunere mai mare poti poza obiecte mai putin stralucitoare - in cazul meu stele ceva mai putin stralucitoare - altii poate vor sa incerce chiar pe deepsky. E adevarat ca probabil si zgomotul creste dar daca vrei o crestere rezonabila a timpului de expunere se poate probabil gasi un compromis expunerere-zgomot rezonabil (in plus in anumite situatii zgomotul poate fi partial rezolvat la procesare). Neximage-ul este limitat la 1/5 secunde timp maxim de expunere. Eu cred ca ar putea merge bine si cu un timp putin mai lung fara probleme majore si astfel s-ar putea castiga 1-2 magnitudini. Camera insa pare a fi limitata mai degraba de driver care probabil a fost gandit pentru utilizarea ca webcam unde nu prea si-ar avea sensul aceste expuneri lungi.

Luci
Sus
Laurentiu
Membru
Membru

MesajTrimis: 30 Apr 2009 12:23 Download mesaj
Titlul subiectului:

cluci a scris:
horatius a scris:
http://www.celestron.com/c3/support3/index.php?_m=knowledgebase&_a=viewarticle&kbarticleid=1764&nav=0,217

Aici sunt doar instructiuni pentru trecerea camerei in RawMode care intr-adevar se pot face soft. Pentru timpul de expunere din cate am gasit eu pe net se poate face doar asta : http://fdiazhome.tzo.com/Astronomy/Neximage-Mod/ dar implica si o interventie "fizica" in interiorul camerei .... (As fi si eu interesat daca exista o solutie doar soft...)

Luci

Modificarile par a fi simplu de facut. E drept, la cat costa Neximage-ul comparativ cu un webcam "normal" si mie mi-ar fi frica sa le fac (e usor sa strici ceva fie si numai daca incalzesti putin mai mult lipiturile).

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Accesorii Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Download topic
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact