Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
M.Gabriel Membru

Data inscrierii: 24 Aug 2009 Mesaje: 292
Motto: Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost. (Nicolae Iorga) Localitate: Petrila
|
Trimis: 28 Aug 2009 09:32 Download mesaj |
Titlul subiectului: Merita? |
|
|
|
http://astromagazin.ro/catalog/celestron-p...dce20af59a
Merita acesti bani ? doresc sa precizez ca doresc atata pt observatii planetare/luna/deepsky mai mari cat si observatii terestre. Astept comentarii / informatii atata negative cat si pozitive despre achizitie. Nu vreau sa dau un ban apoi sa inteleg ca l-am dat degeaba
[mai precizez, ca ar fi si primul meu telescop, deci cam beginner in observatii si instrumente de acest tip]
Multumesc, Gabriel. |
|
Sus |
|
 |
Ionut Dohotariu Membru

Data inscrierii: 11 Noi 2008 Mesaje: 310
Motto: Ad augusta per angusta Localitate: Iasi
|
Trimis: 28 Aug 2009 09:53 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Incearca ceva mai mare....80, 90, sau 114 |
|
Sus |
|
 |
KLK Membru

Data inscrierii: 13 Feb 2008 Mesaje: 190
Motto: Nihil sine Deo Localitate: Buzau
|
Trimis: 28 Aug 2009 10:43 Download mesaj |
|
|
|
Evita din start pentru inceput monturile ecuatoriale, esti la inceput si risti sa te enerveze la culme. Cum doresti sa faci si observatii terestre pune mana pe un instrument cu montura alt-azimutala. De ex este la rubrica Vinde o luneta tot de 70 mm cu montura az3, cu tot cu luneta si oculare e mai scumpa doar cu 50 lei decat montura singura noua! Plus ca atunci cand vei trece la alte instrumente iti ramane montura si poti pune pe ea lejer un maksutov, binoclu sau altceva ( e verificata treaba de mine). Sau un binoclu 10X50 sau la 4 mil un 15X70. Aaa..sa nu uit: la luneta tot iti mai trebuie o prisma sa intoarca imaginea. |
|
Sus |
|
 |
M.Gabriel Membru

Motto: Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost. (Nicolae Iorga) Localitate: Petrila
|
Trimis: 28 Aug 2009 11:57 Download mesaj |
|
|
|
[intrebare de beginner] Am cautat prin dex. termenul ''acromat'' ca nu eram sigur despre ce e vorba, se refera la imagine intoarsa sau rasturnata ? |
|
Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4233
|
Trimis: 28 Aug 2009 13:08 Download mesaj |
|
|
|
Acromat este un termen care se refera la aberatia cromatica a unui sistem optic format din lentile, mai exact la un astfel de sistem care are o aberatie cromatica redusa. Mai este termenul "apocromat", care inseamna o reducere cvasitotala a aberatiei cromatice. |
|
Sus |
|
 |
Cristian Monea Membru

Data inscrierii: 31 Dec 2008 Mesaje: 544
|
|
Sus |
|
 |
M.Gabriel Membru

|
Trimis: 28 Aug 2009 14:20 Download mesaj |
|
|
|
Mersi mult, acuma inteleg mersi inca odata. Sunt cativa termeni mai noi cu care ar trebui sa ma familiarizez, de asta intrebam. |
|
Sus |
|
 |
Ionut Dohotariu Membru

|
Trimis: 28 Aug 2009 14:33 Download mesaj |
|
|
|
De ce sa te enerveze o montura ecuatoriala? Eu am Eq2 (first scope) si dupa ce am inteles cum lucreaza treaba merge foarte usor. |
|
Sus |
|
 |
KLK Membru

|
Trimis: 28 Aug 2009 15:04 Download mesaj |
|
|
|
IonutD a scris: | De ce sa te enerveze o montura ecuatoriala? Eu am Eq2 (first scope) si dupa ce am inteles cum lucreaza treaba merge foarte usor. | Tu cum o folosesti la observatii terestre? Stiu ca se poate modifica, apoi daca ai un binoclu sau aparat foto nu poti pune direct pe ea. Pe cand vei trece la un instrument mai mare sau de alta natura vei abandona montura eq2 in debara. |
|
Sus |
|
 |
Ionut Dohotariu Membru

|
Trimis: 28 Aug 2009 16:11 Download mesaj |
|
|
|
Binoclu nu pot pune, dar aparat foto da! Are piggy back! Cand o sa trec la un nivel mai mare al aperturii, oa sa vand telescopul cu totul... |
|
Sus |
|
 |
Cristian Monea Membru

Data inscrierii: 31 Dec 2008 Mesaje: 544
|
|
Sus |
|
 |
M.Gabriel Membru

|
Trimis: 30 Aug 2009 17:41 Download mesaj |
|
|
|
Am mai cautat informatii despre achizitionarea unui telescop pt observatii atata terestre cat si astronomice [planetare / deepsky -in principal]. Pana la urma am ajuns la concluzia ca acesta ar fi potrivit. Mai mult nu ma tine buzunarul.
http://astromagazin.ro/catalog/celestron-p...586bf2314e
care este parerea voastra. e OK ? merita pretul ? sau e ...tzapaa...
...Dar transportul oare? . Ma aflu in Petrosani. [comanda online] |
|
Sus |
|
 |
KLK Membru

|
Trimis: 30 Aug 2009 18:00 Download mesaj |
|
|
|
Poti ignora daca nu te multumeste raspunsul meu pe care ti l-am dat prima data, macar asteapta un raspuns de la "seniorii forumului". Nu te mai lua dupa toti copiii care au deja 200 de mesaje dar lipsite de substanta . Si sa sti ca pana nu te "joci" catva timp cu mai multe instrumente nu poti sa sti ce ti e potriveste. Vorba lui Creanga: "Unuia ii place popa, unuia fata popii si altuia preoteasa " |
|
Sus |
|
 |
M.Gabriel Membru

|
Trimis: 30 Aug 2009 18:19 Download mesaj |
|
|
|
KLK ma multumecs raspunsurile tale, ms f. mult pt k totusi imi dai unele indicatii... cum spuneai ca EQ deja nu o mai pot folosi pt altele, binoclu, aparat foto. Si e f. comlicat. cred ca ma descurc:) dar totusi, vreau sa tin de el, si prea curand altu nu mi-l schimb. iar in viitor daca il dau, il dau cu totul. Si mai mult nu cred ca dispune momentan buzunarul. 
Ultima modificare efectuata de catre M.Gabriel la 30 Aug 2009 18:23, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
M.Gabriel Membru

|
Trimis: 30 Aug 2009 18:21 Download mesaj |
|
|
|
...Si vorba ta, astept totusi pareri de la Seniorii forumului. [scz de dublu post] |
|
Sus |
|
 |
|