Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
Horsehead_Flame.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 242379
Numar de utilizatori inregistrati: 2822
Cel mai nou utilizator inregistrat: EdiB
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1450 la data de Lun Mai 11, 2026
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Calea Lactee la Silagiu

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

AstroFoto - avansati

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Stanescu Octavian
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2006

MesajTrimis: 15 Noi 2009 17:57 Download mesaj
Titlul subiectului: Calea Lactee la Silagiu
Raspunde cu citat (quote)

Am fost ieri seara pe Silagiu profitand de vremea buna am incercat Doar pe trepied si exp de 30 sec cu 6400 ISO obiectiv Canon EFS 18-55.
Am vazut si cel mai apropiat de OZN fenomen de pana acum Rolling Eyes
in stanga lui jupiter vazut cu ochiul liber la dist de doua palme au aparut doua lumini de intensitate identica ce au crescut lumina simultan apropiand de intensitatea lui jupiter apoi au scazut simultan pareau ca nu se misca , ramas inmarmurit initial am vrut sa pozez dar m-am razgandit mergand spre telescop incercand sa le prind , am reusit si nu erau doua avioane era lumina punctiforma albastruie, si se miscau destul de incet eram pe marire minima 53 x cu Nagleru 26mm incapeau spre marginea campului cred ca 3luni aveau distanta (1,5 grade). apoi au redus lumina simultan la 0.
Or fi fost doi sateliti identici? ora era cam 19:30

lcyg.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  303.78 kb
 Vizualizat:  de 2956 ori

lcyg.jpg

Sus
M.Gabriel
Membru
Membru

Data inscrierii: 24 Aug 2009

Motto: Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost. (Nicolae Iorga)

MesajTrimis: 15 Noi 2009 18:52 Download mesaj
Titlul subiectului:

Ieri la ora aceea eram pe deal cu mak`u faceam niste mici observatii. E probabil ca ceea ce ati vazut sa fi fost 2 meteori care, sa zic mai direct, aveau directia spre dumneavoastra, avand un unghi de 0 grade privit, de aceea se vedea probabil doar un punct luminos.. 2 puncte luminoase. Desi probabilitatea de a observa 2 meteori sub acelasi unghi in acelasi timp e practic minima. S-au vazut foarte multi meteori ieri seara, au venit Leonidele.
Ca tot veni vorba de obiecte ciudate, ieri pe la 6 si ceva cand am urcat cu 2 prieteni pe marginea dealului, locul nostru de observatie, am reusit sa vad timp de aproximativ 3 minute, un meteor cel mai probabil care a traversat mai bine de jumatate din cer cu intensitatea lui jupiter, chiar si mai mare sa nu exagerez. Era rosiatic, nu avea nicio coada, desigur. Si zic ca a fost un meteor deoarece un satelit era practic imposibil sa fie datorita reflexiei care s-ar fi schimbat. Dar a fost aprins constant, apoi a disparut dupa 3 minute de strabatut cerul cu viteza destul de mica privita. Atunci aveam mak`u in husa, nu l-am mai scos ca inca nu eram ajunsi la destinatia noastra. Ma intreb oare ce o fi fost Rolling Eyes

Apropo. Frumoasa Poza, felicitari dl. Octavian. Scuzati offtopic`ul

Cer senin. Gabriel

Membru
Membru

Data inscrierii: 31 Dec 2008

MesajTrimis: 15 Noi 2009 22:49 Download mesaj
Titlul subiectului:

Meteorii pot fi observati doar cateva secunde. Probabil ai observat un satelit. Referitor la experienta domnului Octavian, este posibil ca obiectele sa fi fost tot sateliti. Ati verificat pe internet?
Sus
Teo
Membru
Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009

MesajTrimis: 15 Noi 2009 23:42 Download mesaj
Titlul subiectului: Sateliti in formatie

In urma cu mai mult de 4-5 ani, pe cand ma aflam vara la tara ( in jud. Ialomita ), si faceam observatii cu ochiul liber pe un cer negru ca tusul, am observat deodata impreuna cu varul meu, ca un fel de constelatie din sateliti, sau mai de graba o formatie de 3 sateliti care se miscau pe cerul noptii. Distanta dintre ei nu s-a schimbat si cum au aparut , la fel au si disparut, progresiv. Nu era vorba de avioane la mare altitudine. Totusi, stiu sa deosebesc foarte bine lumina unui avion de cum se vede un satelit.
M-am gandit atunci, ca o fi vreun experiment de al americanilor si ca probabil au lansat sateliti care zboara in formatie. Erau in forma de triunghi, dar nu mai stiu daca chiar echilateral sau isoscel. Nu vreau sa fabulez si sa infloresc acum lucrurile. E ceva timp de atunci, dar sigur nu au fost avioane. Oricum aceasta experienta vizuala mi-a ramas si acum in minte.
Sus
M.Gabriel
Membru
Membru

Data inscrierii: 24 Aug 2009

Motto: Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost. (Nicolae Iorga)

MesajTrimis: 16 Noi 2009 00:26 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cristian Monea a scris:
Meteorii pot fi observati doar cateva secunde.

Nu ma refer la un meteor care a intrat in atmosfera si a ars intr`o fractiune de secunda. Nu poate fi unul, mai maricel probabil, neintrat in atmosfera in care se vede reflexia soarelui ?
Se observa o nuanta rosiatica...

M-am gandit si la optiunea asta de a fi un satelit, dar:
Reflexia unui satelit este diferita pentru fiecare centimetru care inainteaza. Ar fi trebuit sa isi schimbe intensitatea, sa se observe reflexia, sa se slabeasca din intensitate, pe cand aceasta, aproximativ 3 minute a avut exact aceasi intensitate, pana la un moment dat cand ''s-a stins'' brusc

Sau ar mai putea fi un balon meteorologic de mare altitudine ? Dar cred ca gresesc aici...

Iar in cazul dlui Octavian, nu a precizat mai multe despre acele 2 luminite.

Membru
Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi

MesajTrimis: 16 Noi 2009 09:56 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cei trei sateliti de care vorbeste Teo i-am observat si eu odata. Din ce stiu sunt niste sateliti militari, parca din seria Navstar.

Cat priveste cele doua luminite pe care le-a vazut Octavian, nu stiu ce sa zic, cu atat mai mult cu cat eu am observat de doua ori niste meteori care se deplasau pe directia privirii mele, dar s-au aprins si au ars destul de repede, circa o secunda, maxim o secunda si jumatate, iar variatia luminozitatii a fost clar observabila.

La fel, nu ma pot pronunta asupra observatiei lui Gabriel.

Membru exclus
Membru exclus

Data inscrierii: 04 Mar 2009

Motto: Un prost nu spune lucruri inteligente dar un om inteligent spune multe prostii.

MesajTrimis: 16 Noi 2009 12:17 Download mesaj
Titlul subiectului:

Sunt foarte multe fenomene observabile la care nu se poate da un raspuns concret. Parerea mea este ca nu au fost nici sateliti nici meteori ,de foarte mult timp vad sateliti cu diferite orbite dar se pare ca toti au o luminozitate si o viteza constanta ,meteorii se dezintegreaza in atmosfera .In concluzie cred ca sunt niste obiecte exotice nedescoperite inca sau de ce nu vizitatori din alta lume.
Sus
Gabriel Muranca
Membru
Membru

Data inscrierii: 10 Oct 2009

MesajTrimis: 16 Noi 2009 12:29 Download mesaj
Titlul subiectului:

marius78 a scris:
Parerea mea este ca nu au fost nici sateliti nici meteori ,de foarte mult timp vad sateliti cu diferite orbite dar se pare ca toti au o luminozitate si o viteza constanta ,meteorii se dezintegreaza in atmosfera .In concluzie cred ca sunt niste obiecte exotice nedescoperite inca sau de ce nu vizitatori din alta lume.

Pai dupa aceasta ipoteza, ISS-ul si satelitii Iridium, care nu au o luminozitate constanta, sunt OZN-uri.
Iar acest incident http://en.wikipedia.org/wiki/2009_satellite_collision este clar un semn de apocalipsa. Wink
Sus
marius78
Membru exclus
Membru exclus

Data inscrierii: 04 Mar 2009

Motto: Un prost nu spune lucruri inteligente dar un om inteligent spune multe prostii.

MesajTrimis: 16 Noi 2009 13:25 Download mesaj
Titlul subiectului:

Am facut referire la satelitii in general ,stiu ca mai sunt si exceptii gen ''ISS, Iridium '' dar dupa cum bine stim se poate afla pozitia exacta a acestora si deci foarte usor de depistat.Sunt alte fenomene mai dificile ,lumina puernica dupa care scade treptat, viteza mare si se stinge brusc ,obiecte care par nemiscate minute in sir s.a.m.d.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   AstroFoto - avansati

Download topic
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum