Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
mihalache Membru

Data inscrierii: 23 Dec 2008 Mesaje: 5
Motto: Niciodata nu este prea tarziu. Localitate: iasi
|
Trimis: 03 Ian 2009 16:57 Download mesaj |
Titlul subiectului: Achizitie binoclu |
|
|
|
Buna ziua.
Doresc sa imi achizitionez un binoclu pana in 150 RON. Am sanse la ceva bun cu banii acestia?
Multumesc. |
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 06 Ian 2009 10:26 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Depinde ce vrei sa faci cu el. Pentru astronomie nu cred ca vei gasi un binoclu bun, nou, sub 250 lei. In schimb, s-ar putea sa ai noroc sa dai peste un binoclu bun (eventual militar) la pietele de vechituri. _________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
KLK Membru

Data inscrierii: 13 Feb 2008 Mesaje: 190
Motto: Nihil sine Deo Localitate: Buzau
|
Trimis: 07 Ian 2009 00:01 Download mesaj |
|
|
|
Laurentiu, am vazut ca ai un binoclu Exacta 10X50. L-am gasit pe un sit la 145 ron. Ce-i de el? E bun? Poate e potrivit pentru Mihalache... |
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 07 Ian 2009 00:54 Download mesaj |
|
|
|
Nu-i chiar rau dar... nici minunat. Daca as avea insa posibilitatea sa-l schimb pe un binoclu vechi, militar (chiar romanesc !), ieftin, as face-o fara ezitare.
Pe de alta parte, daca aveti de unde alege sfatul meu e sa nu va aruncati la binocluri cu mariri mai mari de 10x - sunt greu de tinut stabil in mana (cel mai adesea nu).
PS
NU cumparati binocluri cu acoperiri rosu/portocaliu ale lentilelor. Am inteles ca se incadreaza la categoria gunoi menajer. _________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
maiden Membru

Data inscrierii: 25 Iul 2007 Mesaje: 8
|
Trimis: 01 Feb 2009 21:04 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: Achizitie binoclu |
|
|
|
mihalache a scris: | Buna ziua.
Doresc sa imi achizitionez un binoclu pana in 150 RON. Am sanse la ceva bun cu banii acestia?
Multumesc. |
S-a discutat si rasdiscutat acest subiect...chiar eu am un topic de acest gen, daca nu ma insel... Nu ai cum sa-ti iei binoclu bun la 150 lei. Orieneaza-te de prima data catre ceva bunicel macar. Eu am luat un olimpus...asta ca exemplu.... |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 02 Feb 2009 08:26 Download mesaj |
|
|
|
mihalache a scris: | Buna ziua.
Multumesc. | Ai sanse foarte mari mai ales la Iasi. Vorbeste cu niste moldoveni ... de peste Prut. Vezi ce aduc aia de pe la ucraineni sau rusi Daca nu ... trebuie sa te multumesti cu chinezi ... la pretul asta. |
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008 Mesaje: 1844
|
|
Sus |
|
 |
Teo Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009 Mesaje: 2593
|
Trimis: 23 Noi 2009 19:41 Download mesaj |
Titlul subiectului: Achizitie binoclu |
|
|
|
Seara buna ! Mi-am cumparat si eu astazi un binoclu pe care scrie " BUSHNELL " cu diametrul lentilelor obiectiv de 70 mm (desi pe el scrie 100 ). Focala nu este scrisa, dar cred ca are vreo 350- 400 mm.
Are zoom (chestie care nu prea ma incanta ) iar lentilele sunt de sticla.
Sunt constient ca este chinezesc, dar se vede bine prin el, atat la 10 x cat si la 50 x. Nu am observat aberatii cromatice. Chiar am privit acum o ora Luna si Jupiter care sunt foarte aproape una de alta pe cer si se vedeau clar.
L-am luat pentru ca nu aveam decat un binoclu micut cu diam. 30 mm si imi doream un binoclu mai mare pentru deplasari (concediu) si care se poate folosi cat de cat si la astro.
Postez cateva imagini cu el si astept parerile voastre. |
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9739
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 23 Noi 2009 19:52 Download mesaj |
|
|
|
dacă e minciună la diametrul obiectivului e clar contrafăcut, nu e bushnell original. Tot e bine dacă are lentile de sticlă la obiective. _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
 |
Teo Membru

|
Trimis: 23 Noi 2009 20:05 Download mesaj |
Titlul subiectului: Da, lentilele sunt de sticla. |
|
|
|
Da, lentilele sunt din sticla atat la obiective cat si la oculare. E greu, iar la mana cand le palpez, par de sticla.
Nu am indraznit sa le zgarii ca sa vad daca sunt intr-adevar de sticla, dar eu zic ca asa este.
Mi-a placut ca are diametrul mare si e destul de luminos. Bun la deepsky.
Bineinteles ca nu cred prostiile care sunt scrise pe el de genul zoom pana la 180 x sau diametrul 100 mm care de fapt e 70 mm.
Cand am dat zoom maxim, asa dupa ochi pare cam la 70 X iar la minim, intr-adevar cam la 10 x dupa cum scrie si pe el. |
|
Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4258
|
Trimis: 23 Noi 2009 22:33 Download mesaj |
|
|
|
Teo a scris: | Mi-am cumparat si eu astazi un binoclu pe care scrie "BUSHNELL" cu diametrul lentilelor obiectiv de 70 mm |
Sa-l folosesti cu placere. Poate spui si cat ai dat pe el, poate mai intereseaza si pe altii, eventual de unde l-ai luat...
Binoclul pare interesant, culoarea verde a obiectivelor ar putea insemna o acoperire multistrat antireflexie. S-ar parea ca la 10x are un camp vizual real de vreo 4.4 grade. Desi probabil ca pentru astronomie nu se merita sa-l folosesti decat la maxim 15x, ar fi interesant sa ne spui cum focalizeaza si cum se vad detaliile pe Luna la grosismente mai mari. |
|
Sus |
|
 |
Teo Membru

|
Trimis: 23 Noi 2009 23:00 Download mesaj |
Titlul subiectului: Binoclul l-am cumparat |
|
|
|
Mersi !
Binoclul l-am cumparat din statia de metrou Gara de Nord din Bucuresti. Exista aici un mic magazin, in incinta metroului, care are si lunete astronomice (dar mici - ex. 70/600 mm ) si binocluri de toate felurile.
Preturile variaza intre 50 Ron si 200 Ron.
Binoclul acesta m-a costat 180 Ron.
In ceea ce priveste detaliile de pe Luna, se vad foate clar si fara aberatii cromatice, la un grosisment de pana la 60 x. Asta aproximand dupa ochi.
Eu l-am luat sa il folosesc terestru dar la grosismente mici merge si la deepsky. La 50-70 x il voi folosi la Luna si Jupiter.
Are acoperire multistrat antireflexie atat pe obiective cat si pe oculare (ocularele bat usor in albastru- violet daca le privesc din lateral de la o distanta de 20-30 cm )
Sunt constient ca este chinezesc, dar la banii astia, si la felul cum se vede prin el, eu zic ca e ok.
Comparativ cu luneta mea de 80mm, cu care vad bine cele doua benzi ecuatoriale, pot sa spun ca, cu acest binoclu, disting doar discul, si nu perfect rotund (turtit la poli in realitate ) al lui Jupiter si parca putin tuguiat pe margini. Un fel de coma slaba, dar asta la peste 30 x. |
|
Sus |
|
 |
|