Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 234804 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2851 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Empedocles85 |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Cata Mircea Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2009 Mesaje: 117
|
Trimis: 22 Mar 2010 23:11 Download mesaj |
Titlul subiectului: Va rog sa-mi dati un sfat. |
|
|
|
Vreau sa-mi cumpar un binoclu. Am citit multe din posturile de la acest capitol si totusi , nu am gasit un best-buy pentru astronomie . Multi useri sugereaza in unele posturi cumpararea de Celestroane astronomice , dar in alte posturi scriu ca ideea de "chinezarie " nu se impaca cu calitatea. Eu doresc sa-mi cumpar un binoclu cat mai bun , la un pret decent ( nu vreau sa dau pe el nici 50 Ron , dar nici 2000 ), pe care sa il pot folosi nu numai la astronomie ci si la observatii pe timp de zi . Va rog sa-mi sugerati o "nechinezarie " , la un pret pana in 550 Ron ( am alocat buget de 600 Ron , dar trebuie sa intre si transportul ) , dar sa-mi spuneti ( daca este posibil ) si de unde sa-l cumpar , nu doar modelul. Am inteles ca trebuie sa fie BAK-4 , Fully Multi Coated , grosismentul nu mai mare de 12 X , iar diametrul nu mai mic de 50 mm . Problemele de greutate considerati-le depasite , intrucat sunt sportiv de performanta si o greutate de 1,5 kg este de-a dreptul jignitoare pentru mine .
Am gasit un Bushnell 10X50 care corespunde tuturor acestor criterii la magazinul din Brasov al firmei Arrow . L-am comparat cu celelalte si calitatea imaginii este izbitor de buna fata de ce mai aveau oamenii aia prin vitrina . Pretul era pe la 600 Ron , dar sunt curios daca exista ceva mai ieftin la aproximativ aceleasi calitati .
Va multumesc anticipat si astept sugestii de la posesorii de binocluri .
P.S. Din produsele de pe siteul Alcor , ce binoclu mi-ati sugera ? _________________ Celestron Omni XLT 120
Binoclu SkyWatcher 12X50 |
|
Sus |
|
 |
lentilozaur Membru

Data inscrierii: 13 Aug 2009 Mesaje: 741
|
Trimis: 23 Mar 2010 23:30 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Depinde ce vrei sa faci cu instrumentul respectiv. Daca vrei sa ai o alternativa portabila la un telescop si sa cauti obiecte deep sky atunci trebuie sa mergi pe un 15x70 sau 20x80. Daca vrei sa te uiti la stele, cu un camp mare mergi pe ceva mai mic gen 8x42 sau 10x50. Avantajul unui binoclu mai mic este ca il poti folosi si pe timpul zilei. Preferabil este sa cauti un binoclu bine construit, in corp metalic, eventual un second hand daca suma de care dispui nu iti permite accesul la unul nou. De pe situl Alcor un binoclu foarte bun dar care nu cred ca mai este pe stoc este http://instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=DCF8x42FMC
Ipoteza achizitionarii in perspectiva a unui trepied nu este deloc de neglijat, vei avea imagini mai bune, stabile, si vei putea face observatii mai relaxat. _________________ www.lentilozaur.ro |
|
Sus |
|
 |
Cata Mircea Membru

|
Trimis: 12 Apr 2010 14:37 Download mesaj |
|
|
|
Pana la urma , mi-am comandat urmatorul binoclu :
http://instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=WS12x50QB
...nici cal , nici magar ...dar nici pret prea mare .
TRebuie sa-l primesc in cursul zilei de azi , cel tarziu maine. Voi reveni cu impresii , desi nu prea stiu cu ce sa-l compar ca in dotare nu am avut decat unul luat cu 350.000 de lei de la un minoritar si care imi producea o ameteala dupa 3 minute de privit prin el , de ziceai ca am luat saruri de baie . Sper sa fie cu mult peste acela , dar n-as putea sa-l compar cu altceva . _________________ Celestron Omni XLT 120
|
Sus |
|
 |
Cata Mircea Membru

|
Trimis: 12 Apr 2010 20:22 Download mesaj |
|
|
|
Azi l-am ridicat . Este mult peste asteptarile mele . Excelent ca si calitate . M-am jucat cu el vreo 45 de minute si nu am avut nici o senzatie de ameteala ( cum aveam la celalalt ) . Foarte luminos , corp cauciucat , da impresia de solid si m-a costat cu tot cu transport prin Posta Romana 245 Ron .
Recomand la oricine vrea sa cumpere . Ca si calitate a imaginii este foarte asemanator cu Bushnell-ul de la Arrow , dar pretul este o treime . _________________ Celestron Omni XLT 120
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|