| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 239584 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2917 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
videoprod Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2010 Mesaje: 28
|
Trimis: 12 Mar 2010 20:19 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Achizitie telescop meade |
|
|
|
Salutare tuturor.Sunt nou pe forum,dar mai vechi pasionat de studiul cerului,si am un meade-bresser 60/700 cu montura "digitala" si telecomanda,care montura accepta si telecomanda autostar.Dar acest telescop este unul de incepatori,si nu prea ma multumeste.De aceea vreau sa trec la alt nivel,si intentionez sa achizitionez,pe la sfarsitul lunii viitoare,un telescop meade,din seria LX200.Intrebarea mea este: sa iau de 10",de 12" sau de 14"? Eu personal as onclina spre ultimul,cu ACF. Bineinteles ca vreau sa il folosesc si la astrofotografie.Si ce oculare ar trebui sa mai comand pe langa acel Plossl de 26mm cu care vine in cutie?
multumesc anticipat pentru ajutorul dvs.
alx |
|
| Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 12 Mar 2010 22:21 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Si eu tot pe cel de 14 inch l-as lua. Daca as avea 10.000 de dolari.
http://www.meade.com/lx400-acf/index.html
In concluzie: esti absolut sigur ca vrei sa renunti la BMW X5/X6 - Audi Q7 pentru astronomie ?  _________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
| Sus |
|
 |
HoO_Germany Membru

Data inscrierii: 12 Mar 2006 Mesaje: 1260
|
Trimis: 13 Mar 2010 11:06 Download mesaj |
|
|
|
Salut Alx
eu nu as recomanda achizitia unui telescop LX200 din sistemul Schmidt-Cassegrain. In primul rand aceste sisteme sant "inbatranite" ce inseamna ca apertura nu este corectata pina pana la margine, ce inseamna mai departe, ca si fotografic si vizual aceste stele marginale, arata comatoase.
MEADE are actual un sistem ACF care esete un sistem Schmidt-Cassegrain "advanted" adica coma din sistem este reloata corectabil.
La marime este important sa stiim, daca telescopul se poate sustine singur, adica la transport. Sa-ti dai seama, ca un telescop cu o apertura de 14" este imens de mare, plus montura furca, plus treipiedul, toate elementele astea sant grele. Daca ai posibilitate a lasa telescopul in o cupola, cerul este nepoluat si respectiv de bun, atunci se poate optiona a alege apertura maxima. Daca arealul nu este apropiat de bun, atunci si cu 10" se poate lucra foarte bine, unde aspectul de transportare, este mai mare.
Pe langa ocularul cu 26 mm care vine in pachet, se recomanda cel putin inca un ocular de 2" cu cel macar 38mm/70°, independent ce apertura cumperi. Aici din cauza campului optician este foarte minimal. Deja la modelul de 12" as recomanda si un focal-reducer, doar aici acesl se poate folosi fotografic das nu vizual.
Asa ca in curand daca vrei sau nu, pe langa optica asta principala, o sa mai cumperi cel putin un instrument cu o apertura mai minimala si o focala minimala, a putea observa si obiectele stelare mari, adica clusteri deschise sau deepsky obiecte.
Achizitia MEADE este posibil sa o descurci prin mine, in pm putem discuta toate amanuntele. _________________ CS Robert
House of Optics Germany
www.hoo-germany.de / info(@)hoo-germany.de
Tel.: +49 2452 976144 |
|
| Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1215
|
Trimis: 13 Mar 2010 12:27 Download mesaj |
|
|
|
Montura in furca altazimutala nu se impaca cu fotografia, decat cu elemente ajutatoare precum o pana ecuatoriala care introduce problemele ei multiple daca nu lasi telescopul instalat definitiv intr-un observator. Daca nu ai experienta in astrofoto, sa inveti totul cu un SCT mare si montura altazimutala inseamna deceptii garantate.
Sistemul ACF nu este optimizat pentru astrofoto, doar coma este corectata, insa campul vizual este curbat, asa ca stelele pe cipurile plane ale camerelor ccd/dslr sunt focalizate corect doar in centru si defocalizate spre margine. Chiar si vizual sunt diferente vizibile pentru ochii antrenati. Insa si sistemul SCT clasic perfomeaza bine vizual si fotografic, de 40 de ani este folosit cu succes la vizual si foto si va mai fi utilizat multi ani. Noile telescoape Edge HD sau ACF isi arata performantele mai mult in astrofotografie cu camere ccd cu cipuri mari. Cipurile mici cum sunt cele din dslr-urile ieftine si multe camere ccd ieftine nu au probleme. Pentru observatii vizuale ochiul uman si unele oculare compenseaza curbura campului si coma care in realitate e destul de redusa.
Incearca sa vezi undeva inainte ce vrei sa cumperi in dimensiunea care o vrei si daca vrei foto in viitor cauta un telescop pe montura ecuatoriala. 12" - 14" cu montura tip furca este mare si greu, singur nu il poti cara in siguranta. Cu o montura ecuatoriala totul se desface in bucati mici usor de carat si instalat de o persoana.
Uita-te si la telescoapele SCT sau Edge HD Celestron pe monturi ecuatoriale. _________________ Horatius
STARMAX Astronomie
Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro |
|
| Sus |
|
 |
videoprod Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2010 Mesaje: 28
|
Trimis: 13 Mar 2010 15:52 Download mesaj |
|
|
|
Buna ziua din nou!
Am vrut sa postez un mesaj cu linkuri si preturi la accesoriile pe care le voiam la meade 14",dar forumul a hotarat ca sunt spammer,deci mi-a blocat accesul,asa ca am facut acest cont...asadar alx=videoprod
Multumesc celor care mi-au raspuns...daca inainte nu eram hotarat,acum e mai rau ca inainte...
Ideea e ca meade LX200 14" ACF,cu inca 3 oculare Ultra Wide Angle,cu motor pentru focus si cablu de date imi iese la 9100 de Dolari adus la Bucuresti...ceea ce inseamna aprox. 7000 euro. Ca sa intelegeti unde suma de 9100 de dolari,o sa postez mesajul primit de la firma cu care am discutat achizitionarea si aducerea in tara din state:
"un calcul pt marfa dorita de dvs :
1.valoarea comanda - 7890 $ (are si transport intern)
2.comision 10 % - 789 $
3.transportul NY-Buc – 407 $ (am calculat pt 2 colete cu 85 kg)
total comanda 7890 + 789 + 407 = 9086"
deci cam astea ar fi cheltuielile totale cu telescopul,plus o taxa(din cate am inteles) de 1,25% din valoarea marfii...taxa care se plateste in tara.
Nu stiu inca daca o sa iau meade sau altceva...cred ca va trebui sa vad si sa discut cu oameni care au asa ceva...
raman deschis pe mai departe la sugestii... |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|