Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235828 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2868 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Leopold |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Seghedin Mihai Membru

Data inscrierii: 20 Oct 2007 Mesaje: 32
|
|
Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1208
|
Trimis: 22 Ian 2010 18:23 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
In loc de 2, unul mare, unul mic, poate mai bine unul intermediar care sa le faca pe toate. Sau, pentru observatii terestre merge si o luneta de 80mm montata altazimutal (nu ecuatorial), nu trebuie mai mult de atat, atmosfera limiteaza f mult un telescop folosit terestru oricum. Iar pentru observatii vizuale astro un telescop mare si simplu. Doar sugestii de principiu...
_________________ Horatius
STARMAX Astronomie
Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro |
|
Sus |
|
 |
Seghedin Mihai Membru

|
Trimis: 22 Ian 2010 20:17 Download mesaj |
|
|
|
Nu, doresc un instrument mai serios, de 80mm e prea mica lentila, cu cat este mai mare cu atat mai multe detalii se vad. Pentru terestru cred ca ma orinetez catre asa ceva:
http://telescop-expert.ro/index.php?page=s...;Itemid=43
Este cu GoTo, pretul este ok si zic eu, poate sa le satisfaca pe amandoua bine si astro si terestru. Voi ce credeti, este o alegere buna ?
|
|
Sus |
|
 |
vux Membru

Data inscrierii: 26 Apr 2009 Mesaje: 63
|
Trimis: 22 Ian 2010 21:23 Download mesaj |
|
|
|
Eu m-as concentra mai mult pe optica si as lasa deoparte gadgeturile electronice incorporate (montura GoTo, computerizari) care oricum au o pondere importanta in costul produsului si nu sunt esentiale in observatii reusite... poate vorbeste romanticul din mine.
|
|
Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1208
|
Trimis: 23 Ian 2010 00:12 Download mesaj |
|
|
|
Montura goto pentru observatii terestre e pierdere de timp si nervi, montura are caracteristici inutile care incurca, nu ajuta, in observatii terestre. Observatiile terestre se fac pe monturi simplu de manipulat, sa poti indrepta telescopul usor, dintr-o miscare unde vrei tu, sa poti urmari intuitiv, fin, fara hopuri, fara butoane si meniuri o pasare cum se plimba pe o creanga sau pe o casa sau in zbor de exemplu, sa poti urmari o masina mergand pe soseaua la 10 km departare de tine. Iar asa ceva nu se poate face cu o montura cu electronica in ea, si nici cu una ecuatoriala. Iar pentru astrofoto montura indicata de tine e la fel de incapabila. Si tot pentru terestru, nu o sa poti urmari si gasi obiectele cu un telescop cu focala lunga.
_________________ Horatius
STARMAX Astronomie
Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 23 Ian 2010 10:23 Download mesaj |
|
|
|
Din cate-mi dau eu seama, te intereseaza mai mult terestru decat astro. Si ai vrea cumva sa automatizezi observatiile (camera web/foto, laptop). Ti-ar trebui mai degraba o montura azimutala motorizata cu joystick ca sa nu fi nevoit sa muti tubul instrumentului cu mana Sa stai in casa la caldurica iar instrumentul sa fie afara pe terasa si sa se miste comandat din casa de langa laptop Spune-mi daca gresesc.
|
|
Sus |
|
 |
Seghedin Mihai Membru

|
Trimis: 23 Ian 2010 15:12 Download mesaj |
|
|
|
Nu, nu gresesti, fiecare este inca un copil undeva inauntru, nu ?
Insa doresc si astro, am deja 2 telescoape mai mici, cu care imi satisfac copilariile tereste, insa doream ceva mai bun, zoom mai mare, mai puternic, detalii mai multe. Ceea ce am acum nu este prea bun pentru astro, am un Meade de 60mm si focala de 350mm, e micut, compact, bun pentru terestru, insa la capitolul astro nu face fata, in afara de luna nu vad nimic, nici o planeta, nimic.
Si chiar, daca as vrea sa controlez telecopul prin pc, nu exista nici o posibilitate ? Eu ziceam de acel telescop cu GoTo in ideea ca o montura GoTo separata costa cat acel telescop cu tot cu montura. Nu cred ca este o problema montura GoTo pentru terestru, cata vreme are miscari line si precise, mai ales daca se observa ceva stationar, nu cred ca este o problema.
Deci doresc ceva bun pentru terestru & astro, control prin pc (daca e posibil), camera foto/video montata la el. Iar daca nu este posibil de impacat capra cu varza, atunci cumpar unul bun pentru terestru si unul bun pentru astro. Insa care ?
Terestre:
Astro:
http://telescop-expert.ro/index.php?page=s...p;Itemid=1
http://telescop-expert.ro/index.php?page=s...p;Itemid=1
Dintre aceste modele, care sa aleg ? Fie cumpar unul special pentru terestru si unul special pentru astro, fie este unul dintre ele care le poate face pe amandoua acceptabil.
Ultima modificare efectuata de catre Seghedin Mihai la 23 Ian 2010 15:24, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

|
Trimis: 23 Ian 2010 15:23 Download mesaj |
|
|
|
Avea asa ceva Bruce Willis intr-un film in care juca rolul unui celebru terorist. Instrumentul optic era legat de o puscoaie pe masura Din cate tin eu minte era facut la comanda si costa o groaza de bani. Cred ca mai simplu e sa muti tubul cu mana
|
|
Sus |
|
 |
Cata Mircea Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2009 Mesaje: 117
|
Trimis: 23 Ian 2010 15:25 Download mesaj |
|
|
|
Doru Dragan a scris: |
Din cate-mi dau eu seama, te intereseaza mai mult terestru decat astro. Si ai vrea cumva sa automatizezi observatiile (camera web/foto, laptop). Ti-ar trebui mai degraba o montura azimutala motorizata cu joystick ca sa nu fi nevoit sa muti tubul instrumentului cu mana Sa stai in casa la caldurica iar instrumentul sa fie afara pe terasa si sa se miste comandat din casa de langa laptop Spune-mi daca gresesc. |
Kinky. Precis are vreo vecina vagaboanta la trei blocuri distanta, care se plimba goala prin casa .
|
|
Sus |
|
 |
Seghedin Mihai Membru

|
Trimis: 23 Ian 2010 15:27 Download mesaj |
|
|
|
Da, asa este, filmul se numeste Sacalul. Nu este o problema prea mare daca nu se poate controla prin pc si GoTo e bun, un trepied bun si un telescop bun, ne descurcam si manual daca trebuie.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
34.93 kb |
Vizualizat: |
de 5826 ori |

|
Observati ca locuiesc la munte, prin urmare am ce vedea terestru... |
|
32.59 kb |
de 5826 ori |

|
|
23.35 kb |
de 5826 ori |

|
|
18.53 kb |
de 5820 ori |

|
Zoom 120x, o stana pe varf de munte...cu ochiul liber nu se vede nimic. |
|
18.76 kb |
de 5820 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

|
|
Sus |
|
 |
Seghedin Mihai Membru

|
Trimis: 23 Ian 2010 18:15 Download mesaj |
|
|
|
Totusi, eu ce telescop sa cumpar ? Care este mai bun dintre cele ce am tot dat link ?
|
|
Sus |
|
 |
wwweiss Membru

Data inscrierii: 05 Feb 2009 Mesaje: 28
|
Trimis: 23 Ian 2010 20:43 Download mesaj |
|
|
|
Seghedin Mihai a scris: | Totusi, eu ce telescop sa cumpar ? Care este mai bun dintre cele ce am tot dat link ? |
Maksutov150 PRO OTA pe montura HEQ5 sau NEQ5 Goto
sau (si)
Dobson Capella 12
|
|
Sus |
|
 |
Seghedin Mihai Membru

|
|
Sus |
|
 |
wwweiss Membru

Data inscrierii: 05 Feb 2009 Mesaje: 28
|
Trimis: 23 Ian 2010 23:03 Download mesaj |
|
|
|
Da, e bun si 127 mak cu sistem de GoTo.
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|