Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
phAn70M Membru

Data inscrierii: 26 Apr 2010 Mesaje: 71
Motto: Nu e exista nu pot, doar nu vreau! Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 28 Iul 2010 11:15 Download mesaj |
Titlul subiectului: Diagonala si Luneta cautatoare |
|
|
|
Am achizitionat de curand un refractor de la Skywatcher, respectiv modelul 80/400, dar mai trebuie sa cumpar o diagonala 1.25" si un cautator;
http://astromagazin.ro/catalog/skywatcher-...a261f51b35
Astept oferte pentru diagonala si luneta cautatoare.
PS: ca diagonala ma gandeam la o prisma amici sau oglinda zenitala(cine ma poate lamuri si pe mine daca este vreo diferenta intre oglinda zenitala si oglinda diagonala) si cel mai important ce imi recomandati pentru Luneta mea, prisma amici sau oglinda? _________________ Gabriel
Cer Senin! |
|
Sus |
|
 |
racostru Membru

Data inscrierii: 18 Sep 2008 Mesaje: 136
|
Trimis: 28 Iul 2010 11:27 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Intre diagonala si zenitala nu este nici o diferenta. Sunt doi termeni ce denumesc acelasi obiect. Iti recomand o prisma pentru a putea face observatii terestre fara modificari ale orientarii imaginii. |
|
Sus |
|
 |
phAn70M Membru

|
Trimis: 28 Iul 2010 11:31 Download mesaj |
Titlul subiectului: multumesc |
|
|
|
Multumesc pentru lamurire; acum astept oferte ... _________________ Gabriel
Cer Senin! |
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 5980
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 28 Iul 2010 22:04 Download mesaj |
|
|
|
Gabriel, in cazul lunetelor cu raport focal mic asa cum este a ta, nu este recomandata folosirea prismelor, fie ele amici sau normale.
Cromatismul se accentueaza mult cu cresterea grosismentului si nu cred ca ai nevoie de asa ceva.
Eu iti recomand sa folosesti o oglinda diagonala.
In locul cautatorului mai bun ti-ar fi un ocular de 32mm sau apropiat.
Cu el luneta ta se transforma intr-un veritabil cautator (camp > 4 grade). |
|
Sus |
|
 |
phAn70M Membru

|
Trimis: 29 Iul 2010 11:20 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc pentru sfaturi Zoth, din cate am mai citit si eu cromatismul ar putea fi remediat cu un barlow, este adevarat? mai precizez ca odata cu luneta am mai primit si doua oculare, unul de 10mm si respectiv 25mm(40x si respectiv 16x); as mai avea cateva intrebari, si nu stiu daca sa le scriu aici in sectiunea aceasta, sau sa deschid un alt topic (sectiunea achizitie instrumente, cred ca ar fi cel mai indicat), astept parerile voastre _________________ Gabriel
Cer Senin! |
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2136
|
Trimis: 29 Iul 2010 13:40 Download mesaj |
|
|
|
sal, am eu o luneta cautatoare 6x30 cu picior provenind de la un tub de 150mm f/5 la 80 ron + taxe Cluj bonus o diagonala de 1.25" de plastic dar nu sta bine unul dintre capete (probabil se poate lipi). |
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 5980
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 29 Iul 2010 21:12 Download mesaj |
|
|
|
phAn70M a scris: | ...din cate am mai citit si eu cromatismul ar putea fi remediat cu un barlow, este adevarat? mai precizez ca odata cu luneta am mai primit si doua oculare, unul de 10mm si respectiv 25mm(40x si respectiv 16x); as mai avea cateva intrebari, si nu stiu daca sa le scriu aici in sectiunea aceasta, sau sa deschid un alt topic (sectiunea achizitie instrumente, cred ca ar fi cel mai indicat), astept parerile voastre |
Cel mai bine ar fi sa deschizi un topic nou intr-o sectiune corespunzatoare unde sa pui toate intrebarile care te framanta.
Foarte pe scurt, un barlow bun nu ar trebui sa afecteze cromatismul in niciun fel, un barlow slab de regula mai mult strica decat ajuta. |
|
Sus |
|
 |
phAn70M Membru

|
Trimis: 02 Aug 2010 16:31 Download mesaj |
|
|
|
Caut si un tub de extensie, pentru 1.25", exact ca cele de la barlow, daca are cineva, si nu are ce face cu el astept pm _________________ Gabriel
Cer Senin! |
|
Sus |
|
 |
phAn70M Membru

|
Trimis: 05 Aug 2010 19:38 Download mesaj |
|
|
|
se poate inchide, am cumparat o prisma roof 90°, noua pana la urma. _________________ Gabriel
Cer Senin! |
|
Sus |
|
 |
|