Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
zeoos Membru

Data inscrierii: 07 Mai 2010 Mesaje: 6
|
Trimis: 07 Mai 2010 21:45 Download mesaj |
Titlul subiectului: Sfat achizitie telescop pentru un incepator |
|
|
|
Buna seara, ma numesc Razvan si sunt pasionat de astronomie.
Locuiesc in Bucuresti si vreau sa achizitionez un telescop.
Bugetul este de 400-500ron.
Va cer sfatul deoarece sunt foarte multe optiuni si nu am de gand sa dau aceasi bani de mai multe ori.
Optiunile mele sunt: (accept si altele daca aveti).
Danubia Merkur 60/910 - 431RON
Telescop TS Luna II 60/900 EQ motorizata - 486RON
Telescop TS Newton Reflector 76/700 - 300RON
Telescop Newton 114/900 EQ-1 - 479RON
Bresser Sirius 70/900 AZ - 403RON
Bresser Astroscope 60/700 AZ - 377RON
Celestron Astromaster 70/900 AZ - 450RON
Celestron Powerseeker 70/700 EQ - 490RON
Celestron Powerseeker 60/700 EQ - 398RON
Telescop Seben Star Commander 60/900 - 300RON
Multumesc, Razvan |
|
Sus |
|
 |
Georgian Membru

Data inscrierii: 13 Aug 2009 Mesaje: 258
|
Trimis: 07 Mai 2010 22:16 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Probabil ai observat ca toti cei care doreau sa achizitioneze astfel de instrumente au fost sfatuiti sa opteze pentru un binoclu bun. De un telescop ieftin te plictisesti repede, pe cand un binoclu este intotdeauna un accesoriu util in astronomie. |
|
Sus |
|
 |
zeoos Membru

|
Trimis: 07 Mai 2010 22:50 Download mesaj |
|
|
|
Ok, am ramas la un SkyMaster 15x70. Poate gasesc unu second hand pe aici. Recomanzi alt binoclu in bugetul meu?
Se merita acesta? :
Binoclu 20x70 |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6907
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 08 Mai 2010 00:59 Download mesaj |
|
|
|
Eu iti recomand acest telescop din cele alese de tine.
Telescop Newton 114/900 EQ-1 - 479RON
Montura e cam slaba pentru el, mai buna ar fi un EQ-2, dar merge si asa. Restul sunt cam mici.
Un binoclu 20x70 trebuie pus pe un trepied. E foarte greu, sau imposibil sa il folosesti tinut in mana. Un 15x70 mai merge, dar in cateva minute mainile incep sa tremure si gata. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
Dan Vasiliu Membru

Data inscrierii: 29 Iun 2009 Mesaje: 971
Motto: SI SEDES NON IS Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 08 Mai 2010 11:26 Download mesaj |
|
|
|
Pentru un binoclu bun trebuie sa-l vezi si sa-l testezi. Vezi sfaturile foarte bune de aici: http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=1088
Pentru telescop reflector, este bun si cel de 114 mm. eu totusi as mai strange niste bani si as merge macar pana la apertura de 130 mm.
Tot cu ceva bani in plus se poate alege un refractor (luneta) de cel putin 80-90 mm apertura.
In general vanzatorii de instrumente descriu un pic si la ce tip de observatii se potrivesc: planete, deep-sky. Depinde ce vrei pentru inceput.
Oricum, in Bucuresti o sa te lupti cu poluarea de toate felurile. Macar binoclul sau telescopul sa te ajute un pic.  _________________ CER SENIN ! |
|
Sus |
|
 |
zeoos Membru

|
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6907
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 08 Mai 2010 13:09 Download mesaj |
|
|
|
Un altul, ceva mai scump dar mai usor de transportat, si mai accesibil de vazut in ''carne si oase'', pentru ca magazinul este in Bucuresti este acesta
http://instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=SKPDOB130
Si in legatura cu asta. La orice achizitie prin internet, trebuie sa iei in calcul pretul transportului prin curier, care de obicei, nu prea e specificat de comercianti. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
zeoos Membru

|
|
Sus |
|
 |
Teo Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009 Mesaje: 2593
|
Trimis: 08 Mai 2010 13:16 Download mesaj |
Titlul subiectului: Iti recomand acest telescop |
|
|
|
Eu, la banii de care dispui iti recomand acest instrument, dar deocamdata vad ca nu se afla pe stoc. Cel mai bun lucru este sa suni si sa intrebi daca iti poate aduce la comanda. Comanda nu te costa nimic in plus. Este si firma buna ( Sky-Watcher ) iar magazinul se gaseste in Bucuresti.
La bugetul asta eu consider ca este un instrument care isi face banii.
Mai bine suna si intreaba. Personal am cumparat un telescop Sky-Watcher de la acelasi magazin si sunt foarte multumit de el.
Iata linkul :
http://instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=SK1149EQ1,SK1149EQ2
Poti opta si pentru instrumentul propus de domnul Dragos. N, care te va conduce tot la acelasi magazin din Bucuresti si care este putin mai bun, deoarece are oglinda parabolica si apertura putin mai mare, dar este si ceva mai scump. Din pacate, nici acel instrument nu se mai afla pe stoc.
Daca esti dispus sa dai acei bani, alegi unul din ele si suni inainte sa intrebi daca poate sa iti aduca la comanda. Domnul Costescu de la ALCOR, este un om deosebit care te va lamuri intru-totul . Din cate stiu, daca faci comanda, nu te costa nimic in plus 
Ultima modificare efectuata de catre Teo la 08 Mai 2010 14:00, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
Teo Membru

|
Trimis: 08 Mai 2010 13:58 Download mesaj |
Titlul subiectului: Un instrument de baza, ideal pentru un incepator |
|
|
|
Un instrument de baza, ideal pentru un incepator, ar fi acest DOBSON la 150 mm apertura cu un f/d = 8 , dar deja pretul este de 980 RON.
Iata linkul :
http://astromagazin.ro/catalog/skywatcher-...1cab3fc37d
Ultima modificare efectuata de catre Teo la 08 Mai 2010 14:04, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
zeoos Membru

|
Trimis: 08 Mai 2010 14:02 Download mesaj |
|
|
|
Mai mult de 500-600 nu sunt dispus sa dau pe un telescop. |
|
Sus |
|
 |
Teo Membru

|
Trimis: 08 Mai 2010 14:12 Download mesaj |
|
|
|
Inteleg, este greu financiar. Si eu am trecut prin asta. Dar si cu un telescop mai mic in apertura de 130 mm, nu vei face mare lucru. Va fi foarte limitat.
In fine, ultima solutie , ar fi acesta, dupa mine. Mai slabut de atata, eu zic ca nu se merita sa dai banii. Mai bine mai astepti si pui inca 100 Ron diferenta si il iei pe acesta.
Uite aici :
http://astromagazin.ro/catalog/skywatcher-...7921df2199
Decat sa dai 5-6 milioane pe un reflector de 11 cm apertura, mai bine iti iei o luneta ( refractor ) cu 800 RON, dar mai performanta, cu contrast bun care nu mai este obstructionata de oglinda secundara.
Uite aici o astfel de luneta, care este si pe stoc si poate fi livrata imediat. Este mai buna decat un telescop reflector la aceeasi bani. Tu insa faci cum doresti. Eu doar ti-am spus doar o parere, cum as fi procedat eu in aceasta situatie.
Iata linkul lunetei: http://instrumenteoptice.ro/produs_i.php?c...SK909EQ2-M
Ultima modificare efectuata Teo la 08 Mai 2010 14:15, modificat de 2 ori in total |
|
Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4261
|
Trimis: 08 Mai 2010 14:12 Download mesaj |
|
|
|
Daca nu te-ai uitat inca, verifica si ofertele din categoria Vinde de pe forum. Poti gasi ceva la preturi acceptabile si negociabile. Asta daca nu vrei neaparat un telescop nou... |
|
Sus |
|
 |
ddddanutz Membru

Data inscrierii: 28 Mar 2010 Mesaje: 32
|
Trimis: 08 Mai 2010 14:53 Download mesaj |
|
|
|
si eu iti recomand pt inceput sa cauti la sectiunea vinde un instrument second. multe dintre ele sunt in styare f buna si daca bugetul este f limitat e cea mai buna solutie sa achizitionezi ceva cat de cat de calitate. iti recomand sa nu cumperi ceva sub 150 de mm pentru inceput. eu mi-am cumparat de pe forumul cu vanzari un newtonian aproape nou cu suma de 900 de lei, desi el costa in magazin 1400 de lei. eu zic sa incerci si asa. |
|
Sus |
|
 |
|