| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 237985 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2899 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: ywa |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Crina Popescu Membru

Data inscrierii: 19 Iun 2010 Mesaje: 14
Motto: Universul nu cunoaste timp, el isi poarta pe umeri miscarea infinita... Localitate: Basarabia
|
Trimis: 20 Iun 2010 01:38 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Cum sa observ c-un telescop de 150-750, planetele?Multumesc |
|
|
|
Telescopul este un cadou al familiei, pe care trebuie sa-l accept asa precum e...Am nevoie de ajutorul dv. ca sa-mi indicati si mie citeva piese, pentru care sa obtin imagini planetare...Multumesc .Astept raspunsurile voastre... _________________ GALAXY 1 EVOLUTION , 150'750 |
|
| Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4295
|
Trimis: 20 Iun 2010 12:19 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=5323
Nu vreau sa-i fac reclama, dar stiu ca este un ocular foarte bun pentru observatii planetare. Iti da o putere de marire de 187x, suficienta pentru observarea de inceput a multor obiecte din sistemul nostru solar. _________________ Telescoape: SW MC 127 Virtuoso GTi; SVBony ED80; Orion StarBlast 6
Oculare: TS Zoom Deluxe 7-21, SW Apo-Zoom 8-24, PL 40
Binocluri: Omegon 20x80, APM 16x70ED, Nordlicht 10x50, Minox 10x42, IOR 7x40, БПЦ5 8x30 |
|
| Sus |
|
 |
Crina Popescu Membru

Motto: Universul nu cunoaste timp, el isi poarta pe umeri miscarea infinita... Localitate: Basarabia
|
Trimis: 20 Iun 2010 14:36 Download mesaj |
|
|
|
Salutare Marius!!!Multumesc pentru informatia indicata... Daca m-as fi gasit in Basarabia, l-as fi cumparat de la tine...Sper sa fie si in Italia..Miine vizitez toate magazinele de optica...  _________________ GALAXY 1 EVOLUTION , 150'750 |
|
| Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4295
|
Trimis: 20 Iun 2010 19:00 Download mesaj |
|
|
|
Nici daca erai in Basarabia nu l-ai fi putut cumpara de la mine, pentru ca nu eu il vand...  _________________ Telescoape: SW MC 127 Virtuoso GTi; SVBony ED80; Orion StarBlast 6
Oculare: TS Zoom Deluxe 7-21, SW Apo-Zoom 8-24, PL 40
Binocluri: Omegon 20x80, APM 16x70ED, Nordlicht 10x50, Minox 10x42, IOR 7x40, БПЦ5 8x30 |
|
| Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9809
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 20 Iun 2010 20:44 Download mesaj |
|
|
|
Dacă tot ești în Italia și vrei să cumperi un ocular, ține cont că trebuie să știi exact ce dorești, dimensiunea focalizatorului telescopului (care cred că este de 1,25"=31,7mm), focala ocularului (3,5-5mm pentru planete), un câmp cât mai larg ca să nu-ți fugă repede obiectul (minim 50 grade, cu cât e mai mare cu atât mai bine) și nu în ultimul rând calitatea optică, care este dată de soluția constructivă (număr de lentile, tipul și calitatea sticlei, precizia constructivă, seriozitatea fabricantului) și de regulă este direct proporțională cu prețul. Nu e recomandabil nimic sub 50 euro, acuma depinde cât îți permiți, că sunt și oculare cu 3-400 euro bucata sau chiar mai scumpe. Ca mărci recomandate ar fi Baader Hyperion, Celestron, Williams Optics, Televue... nu neapărat în ordinea asta.
Un ocular de calitate face minuni în privința imaginii date de obiectiv, sporind plăcerea observației. Desigur, în condițiile în care instrumentul este bine colimat și reglat. Însă mereu trebuie să facem un compromis între costuri și nevoi... Cum spunea cineva pe-aici: "Cel mai bun instrument este cel pe care îl ai și cu care observi cerul."
Nu ezita să ceri sfatul înainte de a cumpăra efectiv.
PS. Uitasem de eye-relief, adică distanța de la ocular la ochi care trebuie să nu fie prea mică în caz că porți ochelari de vedere. _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
| Sus |
|
 |
Crina Popescu Membru

|
Trimis: 20 Iun 2010 21:40 Download mesaj |
|
|
|
Salutare Marius!!Imi cer scuze ...stii, vazusem in imaginea link/ului trimis, ca se vinde si credeam ca esti tu vinzatorul... ...mii de scuze...si multumesc inca odata pentru ocularul recomandat... _________________ GALAXY 1 EVOLUTION , 150'750 |
|
| Sus |
|
 |
Crina Popescu Membru

|
Trimis: 20 Iun 2010 22:21 Download mesaj |
|
|
|
Erwin...!!!Ma buucr nespus de mult pentru informatia trimisa...Sa stii ca imi va fi de un mare ajutor..Multumesc din suflet!!!Si, daca tot vorbisem eu de o multimire poetica, o poti vedea aici...sper ca aceste ginduri de vers, sa te insoteasca in calatoria siderala...
lectura placuta>
Intre teluric si sideral
Nu ma mir ca azi in mine, cinta strunele monede
Când privesc cum sus vibrează cearta vietilor planete
De acolo se perindă hrana faimei si-a maririi
Caci si-n lumea cea de astazi, stelele sunt flamânzite…
Am urmat o cale lunga, pân ai despleti din plete
Aurii, perdute-n marea vesniciei de-ntuneric
Care-mi cinta in lungi treceri, efemerul vietii scurte
Auzit din strune mute, dar simtit cu trupul vested…
Si nu mi-am pictat pe buze, schita zimbetului arta
Cind am inteles ca ochiul, vesnic e deschis in noapte
Si nu gusta din odihna, nici nu-i joaca picu-n plete
Ca jaratecul mozaic, suspendat la haina moarta...
Iar noi, trupuri pamintene cu lumina-n grai si suflet
Ne-ntristam de buzunarul, cind metalu-n ban nu-i cinta?
Noi uitind de-atita bine cit pamintul nostru are
Semanam a lemne arse, din cuptorul Terrei case… _________________ GALAXY 1 EVOLUTION , 150'750 |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|