| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 239582 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2917 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
somy Membru

Data inscrierii: 19 Sep 2010 Mesaje: 678
Motto: eppur si muove Localitate: braila
|
Trimis: 21 Sep 2010 16:23 Download mesaj |
| Titlul subiectului: sfat achizitii binocluri |
|
|
|
| Doresc sa cumpar un binoclu din cele doua branduri ; bresser special 11x56 bak 4 f.m.c. 550ron. sau nikon actiune vii 12x50 bak4 m.c. pentru observatii terestre si ceva astronomie. Sant nou pe forum . Ce sfat imi dati care e mai performant? Va multumesc mult. |
|
| Sus |
|
 |
stelaru Membru

Data inscrierii: 10 Aug 2006 Mesaje: 569
Motto: Haideti sa haidem! Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 11 Noi 2010 15:49 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Nu stiu daca e vreo diferenta reala intre ele. Unde ai gasit Bresser in Ro?
Uita-te si la greutatea lor, sa stii ca dupa 15 minute de purtat, greutatea
creste cu un factor 3 .
E cam greu sa fie potrivit un asemenea binoclu pentru astronomie, din multe motive.
De obicei se reomanda 10x50 pentru astronomie.
Acoperirea lentilelor nu e decat partiala la cele doua modele citate de tine. Va fi greu sa vezi mare lucru cu ele pe cer, dar poate ca pentu inceput e OK.
Daca vrei ceva pentru observatii terestre, poate un 8x40 ar fi mai potrivit (e mai usor, are greutate mai mica).
Pune la socoteala si aria cuprinsa la 1000 de metri si sensibilitatea la tremuriciul mainii. Pentru terestru e mai bine sa ai un camp larg, cat mai larg. |
|
| Sus |
|
 |
somy Membru

|
Trimis: 11 Noi 2010 19:39 Download mesaj |
| Titlul subiectului: re salut |
|
|
|
| Buna seara .Bresser 11x56 la astromagazin,special Jagd , dar acum sare de 600lei. Am cumparat Tento 10x50 metalic claritate foarte buna ,860gr. este exceptional, iar la marire mai mare am un Bushnell 20x80. Multumesc oricum pentru sfat.Cu stima, |
|
| Sus |
|
 |
stelaru Membru

|
Trimis: 12 Noi 2010 11:46 Download mesaj |
|
|
|
| L-ai cumparat deja de la astromagazin? Vreau sa cumpar si eu un Tasco 8 x 21 de la ei si m-ar interesa cat sunt de seriosi (termen de livrare, costuri de transport etc.). Multzam fain! |
|
| Sus |
|
 |
somy Membru

|
Trimis: 12 Noi 2010 17:16 Download mesaj |
| Titlul subiectului: re sfat |
|
|
|
SALUT ,
Nu am cumparat nimic de la ei, fiind pretul cam mare, peste 600lei,am renuntat depasea un anumit buget, probabil sa fie oameni seriosi, contactati la tel 0767353696, bafta multa.
Cu stima, |
|
| Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1215
|
Trimis: 12 Noi 2010 18:27 Download mesaj |
|
|
|
Salut Stelaru,
De mult timp nu ai mai dat pe aici si multe s-au schimbat si pe piata de instrumente fata de acum 3-4 ani. Iti recomand pentru fiica ta un binoclu mic, gen UpClose 8X21, 10X25 http://www.skywatcher.ro/binocluri.htm _________________ Horatius
STARMAX Astronomie
Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro |
|
| Sus |
|
 |
stelaru Membru

|
Trimis: 15 Noi 2010 14:27 Download mesaj |
|
|
|
Servus Horatius!
Grozav sa vad ca mai esti activ!
Da, intre timp a aparut un micro-astronom in viata mea... acum are 5 ani si nici nu iti inchipui cat e de greu sa gasesti ceva pentru asa micuti. Eu am lasat balta pasiunea mea, desi si acum visez la un Mak potrivit, cu care sa pot vedea suficient, fara a contracta un trailer sa mi-l care pe teren... Asta e, poate mai tarziu, sau poate odata cu fetitza...
Am comandat pana la urma Tasco Essentials 8x21 de la astromagazin, alta solutie nu am gasit. Ideea e ca astea mititiele roof prism se pot plia pana la aproape 4 cm minim ipd, ceea ce nu face decat un singur porro-prism: Leupold Yosemite, care din pacate nu se livreaza nicaieri in Europa.
Poate nici nu e bine sa iei unui copil asa mic un instrument mai scump de un milion, maxim 1,5 milioane.
Trec aici si principalele careacteristici ale unui binoclu pentru copii, poate mai au si altii nevoie:
- usor! (pana in 400 de g , preferabil 200 de g)
- IPD cel putin 5 cm (asta scoate din discutie practic toate binoclurile Nikon, Pentax si chiar Olympus)
- multe roof-prism compacte se pot plia, ceea ce le face sa ajunga la IPD chair 3!
- camp cat mai larg - peste 110 m la 1000m e preferabil
- preferabila o "marire" de 6-7 maxim 8, pentru evitarea instabilitatii imaginii
- usor de tinut in mana
- acces simplu la butonul de reglaj, care trebuie sa fie mare si sa se miste usor.
- nu mai scump de 1,5 milioane lei
- preferabil intr-o husa
Livrabil in Europa este Bresser Junior, cu review-uri bune, dar imposibil de gasit in Ro. ( e si foartre ieftin, cam un milion... ). Am mai gasit acest TASCO, precum si un Celestron up-close care indeplinesc conditiile de mai sus.
Nu prea cred sa fie mai multe, eu nu am gasit oricum.
PS - ma bucur tare de re-conectare... |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|