| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 238564 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2913 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: Tiberiu Savin |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
psemil Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010 Mesaje: 888
|
Trimis: 16 Aug 2010 21:19 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Sal'tare ... |
|
|
|
Numele meu este Emil sunt doctor si am o sotie fizician. De fapt ea este cea care mi-a pus telescopul in brate acum 5 luni> A fost un cadou perfect de ziua mea.
Am fost pasionat de fizica si astronomie de copil... pe vremuri cand in tot satul bunicilor nu era un bec noaptea priveam cerul cu ceilalti copii si raspundeam la intrebarile copiilor de pe strada : "Da de ce nu se lovesc avioanele de Stele?"... Mai tarziu am inceput sa citesc dar nu cred ca as fi cumparat vreodata un telescop daca nu ma trezeam cu el in casa... Si de atunci s-a cam schimbat totul: Am invatat imediat constelatile Am aflat ca odata a existat un "nene" Charles Messier care cica avea si el un telescop ca si mine si i-am urmat sfaturile pas cu pas (inca mai am de mers) si ca un alt "nene" Isaac Roberts care a fost unul dintre primi daca nu chiar primul tip ce a facut o poza reusita la stele (pleiadele si nebuloasa din orion si un pic mai tarziu galaxia Andromeda). Si daca acest nene a reusit asta in 1888, am incercat si eu in 2010 si mi-a iesit ghiciti cu ce ... cu Nebuloasa din Orion.
De aici cred ca am exagerat: am dormit mai mult afara decat in casa anul astasi vad ca nu imi trece si culmea parca am mai mult avant si la lucru... Asa ca am sa merg inainte probabil intr-un ritm mai putin patologic ca la inceput insa pe parcursul timpului (sper ani de acum incolo) imi doresc sa inteleg tot mai multe despre complexitatea si diversitatea universului. Orice stiinta se dezvolta 90% din timp in biblioteca dar este absolut necesar si experimentul pentru completarea unei teorii. Dac nu privesti prin telescop nu poti intelege cat de frumos este cerul, cuvintele nu pot descrie o asemenea traire...
PS am un telescop Skywatcher 200/1000, O luneta Skwatcher 80/400, o montura Eq5 motorizata, mai multe aparate foto, un prieten cu o luneta 60/800 si aparat foto, inca un prieten cu dragoste de astronomie , etc.
http://picasaweb.google.com/psemil
VA salut pe toti  |
|
| Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9834
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 16 Aug 2010 22:45 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Bine ai venit, Emil!
Felicitări pentru realizări și pentru pasiunea pe care o împărtășim. Poate vom face cândva un star-party comun Timișoara-Reșița?  _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
| Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 17 Aug 2010 00:28 Download mesaj |
|
|
|
Bun venit Emil !
Eu zic ca ai inceput cu dreptul.
Sa nu uiti insa ca pe langa fotografia astronomica sa mai arunci din cand in cand si cate un ochi prin telescop. Nu de alta, dar fotonii aceia care vin de la mii si milioane de ani-lumina se simt bine si pe retina, nu numai pe senzorul camerei foto. E o senzatie aparte sa stii lucrul acesta, dar cu atat mai mult sa-l si experimentezi prin propriile simturi (ca sa fiu in contextul celor zise de tine...). _________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
| Sus |
|
 |
psemil Membru

|
Trimis: 20 Aug 2010 00:29 Download mesaj |
|
|
|
Star party oricand...
Il facem la jumatatea distantei Timisoare-Resita.
Cat despre privitul cerului prin telescop - Nu am sistem cu goto asa ca tot ceea ce am pozat este ceea ce am vazut cu ochii mei; fotonii ma gadila pe retina... |
|
| Sus |
|
 |
psemil Membru

|
Trimis: 20 Aug 2010 00:33 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc de incurajari, mai am foarte multe de invatat si sper sa nu obosesc prea curand.
Nopti senine va urez |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|