| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Mihai F. Dinu Membru

Data inscrierii: 20 Iul 2008 Mesaje: 162
|
Trimis: 06 Iun 2010 20:45 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Aparat Foto |
|
|
|
| Salut. As vrea sa imi achizitionez un aparat foto digital din seria Canon EOS. Intentionez sa-l folosesc in viitor pentru astrofoto. Imi puteti recomanda un model mai bun pana in 13 mil? |
|
| Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 7062
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 07 Iun 2010 09:12 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Aici pe forum nu stiu sa vanda cineva acum un astfel de aparat.
Poti sa incerci sa cauti pe Okazii.ro. Cu 1300lei cred ca gasesti usor un Canon 400D, si daca ai rabdare, noroc, si stii sa te tocmesti, poate chiar un 450D.
Mai exista un aparat bun, de generatie mai noua, care are un zgomot de fond foarte redus, chiar mai bun decat Canon 500D, dar e de la o marca nu prea folosita pentru astrofoto. Pentax K-x, care nou, cu obiectiv e 2100lei. Nu stiu cat ar fi second hand, dar eu fiind mai mult fotograf de peisaj si altele decat astro, pe asta l-as lua daca as avea posibilitatea. _________________ Dragos N |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11566
|
Trimis: 07 Iun 2010 11:14 Download mesaj |
|
|
|
| Ti-as recomanda unul cu live view ca sa poti focaliza mai simplu si daca are si filmare e si mai bine. Pentru expuneri lungi recomandarea ar fi Canon. Se aude in targ ca si noul Pentax Kx e tare la iso mare insa la cat costa si tinand cont de faptul ca e destul de nou poate ca nu gasesti la second hand nimic in pretul dorit, dar poti incerca. Eventual sa te gandesti sa mai suplimentezi suma. |
|
| Sus |
|
 |
CristiB Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008 Mesaje: 2059
|
Trimis: 19 Noi 2010 19:03 Download mesaj |
|
|
|
| Am de gand sa achizitionez un dslr in zilele urmatoare. Canon 1000D e bun? 400D sau 450D sunt superioare ca si calitati fata de 1000D. |
|
| Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
|
| Sus |
|
 |
Blakut Membru

Data inscrierii: 03 Noi 2008 Mesaje: 1355
Motto: Per Aspera ad Astra. Sau cum era? Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 19 Noi 2010 19:32 Download mesaj |
|
|
|
Calitate pret, nikon d90 ala dinlista e cel mai tare. Eu am nikon, d80, care nu e grozav la iso mare pt ca e pe ccd. D90 e pe cmos, are filmare (hd parca) si live view etc. E marfa rau. _________________ Vizitati-mi blogul cu poze! http://blakutps.blogspot.com/
Unde-s multi puterea creste,
Da' gandirea nu sporeste... |
|
| Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
|
| Sus |
|
 |
Blakut Membru

Data inscrierii: 03 Noi 2008 Mesaje: 1355
Motto: Per Aspera ad Astra. Sau cum era? Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 19 Noi 2010 20:08 Download mesaj |
|
|
|
E ok si canon. Doar ca la nikon gasesti obiective multe si ieftine, chiar si alea vechi se potrivesc pe camera. _________________ Vizitati-mi blogul cu poze! http://blakutps.blogspot.com/
Unde-s multi puterea creste,
Da' gandirea nu sporeste... |
|
| Sus |
|
 |
Dan Vasiliu Membru

Data inscrierii: 29 Iun 2009 Mesaje: 971
Motto: SI SEDES NON IS Localitate: Bucuresti
|
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11566
|
|
| Sus |
|
 |
stelaru Membru

Data inscrierii: 10 Aug 2006 Mesaje: 569
Motto: Haideti sa haidem! Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 22 Noi 2010 10:16 Download mesaj |
|
|
|
Ia un dslr ieftin nou, care o fi. dslr-urile corp second hand necesita multa pricepere sa le testezi, plus ca majoritatea sunt obosite deja- multe componenet mecanice au o fiabilitate anume calculata (adica rezista doar la un numar de "shoot"-uri), de obicei aproape consumata la second hand.
Oricum, mi-e greu sa cred ca il vei folosi doar la astrofoto. Folosit terestru evident ca are nevoie de obiective - pe alea poti sa lei second-hand, ca nu ai nevoie de prea mare pricepere sa le testezi, plus ca nu prea are ce se strica la ele. Chiar si SH, obiectivele sunt incredibil de scumpe.
Ai urmatoarele alternative:
a) kit-ul de obiective livrat odata cu body-ul- de obicei 2 zoom-uri de calitate acceptabila (nu grozava..)
b) obiective second-hand
c) obiective fixe noi (un 50 e sub 5 milioane si face o treaba excelenta in 90% din cazuri).
Poti sa iei si doar un body nou, dar cumpara macar un 50, sa il poti folo9si si "normal".
In doua vorbe, nu merita sa dai 10 milioane pe un body sedond hand, chiar daca iti propui sa il folosesti exclusiv foto.
Povestea cu cmos-ccd are un sambure de adevar in ea, dar nu cred ca merita sa te zbati pe criteriul asta- oricum nu iti vei da seama de deosebire.
Exista o disputa intre Nokon si Canon, dupa parerea mea aiuristica, ambele marci fiind egal de bune.
Din spate vine Pentax, cu adeptii sai. Mai avem si Olympus, cu o tehnologie speciala "four threads" - interesanta in felul ei.
Este de explorat si alfa de la Sony, nou venit, dar cu destule cronici bune.
Ia ce-ti place din toate astea, ca mare deosebire nu e, dar ia nou si ia acum, altfel poti cadea in pacatul eternei alegeri...
Bafta! |
|
| Sus |
|
 |
renegatul Membru

Data inscrierii: 20 Noi 2008 Mesaje: 145
|
Trimis: 22 Noi 2010 16:16 Download mesaj |
|
|
|
Eu nu stiu cum sun Pentaxurile noi dar istDS ul meu in comparatie cu D50 Nikon e pentru Astro de ne folosit! la30secunde ai zgomot de fond .
Bun, istDS ule mic si gingas dar ce aduce daca se incalzeste si face poze rosi de nu vezi mai nimic pe ele.
Pe ziua e la fel de bun ca nikonul, ceva mai incet ,lenes dar culorile sunt trasnet.
Pacat, mi-am facut atatea sperante cu cablu de remote pentru laptop si expunere automatizate cu DSLR Timer.
Functioneaza totul numai ca pozele sunt de nefolosit, deci atentie cu Pentax.
Canon nu cunosc asa ca ma abtin
Flo |
|
| Sus |
|
 |
stelaru Membru

Data inscrierii: 10 Aug 2006 Mesaje: 569
Motto: Haideti sa haidem! Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 22 Noi 2010 16:27 Download mesaj |
|
|
|
@cristib
Cred ca ar fi bine sa intri pe un forum foto, acolo primesti sfaturi in acest domeniu, mai degraba decat aici.
Povestea e ca un dslr e scump, iar obiectivele sunt si ele cumplit de scumpe. SH nu prea e o solutie la body (=corp, adica fara obiective), ca e greu de testat.
Un aparat sau un obiectiv nu sunt "bune" sau "proaste" asa in principiu, ci sunt potrivite sau nepotrivite fata de ce vrei tu sa faci cu ele.
E putin probabil sa dai peste 10 milioane pe un body si sa te limitezi in a-l folosi fara obiective, doar la astrofoto (nu exclud insa posibilitatea asta, in definitiv fiecare folosieste un dslr cum vrea)- pentru ca ca reveni prea scump.
Ma rog, uite un forum ce te-ar putea ajuta la alegerea unui dslr: www.fotomozaic.ro. Sunt membru si acolo, cu un alt nick insa. Dar oricine va fi bucuros sa te indrume si vei vedea ca sunt multe idei simpatice pe acolo, legate de foto terestra. |
|
| Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
|
| Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 22 Noi 2010 17:42 Download mesaj |
|
|
|
Si un pont pt cei cu carduri de cumparaturi la Raiffeisen, au promotie sa cumperi in 12 rate fara dobanda. Deci voi lua aparatul dar il platesc timp de un an in aceeasi bani cu care l-as fi luat din alta parte si nu de la Domo, ca doar cu ei au intelegerea asta. Mai astept si luna cadourilor pt ca vor fi promotii, iar ceva banuti in minus la pret conteaza. |
|
| Sus |
|
 |
|