Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
spot16.png
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 242264
Numar de utilizatori inregistrati: 2949
Cel mai nou utilizator inregistrat: reladi_impex
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1450 la data de Lun Mai 11, 2026
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Un amator

Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Who's Who

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Constantin-Mihai Stefan
Membru
Membru

Data inscrierii: 15 Noi 2010

Motto: Smile! Tomorrow will be worse!

MesajTrimis: 03 Dec 2010 14:41 Download mesaj
Titlul subiectului: Un amator
Raspunde cu citat (quote)

Salut voua, membri si cititori. Ma numesc C-tin-Mihai Stefan, insa mai toata lumea imi spune Costi/Costica. Momentan sunt inca student in Bucuresti si tot momentan, lucrez in IT. Cert e ca la un moment dat prin anul I la Polithnica, eram hotarat sa fac Fizica Cuantica si Relativista.

Am inceput sa fiu pasionat de stele si ceea ce inseamna astrologie prin clasa a 12-a, cand am inceput sa ma uit la seria Stargate SG-1, Atlantis samd. Deocamdata nu am nici telescop, nici luneta, dar mai trag din cand in cand o fuga pe Varsile Urseanu, la observator.

Momentan consider ca sunt sub nivelul de amator. Chiar sub nivelul de incepator Very Happy Cert este ca nu vreau sa cumpar prima/ul luneta/telescop din magazin, ci sa o/il fac cu manutele mele Smile probabil cu lentile cumparate sau gasite pe la targurile de vechituri Smile

Va salut si va doresc cat mai multe ceruri senine, desi cu venirea iernii, sansele pentru un cer plin de stele sunt destul de mici Smile

Va salut!
Sus
Herr_Alien
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 11 Noi 2010

MesajTrimis: 03 Dec 2010 14:58 Download mesaj
Titlul subiectului:

Salut, bine ai venit!

Daca vrei sa iti construiesti singur instrumentele, arunca-ti un ochi si pe "Cerul, o carte pentru toti" de Matei Alexescu.
Daca nu ai cartea, o poti da de pe net de la link-ul de mai jos:

http://sarm.astroclubul.org/carti/

Bafta la vanat lentile, eventual poti sa dai comanda de la diverse magazine (instrumenteoptice.ro sau surplusshed.com).

Dan Vasiliu
Membru
Membru

Data inscrierii: 29 Iun 2009

Motto: SI SEDES NON IS

MesajTrimis: 03 Dec 2010 15:06 Download mesaj
Titlul subiectului:

Citat:
Am inceput sa fiu pasionat de stele si ceea ce inseamna astrologie prin clasa a 12-a

Bun venit. Sper ca este o greseala de scriere: ASTRONOMIE nu ASTROLOGIE. Laughing

Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005

Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever

MesajTrimis: 03 Dec 2010 15:10 Download mesaj
Titlul subiectului: Re: Un amator

Constantin-Mihai Stefan a scris:
Salut voua, membri si cititori. Ma numesc C-tin-Mihai Stefan, insa mai toata lumea imi spune Costi/Costica. Momentan sunt inca student in Bucuresti si tot momentan, lucrez in IT. Cert e ca la un moment dat prin anul I la Polithnica, eram hotarat sa fac Fizica Cuantica si Relativista.

Am inceput sa fiu pasionat de stele si ceea ce inseamna astrologie prin clasa a 12-a, cand am inceput sa ma uit la seria Stargate SG-1, Atlantis samd. Deocamdata nu am nici telescop, nici luneta, dar mai trag din cand in cand o fuga pe Varsile Urseanu, la observator.

Momentan consider ca sunt sub nivelul de amator. Chiar sub nivelul de incepator Very Happy Cert este ca nu vreau sa cumpar prima/ul luneta/telescop din magazin, ci sa o/il fac cu manutele mele Smile probabil cu lentile cumparate sau gasite pe la targurile de vechituri Smile

Va salut si va doresc cat mai multe ceruri senine, desi cu venirea iernii, sansele pentru un cer plin de stele sunt destul de mici Smile

Va salut!

Bine ai venit !

Atentie: noi, pe aici, ne ocupam de astronomie, nu astrologie Smile

Pe de alta parte, felicitari pentru dorinta ta de a-ti face un instrument cu propriile maini. Suntem mai multi, asa ca tine, pe aici si satisfactia de a privi stelele printr-un telescop facut acasa este enorma. Go fo it ! Very Happy

Sus
Laurentiu
Membru
Membru

Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever

MesajTrimis: 03 Dec 2010 15:12 Download mesaj
Titlul subiectului:

Dan Vasiliu a scris:
Citat:
Am inceput sa fiu pasionat de stele si ceea ce inseamna astrologie prin clasa a 12-a

Bun venit. Sper ca este o greseala de scriere: ASTRONOMIE nu ASTROLOGIE. Laughing

Dane, iar se intampla Smile

Sus
Dan Vasiliu
Membru
Membru

MesajTrimis: 03 Dec 2010 15:35 Download mesaj
Titlul subiectului:

EXTRATERESTRI ! Fenomene paranormale ! etc. Efectul de forum ? Wink
Membru
Membru

MesajTrimis: 03 Dec 2010 15:40 Download mesaj
Titlul subiectului:

Conspiratia bacteriilor astea cu arsenic Razz
Sus
Constantin-Mihai Stefan
Membru
Membru

MesajTrimis: 03 Dec 2010 15:42 Download mesaj
Titlul subiectului:

Dan Vasiliu a scris:
EXTRATERESTRI ! Fenomene paranormale ! etc. Efectul de forum ? Wink

M-am bulversat Smile Sau poate am scris intentionat Smile Cine stie?!
Sus
Herr_Alien
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 11 Noi 2010

MesajTrimis: 03 Dec 2010 16:00 Download mesaj
Titlul subiectului:

Eh, era cineva care zicea ca astrologia e sora mai tembela a astronomiei, dar ca fara ea insa astronomii ar fi murit de mult de foame Laughing
Laurentiu
Membru
Membru

MesajTrimis: 03 Dec 2010 16:03 Download mesaj
Titlul subiectului:

Herr_Alien a scris:
Eh, era cineva care zicea ca astrologia e sora mai tembela a astronomiei, dar ca fara ea insa astronomii ar fi murit de mult de foame Laughing

Smile Smile Smile

Sus
Dan Vasiliu
Membru
Membru

MesajTrimis: 03 Dec 2010 16:48 Download mesaj
Titlul subiectului:

Scuze pentru bulversare. Era un schimb de mesaje intre mine si Laurentiu. Razz Cifrate bineinteles ...
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008

Motto: panta rhei

MesajTrimis: 03 Dec 2010 22:45 Download mesaj
Titlul subiectului:

Bine ai venit, Costi, printre astronomii amatori și printre ATM-iști! Subscriu și eu la ce spunea Laurențiu, satisfacția instrumentului făcut de tine nu se compară cu nimic altceva.

Până prinzi ideea și înveți câte ceva despre optică și despre cer, e bine să-ți iei un binoclu bun pe care-l vei folosi apoi toată viața. Găsești în târg la mâna a doua binocluri metalice, vechi, cu acoperiri albăstrui-violet pe lentile, cu cât au diametrul mai mare la obiectiv cu atât sunt mai potrivite pentru astronomie. Sau unul nou, dacă-ți permiți.

Lentile sau oglinzi sau alte materiale ATM găsești mai calitative pe la colegii de pe forum, la magazinele specializate (sunt deja destul de multe în țară) sau pe net. Asta e o recomandare ca să obții un instrument de calitate, fără să investești mulți bani și de care să fii mulțumit, să poți face observații decente multă vreme. Desigur că te poți juca cu lentile recuperate și să faci diferite oculare, lunete căutătoare sau alte experimente. Chiar dacă am deja două instrumente, tot îmi place să mă joc cu astfel de mici construcții, să văd ce iese din ele, mai ales că nu costă nimic... Very Happy Totuși, pentru un instrument bun e nevoie de ceva investiție, cel puțin în obiective și oculare de calitate, în ceva piese făcute la strung, freză, multă manufactură etc.

piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob
Sus
Constantin-Mihai Stefan
Membru
Membru

MesajTrimis: 19 Dec 2010 12:40 Download mesaj
Titlul subiectului:

Salutare,

Fiind in cautare de o luneta ceva mai veche, am gasit intr-un magazin de antichitati dintr-o statiune montana din Bulgaria. La cum arata, cred ca a fost folosita in al doilea razboi mondial, ca si celelalte artefacte ramase in urma razboiul (de ex vesela, inele cu svastica).

Desi am luat-o cu o reducere de 25% (m-a cost 150 de lei), am observat ca zoom-ul nu este chiar mare. Peste vreo 2 zile voi incarca si o poza cu "mirifica" luneta. Faza e ca nu am vazut pe unde s-ar putea desface pentru a folosi ocularul din ea sau lentilele macar. Totusi, sper sa nu fi dat atatia bani doar ca sa o tin in vitrina.

Numai bine!
Sus
Constantin-Mihai Stefan
Membru
Membru

MesajTrimis: 25 Dec 2010 00:18 Download mesaj
Titlul subiectului:

Ei bine, iata si luneta. De fapt, e un ochean. De-abia azi mi-a venit in minte cuvantul. Am incercat sa ma uit la luna, dar, nu e mare diferenta fata de cum e cu ochiul liber. Sfaturi?

DSC02260.jpg
 Descriere:
Desfacut
 Marime fisier:  62.9 kb
 Vizualizat:  de 4692 ori

DSC02260.jpg

DSC02262.jpg
 Descriere:
Ocular
 Marime fisier:  84.25 kb
 Vizualizat:  de 4692 ori

DSC02262.jpg

Sus
Dan Vasiliu
Membru
Membru

MesajTrimis: 25 Dec 2010 00:40 Download mesaj
Titlul subiectului:

Din ce vad eu in poze nu pare o luneta veche. Mai degraba seamana cu un ochean "de bibelou" facta pentru suvenir si antichizata. Nu tot ceea ce gasesti la magazinele de antichitati sunt "antichitati". Dovada si pretul mic ... Am si eu una cu tot cu cutie. Am primit-o cadou. Sta bine in biblioteca intre cartile de astronomie. Laughing
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Who's Who Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Download topic
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact