| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 242264 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2949 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: reladi_impex |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1450 la data de Lun Mai 11, 2026 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Constantin-Mihai Stefan Membru

Data inscrierii: 15 Noi 2010 Mesaje: 7
Motto: Smile! Tomorrow will be worse! Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 03 Dec 2010 14:41 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Un amator |
|
|
|
Salut voua, membri si cititori. Ma numesc C-tin-Mihai Stefan, insa mai toata lumea imi spune Costi/Costica. Momentan sunt inca student in Bucuresti si tot momentan, lucrez in IT. Cert e ca la un moment dat prin anul I la Polithnica, eram hotarat sa fac Fizica Cuantica si Relativista.
Am inceput sa fiu pasionat de stele si ceea ce inseamna astrologie prin clasa a 12-a, cand am inceput sa ma uit la seria Stargate SG-1, Atlantis samd. Deocamdata nu am nici telescop, nici luneta, dar mai trag din cand in cand o fuga pe Varsile Urseanu, la observator.
Momentan consider ca sunt sub nivelul de amator. Chiar sub nivelul de incepator Cert este ca nu vreau sa cumpar prima/ul luneta/telescop din magazin, ci sa o/il fac cu manutele mele probabil cu lentile cumparate sau gasite pe la targurile de vechituri
Va salut si va doresc cat mai multe ceruri senine, desi cu venirea iernii, sansele pentru un cer plin de stele sunt destul de mici
Va salut!
|
|
| Sus |
|
 |
Herr_Alien Moderator

Data inscrierii: 11 Noi 2010 Mesaje: 1082
|
Trimis: 03 Dec 2010 14:58 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Salut, bine ai venit!
Daca vrei sa iti construiesti singur instrumentele, arunca-ti un ochi si pe "Cerul, o carte pentru toti" de Matei Alexescu.
Daca nu ai cartea, o poti da de pe net de la link-ul de mai jos:
http://sarm.astroclubul.org/carti/
Bafta la vanat lentile, eventual poti sa dai comanda de la diverse magazine (instrumenteoptice.ro sau surplusshed.com).
_________________ Alex
Astronomical Ephemerides |
|
| Sus |
|
 |
Dan Vasiliu Membru

Data inscrierii: 29 Iun 2009 Mesaje: 971
Motto: SI SEDES NON IS Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 03 Dec 2010 15:06 Download mesaj |
|
|
|
| Citat: | | Am inceput sa fiu pasionat de stele si ceea ce inseamna astrologie prin clasa a 12-a |
Bun venit. Sper ca este o greseala de scriere: ASTRONOMIE nu ASTROLOGIE.
_________________ CER SENIN ! |
|
| Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 03 Dec 2010 15:10 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Re: Un amator |
|
|
|
| Constantin-Mihai Stefan a scris: | Salut voua, membri si cititori. Ma numesc C-tin-Mihai Stefan, insa mai toata lumea imi spune Costi/Costica. Momentan sunt inca student in Bucuresti si tot momentan, lucrez in IT. Cert e ca la un moment dat prin anul I la Polithnica, eram hotarat sa fac Fizica Cuantica si Relativista.
Am inceput sa fiu pasionat de stele si ceea ce inseamna astrologie prin clasa a 12-a, cand am inceput sa ma uit la seria Stargate SG-1, Atlantis samd. Deocamdata nu am nici telescop, nici luneta, dar mai trag din cand in cand o fuga pe Varsile Urseanu, la observator.
Momentan consider ca sunt sub nivelul de amator. Chiar sub nivelul de incepator Cert este ca nu vreau sa cumpar prima/ul luneta/telescop din magazin, ci sa o/il fac cu manutele mele probabil cu lentile cumparate sau gasite pe la targurile de vechituri
Va salut si va doresc cat mai multe ceruri senine, desi cu venirea iernii, sansele pentru un cer plin de stele sunt destul de mici
Va salut! |
Bine ai venit !
Atentie: noi, pe aici, ne ocupam de astronomie, nu astrologie
Pe de alta parte, felicitari pentru dorinta ta de a-ti face un instrument cu propriile maini. Suntem mai multi, asa ca tine, pe aici si satisfactia de a privi stelele printr-un telescop facut acasa este enorma. Go fo it !
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
| Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 03 Dec 2010 15:12 Download mesaj |
|
|
|
| Dan Vasiliu a scris: | | Citat: | | Am inceput sa fiu pasionat de stele si ceea ce inseamna astrologie prin clasa a 12-a |
Bun venit. Sper ca este o greseala de scriere: ASTRONOMIE nu ASTROLOGIE.  |
Dane, iar se intampla
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
| Sus |
|
 |
Dan Vasiliu Membru

|
Trimis: 03 Dec 2010 15:35 Download mesaj |
|
|
|
EXTRATERESTRI ! Fenomene paranormale ! etc. Efectul de forum ?
|
| Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

|
Trimis: 03 Dec 2010 15:40 Download mesaj |
|
|
|
Conspiratia bacteriilor astea cu arsenic
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: 03 Dec 2010 15:42 Download mesaj |
|
|
|
| Dan Vasiliu a scris: | EXTRATERESTRI ! Fenomene paranormale ! etc. Efectul de forum ?  |
M-am bulversat Sau poate am scris intentionat Cine stie?!
|
|
| Sus |
|
 |
Herr_Alien Moderator

Data inscrierii: 11 Noi 2010 Mesaje: 1082
|
Trimis: 03 Dec 2010 16:00 Download mesaj |
|
|
|
Eh, era cineva care zicea ca astrologia e sora mai tembela a astronomiei, dar ca fara ea insa astronomii ar fi murit de mult de foame
_________________ Alex
Astronomical Ephemerides |
|
| Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

|
Trimis: 03 Dec 2010 16:03 Download mesaj |
|
|
|
| Herr_Alien a scris: | Eh, era cineva care zicea ca astrologia e sora mai tembela a astronomiei, dar ca fara ea insa astronomii ar fi murit de mult de foame  |
|
| Sus |
|
 |
Dan Vasiliu Membru

|
Trimis: 03 Dec 2010 16:48 Download mesaj |
|
|
|
Scuze pentru bulversare. Era un schimb de mesaje intre mine si Laurentiu. Cifrate bineinteles ...
|
| Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9919
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 03 Dec 2010 22:45 Download mesaj |
|
|
|
Bine ai venit, Costi, printre astronomii amatori și printre ATM-iști! Subscriu și eu la ce spunea Laurențiu, satisfacția instrumentului făcut de tine nu se compară cu nimic altceva.
Până prinzi ideea și înveți câte ceva despre optică și despre cer, e bine să-ți iei un binoclu bun pe care-l vei folosi apoi toată viața. Găsești în târg la mâna a doua binocluri metalice, vechi, cu acoperiri albăstrui-violet pe lentile, cu cât au diametrul mai mare la obiectiv cu atât sunt mai potrivite pentru astronomie. Sau unul nou, dacă-ți permiți.
Lentile sau oglinzi sau alte materiale ATM găsești mai calitative pe la colegii de pe forum, la magazinele specializate (sunt deja destul de multe în țară) sau pe net. Asta e o recomandare ca să obții un instrument de calitate, fără să investești mulți bani și de care să fii mulțumit, să poți face observații decente multă vreme. Desigur că te poți juca cu lentile recuperate și să faci diferite oculare, lunete căutătoare sau alte experimente. Chiar dacă am deja două instrumente, tot îmi place să mă joc cu astfel de mici construcții, să văd ce iese din ele, mai ales că nu costă nimic... Totuși, pentru un instrument bun e nevoie de ceva investiție, cel puțin în obiective și oculare de calitate, în ceva piese făcute la strung, freză, multă manufactură etc.
_________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: 19 Dec 2010 12:40 Download mesaj |
|
|
|
Salutare,
Fiind in cautare de o luneta ceva mai veche, am gasit intr-un magazin de antichitati dintr-o statiune montana din Bulgaria. La cum arata, cred ca a fost folosita in al doilea razboi mondial, ca si celelalte artefacte ramase in urma razboiul (de ex vesela, inele cu svastica).
Desi am luat-o cu o reducere de 25% (m-a cost 150 de lei), am observat ca zoom-ul nu este chiar mare. Peste vreo 2 zile voi incarca si o poza cu "mirifica" luneta. Faza e ca nu am vazut pe unde s-ar putea desface pentru a folosi ocularul din ea sau lentilele macar. Totusi, sper sa nu fi dat atatia bani doar ca sa o tin in vitrina.
Numai bine!
|
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: 25 Dec 2010 00:18 Download mesaj |
|
|
|
Ei bine, iata si luneta. De fapt, e un ochean. De-abia azi mi-a venit in minte cuvantul. Am incercat sa ma uit la luna, dar, nu e mare diferenta fata de cum e cu ochiul liber. Sfaturi?
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
62.9 kb |
| Vizualizat: |
de 4692 ori |

|
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
84.25 kb |
| Vizualizat: |
de 4692 ori |

|
|
|
| Sus |
|
 |
Dan Vasiliu Membru

|
Trimis: 25 Dec 2010 00:40 Download mesaj |
|
|
|
Din ce vad eu in poze nu pare o luneta veche. Mai degraba seamana cu un ochean "de bibelou" facta pentru suvenir si antichizata. Nu tot ceea ce gasesti la magazinele de antichitati sunt "antichitati". Dovada si pretul mic ... Am si eu una cu tot cu cutie. Am primit-o cadou. Sta bine in biblioteca intre cartile de astronomie.
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|