Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 234823 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2851 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Empedocles85 |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
MiroJenu Membru

Data inscrierii: 31 Mai 2010 Mesaje: 184
Motto: Per aspera ad astra Localitate: Cluj Napoca
|
Trimis: 17 Ian 2011 17:48 Download mesaj |
Titlul subiectului: Binoclu BPT4 8x30, caracteristici ,parerile utilizatorilor |
|
|
|
Am cumparat un binoclu БПЦ4 8x30(vezi poza)
Nu mi-a venit sa cred, desi anul de fabricatie este 1980 si e un produs second, imaginile sunt
luminoase, de o claritate incredibil de buna.
(cred ca sigla ce se vede in foto reprezinta fabricantul)
l-am comparat cu binoclul cristall 7x50 si cu weltblick 20x70.
E mai luminos decat bin7x50.
In privinta detaliilor este aproape la fel cu bin 20x70 pentru obiecte observate la distante medii.
Are o masa mica, usor de utilizat(reglaj, apucare,sustinere, oculare), perceptia de stereoscopie fb.
Cerul privit noaptea e ok, stelele (majoritatea) se vad punctiforme.
Am vb numai de bine despre bin 8x30, despre ceea ce nu e ok data viitoare.
Astept cu bucurie parerile dv., mai ales posesorii de bin 8x30.
O fii bin bpc4 8x30 atat de ok(la pretul de 180 Ron), sau "banutii putini" ai majoritatii iubitorilor si pasionatilor astro de la noi e baiul?
Pe curand, cu toate bino sus spre cer senin negru tuci.
PS.
Am ramas dator pt a continua subiectul: Masurarea experimentala a caract. binocularelor.
A fost tratat partial : mas exp si teor. a puterii de marire, ce a fost completat cu idei practice interesante de inimosii forumisti
Voi face niste experimente simpe privind det. rezolutiei bin. pe binocularele mele si apoi o sa postez un rezumat care va fi completat datorita generozitatii si experientei forumistilor.
Dar sa nu deviez de la subiectul iscat aici, micul binoclu 8x30 (detipul mentionat la inceput)
e atat de bun? ce caracteristici bune sau mai putin are, ce alte bin calitative ok sunt accesibile buzunarului nostru obisnuit?( cate lentile are? ce tip de acoperire?,schema optica,defecte si limitele
de aplicare in observatii, etc) _________________ Cer senin la observatii
binoclu ,IOR 7X40, IOR 10X40, Zeiss , ZOMZ BPB1 7x50 |
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2121
|
Trimis: 18 Ian 2011 09:33 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: Binoclu BPT4 8x30, caracteristici ,parerile utilizatoril |
|
|
|
este un binoclu excelent, am doua exemplare, din pacate pentru astronomie este un pic cam mic daca cerul nu este foarte negru. eu folosesc un 10x50 cel mai mult. |
|
Sus |
|
 |
mcuzic2002 Membru

Data inscrierii: 06 Ian 2007 Mesaje: 443
Motto: - Localitate: Sibiu
|
Trimis: 18 Ian 2011 11:37 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Bãieti,m-ati fãcut curios ...unde gãsesc in Cluj un asemenea binoclu (nou sau second) ? |
|
Sus |
|
 |
MiroJenu Membru

Data inscrierii: 31 Mai 2010 Mesaje: 184
Motto: Per aspera ad astra Localitate: Cluj Napoca
|
Trimis: 18 Ian 2011 12:18 Download mesaj |
|
|
|
Oare bin БПЦ4 10x40 sau БПЦ2 12x45 sunt de aceeasi calitate ca БПЦ4 8x30?
Bin IOR 7X40 este mai bun? sau e vorba si de ceva noroc in a gasi un bin cu dispersia erorilor ceva mai mici?
Ar fi distractiv sa ne intalnim cativa si sa comparam intre noi binoclurile ce le avem.
La (БПЦ4 8x30) e ok, claritate luminozitate finete detalii(ascutite).
In zona centrala cam 85-90% se vede super, insa la margini apare efectul de "butoias" si micsorarea claritatii, aberatii cromatice nu am obs., dar tot pe zona marginala pt stele apare coma. _________________ Cer senin la observatii
binoclu ,IOR 7X40, IOR 10X40, Zeiss , ZOMZ BPB1 7x50 |
|
Sus |
|
 |
catalin dumitru Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2010 Mesaje: 2939
Motto: telescopul scuza mijloacele Localitate: Shatra Neamtz
|
Trimis: 18 Ian 2011 13:44 Download mesaj |
|
|
|
Binoclul a carei poza ai atasat-o se vindea prin magazinele 'muzica' inainte de '89 si ceva timp dupa.
Tin minte ca am dat 1600 lei pe unul. L-am instrainat dar nu inainte de a i confisca ocularele (erfle) pe care le-am inlocuit cu niste Kellner-uri de la un 10x50 .
E un pic cam mic pentru astro , cum spuneau colegii. E numai bun de carat pe coclauri . |
|
Sus |
|
 |
SkyWalker Membru

Data inscrierii: 23 Mai 2010 Mesaje: 26
Motto: Mintea nu percepe ce percepe ochiul. Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 22 Ian 2011 00:28 Download mesaj |
|
|
|
Felicitari de achizitie. 180 de lei nu e o suma mare pentru un binoclu in ziua de azi, mai ales ca e rusesc(comparativ cu ce chinezarii gasesti pe piata).1980 nu e vechi stai linistit, al meu e facut in 91' si nu da semne de "batranete".Dupa cum se vede in poza au bagat si in asta metal cat cuprinde, tipic rusesc.Nu sunt in masura sa zic prea multe pentru ca nu am privit printr-un 8X30.Claritate incredibil de buna zici? E bine, inseamna ca nu are defecte de gen: straturi antireflex sarite,lentile zgariate sau alte minuni la prisme. La observatii pot sa zic ca astro nu e tocmai potrivit, si lentile mici si grosiment mic.Nici cu al meu 15X50, nu obtin rezultate impresionante pe cer .Fiind mic si automat mai usor e excelent terestru,il ti in mana fara probleme. _________________ Binoclu Dioptex 15X50
SkyWatcher 70/900 |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|