Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235611 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2864 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: JayLeDotD |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
mflorian Membru

Data inscrierii: 01 Sep 2011 Mesaje: 473
|
Trimis: 08 Noi 2011 01:12 Download mesaj |
Titlul subiectului: M42 de pe trepied foto |
|
|
|
19 cadre de pe trepied foto, cu D7000, obiectiv foto 70-200, la 200mm, 2s, f/2.8, ISO400 + 10 cadre dark + 9 cadre flat + 9 cadre bias, totul procesat cu DSS:
Descriere: |
|
Marime fisier: |
100.97 kb |
Vizualizat: |
de 3555 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
mflorian Membru

|
Trimis: 08 Noi 2011 14:43 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Am mai tras o serie, care cred că a ieșit ceva mai bine.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
68.55 kb |
Vizualizat: |
de 3497 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
silviub Membru

Data inscrierii: 13 Aug 2009 Mesaje: 174
|
Trimis: 08 Noi 2011 16:12 Download mesaj |
|
|
|
Cadrele sunt de numai 2 sec, 19 x 2 sec?
|
|
Sus |
|
 |
mflorian Membru

|
Trimis: 08 Noi 2011 16:20 Download mesaj |
|
|
|
Seria a2-a este din 24 de imagini. Da, de pe trepied fix expunerea este de doar 2 secunde. La 2,5 secunde deja se lungesc stelele. Nici la 2 secunde nu sînt chiar rotunde, dar este acceptabil.
|
|
Sus |
|
 |
ioanIS Membru

Data inscrierii: 13 Iul 2011 Mesaje: 23
|
Trimis: 08 Noi 2011 16:29 Download mesaj |
|
|
|
La 2 sec. / 24 imagini mie imi place cum a iesit! Felicitari!
Se vede si culoare pe acolo! Oare mai sunt si alte obiecte pe catre care sa te indrepti cu un obiectiv de 200mm?
Poti sa-mi dai, te rog, niste detalii, ca la incepatori, cum faci cadrele flat si cadrele bias?
Multumesc!
|
|
Sus |
|
 |
mflorian Membru

|
Trimis: 08 Noi 2011 16:42 Download mesaj |
|
|
|
cadre flat - am deschis browserul și am pozat ecranul alb, fără să schimb setările aparatului, dar cu expunerea pe prioritate de diafragmă.
cadre bias - am tras cu capacul pus pe obiectiv cadre la cel mai scurt timp de expunere, tot în mod prioritate de diafragmă.
Alte obiecte pe care le-am pozat doar cu echipament foto au fost M31 - Andromeda și pleiadele. Și bineînțeles, meteorii.
|
|
Sus |
|
 |
ioanIS Membru

Data inscrierii: 13 Iul 2011 Mesaje: 23
|
Trimis: 09 Noi 2011 23:39 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc pentru raspuns!
Am avut si eu cateva tentative, slabe, pentru a face cateva poze noaptea cu un DSLR cu obiectivul de kit (18-55) si stiam de cadrele dark, dar nu ma asteptam ca cele flat sa se faca asa!
Am ramas, privind poza, placut surprins ca se pot "ataca" foto astfel de obiecte ceresti, credeam ca Andromeda este maxim ce se poate prinde in obiectiv, si aia ca fiind un mic nor! Dar sa vad si o nebuloasa... trebuie sa imi iau cat mai repede un obiectiv tele, pentru pasari dar si pentru asa ceva!
Inca o mica intrebare, daca nu te superi: cu obiectivul de 200mm (cred ca este superior celui de kit ca si calitate optica) stelele sunt usor de focalizat? Sau, mai bine spus, cum focalizezi stelele sa iasa punctuale?
Eu, la 55mm, stelele imi iasa un pic in ceata, desi am incercat sa focalizez pe un bloc la 1km si apoi am blocat pe manual, am rotit pas cu pas, incet, rotita de focalizare, dar si cea mai punctuala stea, la 100% tot iasa cu un pic de halou cetos... Oare sa fie de la obiectiv (Canon, kit, fara IS)?
La cat mai multe nebuloasa si, poate si o montura motorizata!
|
|
Sus |
|
 |
mflorian Membru

|
Trimis: 10 Noi 2011 00:02 Download mesaj |
|
|
|
ioanIS a scris: | Inca o mica intrebare, daca nu te superi: cu obiectivul de 200mm (cred ca este superior celui de kit ca si calitate optica) stelele sunt usor de focalizat? Sau, mai bine spus, cum focalizezi stelele sa iasa punctuale? | Ar fi 3 variante:
1. să focalizezi pe automat la infinit cît timp mai este lumină. De exemplu pe nori sau pe soare la apus. Apoi să treci obiectivul pe manual și să-l fixezi cu scotch.
2. să focalizezi automat pe Lună, dacă este vizibilă. Eventual, poți încerca pe Jupiter, dacă permite obiectivul. Apoi să treci pe manual.
3. cu obiectivul pe manua și cu Live View, folosind o mască Bahtinov: http://astrojargon.net/MaskGenerator.aspx și http://www.youtube.com/watch?v=KnKOynYBnlI
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|