Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
lucia lucia Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2006 Mesaje: 1096
|
Trimis: 12 Sep 2006 22:49 Download mesaj |
Titlul subiectului: TOPIC NOU: UNIVERSUL E UN COVRIG> |
|
|
|
imi va face o mare placere, in acest topic, sa NU va explic de ce Universul e un covrig. . Va rog sa-mi cetiti articolele.
Reguli generale:
- Daca voi primi raspunsuri, le voi neglija si voi insista pe ceea ce am eu de spus, desi nu am nimic de spus.
- Daca NU voi primi raspunsuri: le voi da eu, pur si simplu in lipsa de ocupatiune.
- Poate asa voi ajunge o vestita profa-de, nu conteaza de ce sau nu. _________________ vor veni straini aici, mult dupa ce ne vom stinge si se vor intreba:
CINE AM FOST? |
|
Sus |
|
 |
Spencer Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2005 Mesaje: 126
|
Trimis: 13 Sep 2006 00:43 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
care articole? |
|
Sus |
|
 |
Spencer Membru

|
Trimis: 13 Sep 2006 00:56 Download mesaj |
|
|
|
aha, te referi la "Universuri Ciclice cu Geometrie Toroidală" care o sa apara pe site.... ok, astept cu nerabdare sa ti inteleg toroidul... adica covrigul. Pana atunci ma duc sa mai cetesc ceva din Armonia Universului Fizic...poate poate inteleg ceva, cine stie. |
|
Sus |
|
 |
Abel Cavași Membru

Data inscrierii: 17 Iul 2006 Mesaje: 2527
Motto: Un șchiop mergând pe drumul drept ajunge înaintea celui rătăcit care aleargă. (Spinoza) Localitate: România, Satu Mare
|
Trimis: 13 Sep 2006 08:34 Download mesaj |
|
|
|
Ce parametri are acest covrig? _________________ Oamenii sunt extrem de valoroși |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 13 Sep 2006 10:05 Download mesaj |
|
|
|
Pofta buna!  |
|
Sus |
|
 |
Forever_Man Membru

Data inscrierii: 04 Iun 2005 Mesaje: 1924
|
Trimis: 13 Sep 2006 10:15 Download mesaj |
|
|
|
Lucia, da-ne un link către articolele tale. _________________ BINOCLURI: Norconia Sport 10x50, Celestron Skymaster 15x70
TELESCOAPE: Skywatcher 130/650, Skywatcher 200/1200 |
|
Sus |
|
 |
Spencer Membru

|
Trimis: 13 Sep 2006 10:20 Download mesaj |
|
|
|
nu au aparut inca.. o sa apara pe site.. vezi pagina cu proiecte |
|
Sus |
|
 |
IACOB DUMITRU Membru

Data inscrierii: 30 Ian 2006 Mesaje: 2888
Motto: unii imbatranesc frumos, altii imbatranesc degeaba
|
Trimis: 04 Oct 2006 09:36 Download mesaj |
|
|
|
Fara nici un fel de gluma, astept cu nerabdare clipa in care, o teorie a "Big-Bangului" ar putea fi comparata cu o teorie a "Covrigului". |
|
Sus |
|
 |
lucia lucia Membru

|
Trimis: 10 Oct 2006 23:41 Download mesaj |
|
|
|
va pot orienta deja spre un articol al profului meu de fizici.
cautati pe http://www.nipne.ro/rjp/2006_51_9-10.html, articolul profesorului R. Murdzek.
PS. am si Eu contributia mea, acolo. _________________ vor veni straini aici, mult dupa ce ne vom stinge si se vor intreba:
CINE AM FOST? |
|
Sus |
|
 |
lucia lucia Membru

|
Trimis: 10 Oct 2006 23:48 Download mesaj |
|
|
|
verificand, imi da o eterna pagina negasita...
oricum, cautati-l pe R. Murdzek printre articolele publicate in RJP, Romanian Journal of Physics. fara gluma, sunt articole de frontiera in cosmologie, la care am avut fericirea sa particip... ca sursa de inspiratie, thalia, cum vreti... geniul e totusi aici.  _________________ vor veni straini aici, mult dupa ce ne vom stinge si se vor intreba:
CINE AM FOST? |
|
Sus |
|
 |
stelaru Membru

Data inscrierii: 10 Aug 2006 Mesaje: 569
Motto: Haideti sa haidem! Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 11 Oct 2006 00:54 Download mesaj |
|
|
|
Sper sa nu ajungi profesoara de fizica...
Poti mai mult de-atat. |
|
Sus |
|
 |
IACOB DUMITRU Membru

Data inscrierii: 30 Ian 2006 Mesaje: 2888
Motto: unii imbatranesc frumos, altii imbatranesc degeaba
|
Trimis: 11 Oct 2006 10:28 Download mesaj |
|
|
|
Am citit fugitiv ce a scris profesorul tau de fizica. Esti o eleva norocoasa (e lucru mare sa ai un asa profesor de fizica. M-au impresionat, la prima vedere, atat „Type in Galaxy clustering“ cat si „Cyclic Universes from torus geometry”.
Nu stiu cat de bine am retinut, dar nu inteleg de ce vrea profesorul tau sa elimine ideea de singularitate. Daca stau bine si ma gandesc, centrul de simetrie al torului ne poate conduce in continuare la ideea de singularitate. |
|
Sus |
|
 |
lucia lucia Membru

|
Trimis: 02 Noi 2006 23:00 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc, d-le ID. Singulartitatea asta... dpdv fizic e un nonsens.
De altfel, universul toroidal include si varianta cu singularitate, e acel "horn torus". Ultimele calcule arata ca ar fi posibil chiar un univers inca accelerat cu o constanta Hubble de 70 km/(sMpc), cu un parametru al ecuatiei de stare de -1/3 si un factor de deceleratie de -0.9...-1, adica perfect potrivit observatiilor WMAP, plecand de la un tor cu raportul razelor de 1.007, adica un tor foarte apropiat de ideea de B|B.
Dar modelul toroidal e, geometric, mult mai larg: permite variante care nu au existat pana acum, de exemplu universurile cu dubla perioada... Proful face dinamica neliniara (are un masterat pe asa ceva) si am impresia ca ar vrea sa ajunga la un univers cu autoorganizare prin haos... asta presupune trecere prin repetate dublari de perioada, pana la haos. nu ma pricep suficient pentru a explica ce vrea sa faca. _________________ vor veni straini aici, mult dupa ce ne vom stinge si se vor intreba:
CINE AM FOST? |
|
Sus |
|
 |
lucia lucia Membru

|
Trimis: 02 Noi 2006 23:09 Download mesaj |
|
|
|
d-le S, cum "mai mult de atat?" mai mult decat profa, sau mai mult decat proful?  _________________ vor veni straini aici, mult dupa ce ne vom stinge si se vor intreba:
CINE AM FOST? |
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 5930
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 02 Noi 2006 23:47 Download mesaj |
|
|
|
Citat: | imi va face o mare placere, in acest topic, sa NU va explic de ce Universul e un covrig. |
de ce? _________________ Fujinon 10x50FMTR SX; AR 80F15; TS 102SD |
|
Sus |
|
 |
|