| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 241847 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2935 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: Ovx |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1450 la data de Lun Mai 11, 2026 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Ema11 Membru

Data inscrierii: 31 Aug 2011 Mesaje: 1
|
Trimis: 31 Aug 2011 22:56 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Obiect luminos vazut in data de 28.08.11 |
|
|
|
In data de 28.08.11. am observat un obiect foarte luminos ce a facut cateva miscari de dute-vino pe cer ca si cum ar fi observat ceva iar dupa un timp acesta s-a indepartat putin, insa nu mi-a disparut din raza mea vizuala continuandu-si traseul apoi a disparut. Era aceeasi lumina pe care am vazut-o in data de 15.08.11. SA fii fost un O.Z.N.?  |
|
| Sus |
|
 |
skyhawk Membru

Data inscrierii: 09 Iun 2011 Mesaje: 79
|
Trimis: 31 Aug 2011 23:13 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
daca nu stii ce a fost atunci a fost sigur un OZN  |
|
| Sus |
|
 |
saiph Moderator

Data inscrierii: 19 Sep 2007 Mesaje: 2300
Motto: Sky is not the limit, it's the target Localitate: Bucuresti // Cracovia
|
Trimis: 01 Sep 2011 08:47 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Re: |
|
|
|
Propun mutarea topicului la Diverse.
Nu vad legatura cu observatiile astronomice. Nu are ora exacta mentionata, nu contine descrierea clara/amanuntita a obiectului observat si nici pozitia pe cer (eventual si a observatorului).
Am vazut si eu de-a lungul timpului fenomene luminoase aparent inexplicabile (la momentul respectiv) dar pana la urma m-am lamurit ca erau doar avioane, baloane meteo, sateliti, si alte prostioare (uneori chiar resturi de pe orbita - desi de obicei acestea au magnitudini foarte mici/slabe).
Cer senin! _________________ *.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
___CER SENIN!___
_________________ |
|
| Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3749
|
Trimis: 01 Sep 2011 09:37 Download mesaj |
|
|
|
Nave ale altor civilizatii nu pot ajunge pana la noi sunt convins doar diverse fenomene meteo gen Sprites recent decoperit sau altele . sau obiecte artificiale :Iridium satellite flare, avioane ,dirijabile .
Recent am patit si eu ceva chiar daca am vazut multe obiecte developate ca explicabile cu ajutorul unui binoclu.
Am zarit din oras noaptea la ora 1 lumini galbene la orizont lent miscatoare ce se depasau un timp apoi se stingeau.
timp de 20 minute tot apareau altele noi . zburau aparent pe acelasi traseu . cate 2 -3 si chiar 5 buc simultan.
am luat binoclu 20X60 sprijinit de perete si am identificat forma de para intoarsa cu sursa de lumina jos . cu suprafata iluminata parca din interior ma gandeam la balon imediat .
am sunat dimneata la o firma de baloane de agrement dar au spus ca nu au activitate noaptea.
apoi dupa alte investigatii am ajuns la adevar http://www.youtube.com/watch?v=zqf8E2-WKoM |
|
| Sus |
|
 |
Daniyyel Membru

Data inscrierii: 21 Mai 2011 Mesaje: 234
|
Trimis: 01 Sep 2011 09:48 Download mesaj |
|
|
|
Ce tare faza asta cu "sky lantern" .........ce le mai trec la unii oameni prin cap!!!! _________________ Telescop: Skywatcher 150/750 NEQ3-2 Black Diamond
Binoclu: Auriol 10x50
Accesorii: Super 25mm, Barlow 2x, SkyWatcher UWA 6mm Gold Line, Baader Solar Filter ND5 full aperture.
Camera: QHY5L-II MONO, Canon 450D, Orion StarShoot. |
|
| Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9902
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 01 Sep 2011 10:44 Download mesaj |
|
|
|
am văzut și eu în seara de dinainte de 1 aprilie 3 sky-lantern care au fost lansate din comuna Dumbrăvița și au fost purtate de vânt până deasupra nordului Timișoarei. Am avut monocularul 10x46 și astfel le-am putut identifica, într-adevăr la prima vedere erau niște OZN-uri... Probabil cine le-a lansat a vrut să facă o glumă de 1 aprilie, căci niciunul din cei care le-au văzut dacă ar fi spus a doua zi altcuiva că au văzut OZN-uri ar fi fost luat în râs. _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
| Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 01 Sep 2011 20:45 Download mesaj |
|
|
|
Si mai exista si "banalele" iluzii optice (am pus ghilimele pentru ca unele nu-s chiar asa banale ).
Eu am "muscat-o" intr-o noapte, tot din oras, cu o lumina extrem de stralucitoare care venea fix in directia mea, dinspre nord-nord-est. Cum eram in mers, m-am optit si am cascat ochii cat cepele. Cateva secunde bune a fost destul sa inceapa sa-mi treaca prin cap idei de genul "mai, si totusi astia cu UFO-urile ar putea avea dreptate...". Dar m-am calmat repede pentru ca lumina a ajuns mai aproape si imediat am... auzit-o: era un helicopter care avea un ditai proiectorul frontal
Nu zic ca nu am fost un pic dezamagit ...  _________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|