Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 234774 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2851 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Empedocles85 |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
ratiubogdan Membru

Data inscrierii: 07 Mar 2011 Mesaje: 42
|
|
Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1207
|
Trimis: 08 Mar 2011 17:10 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Ocularul respectiv e slabut, nu e proiectat pentru telescoape rapide. Functioneaza bine doar de la f/7 in sus.
Pentru dobsonul tau ai nevoie de oculare mai bune: ori un design simplu Plossl sau Ortoscopic care avand un camp de 40-50 grade sunt bine corectate, ori un design wide dar bun. Oculare wide bune in telescopul tau iti pot recomanda: Baader Hyperion, Celestron X-Cel LX, SkyWatcher PWA, Celestron Axiom LX sau Televue Panoptic/Nagler. _________________ Horatius
STARMAX Astronomie
Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro |
|
Sus |
|
 |
ratiubogdan Membru

Data inscrierii: 07 Mar 2011 Mesaje: 42
|
Trimis: 08 Mar 2011 20:50 Download mesaj |
Titlul subiectului: Multumesc |
|
|
|
horatius a scris: | Ocularul respectiv e slabut, nu e proiectat pentru telescoape rapide. Functioneaza bine doar de la f/7 in sus.
Pentru dobsonul tau ai nevoie de oculare mai bune: ori un design simplu Plossl sau Ortoscopic care avand un camp de 40-50 grade sunt bine corectate, ori un design wide dar bun. Oculare wide bune in telescopul tau iti pot recomanda: Baader Hyperion, Celestron X-Cel LX, SkyWatcher PWA, Celestron Axiom LX sau Televue Panoptic/Nagler. |
Multumesc pentru raspuns.
Sa le luam pe rand:
1.Baader hyperion de 31mm costa 800 de lei. Raportat la pretul telescopului care e in jur de 3500 mi se pare cam mult? Merita acesti bani, sau se vede adevarata performata la un telescop mai mare/scump?
2. la celeston X-Cel LX nu am gasit pe site ce camp vizual ofera. Plus ca maxim am vazut ca este de 25mm, ori eu am deja un ocular de 25.
3. Skywatcher PWA pare o solutie convenabila, doar ca din cate vad campul vizual este de 58 grade. As prefera ceva mai mare (daca se poate)
4. Axiom LX de 31 costa 2400 de lei -> ma omoara sotia
5. Banuiesc ca Televue sunt tot peste 1000 de lei. Corect?
Sa trag concluzia ca un ocular cu camp de 70 grade nu prea pot gasi pentru telescopul meu la un pret in jur de 500 de lei?
Din cate vad, Baader hyperion e cam ceea ce as dori (camp mare, pret cat mai decent)
Multumesc,
Bogdan Ratiu |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11283
|
Trimis: 08 Mar 2011 23:51 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: Multumesc |
|
|
|
ratiubogdan a scris: | ...costa 800 de lei. Raportat la pretul telescopului care e in jur de 3500 mi se pare cam mult? Merita acesti bani, sau se vede adevarata performata la un telescop mai mare/scump? |
3500 e cam supraestimat ca ai si goto dar oculare la un pret comparabil cu tubul ar fi o recomandare a celor care sunt adeptii teoriilor "rezultatul nu e suma verigilor din lant ci e dat de veriga cea mai slaba" respectiv "cat dai pe tub atat dai si pe oculare". Nagler? Pentax? Mai erau si niste Meade dar nu le stiu exact. Hyperion ar fi o alta varianta. |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|