Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
ar4079.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 234664
Numar de utilizatori inregistrati: 2848
Cel mai nou utilizator inregistrat: alex20
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

am vazut azi pe net asta Telescop de 250 - 305 mm

Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Lunete/Telescoape

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
aecrimla
Membru
Membru

Data inscrierii: 11 Sep 2006

MesajTrimis: 13 Oct 2006 02:28 Download mesaj
Titlul subiectului: am vazut azi pe net asta Telescop de 250 - 305 mm
Raspunde cu citat (quote)

http://www.telescope-service.com/OrionUSA/dobs/dobs.html

pareri ?

pretzul la cele 3 instrumente zik eu ka nu-i asha mare...la ce obtzii vizual ...eh ?

Membru
Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006

MesajTrimis: 13 Oct 2006 09:56 Download mesaj
Titlul subiectului:

Daca nu sti astronomie (constelatii, sa cauti cu telescopul, etc) atunci poate se merita sa dai banii pe asa ceva. Dar oricum nu il vad eu prea precis. Daca sti astronomie atunci cu 300 euro poti sa iti iei unul de 8" tot de la ei de pe Telescope-service cu care stai linistit mult timp fiindca o sa iti dea multe satisfactii. . Eu unul asa as face.
Numai bine!
Sus
aecrimla
Membru
Membru

MesajTrimis: 13 Oct 2006 19:12 Download mesaj
Titlul subiectului: re

sarpe a scris:
Daca nu sti astronomie (constelatii, sa cauti cu telescopul, etc) atunci poate se merita sa dai banii pe asa ceva. Dar oricum nu il vad eu prea precis. Daca sti astronomie atunci cu 300 euro poti sa iti iei unul de 8" tot de la ei de pe Telescope-service cu care stai linistit mult timp fiindca o sa iti dea multe satisfactii. . Eu unul asa as face.
Numai bine!

eu m-am gandit la cel de 305 mm Apertura... adika cel de 12", shi zik ka face banii ashtia mai ales ca la noi nu gaseshti apertura la Dobson asha mare.

daca greshesc corecteaza-ma

PS: eu nu shtiu astronomie shi ghidajul i-mi este de mare folos.
( in afara de vre-o 3 constelatzii nu prea shtiu sa caut pe cer. )...Timpul nu-mi permite .....

Membru
Membru

Data inscrierii: 01 Aug 2006

MesajTrimis: 13 Oct 2006 19:56 Download mesaj
Titlul subiectului: Transport

Ai cu ce sa-l transporti ? Animalul are 1.5 m lungime si in oras e ca o balena pe uscat , asa ceva TREBUIE dus la loc intunecos (nu ca n-ar functiona si in oras -si tocmai aici sistemele de orientare sunt extrem de utile - dar e pacat ) . Cred ca totusi un dobson de 200mm simplu este instrumentul ideal pentru un incepator cu bani (dupa standardele romanesti) . Plus ca daca vrei sa faci foto un 200 e mai usor de pus pe ecuatoriala decat balaurul ala. Totusi ideea de a avea un 300mm ....... Twisted Evil
Membru
Membru

MesajTrimis: 13 Oct 2006 22:16 Download mesaj
Titlul subiectului: Re: Transport

Mitu Catalin a scris:
Ai cu ce sa-l transporti ? Animalul are 1.5 m lungime si in oras e ca o balena pe uscat , asa ceva TREBUIE dus la loc intunecos (nu ca n-ar functiona si in oras -si tocmai aici sistemele de orientare sunt extrem de utile - dar e pacat ) . Cred ca totusi un dobson de 200mm simplu este instrumentul ideal pentru un incepator cu bani (dupa standardele romanesti) . Plus ca daca vrei sa faci foto un 200 e mai usor de pus pe ecuatoriala decat balaurul ala. Totusi ideea de a avea un 300mm ....... Twisted Evil

Am Mashina shi la Iarna sau cel tarziu la primavara i-mi iau tare ce VAN pt mers in concediu.... deci transportul nu-i o problema.

Poate Loganul Kombi caci l-am vazut ca-i mare ca frasu' gen WW Touran CHIAR mai mare decat el....

Membru
Membru

Data inscrierii: 16 Iul 2006

MesajTrimis: 13 Oct 2006 23:07 Download mesaj
Titlul subiectului:

Bravo þie,
Cred ca e o alegere buna si pretul nu cred ca e prea mare pt. asaceva:D
.......................................................................................................
vreau si eu...vreau si eu.....vreau si eu.........
.......................................................................................................
l'as ca eu i-mi construiesc '' piticania aia de 114mm'' pe care o am in stadiu de optica cumparata!!! Very Happy
Sus
aecrimla
Membru
Membru

MesajTrimis: 13 Oct 2006 23:24 Download mesaj
Titlul subiectului:

luluvasiliu a scris:
Bravo þie,
Cred ca e o alegere buna si pretul nu cred ca e prea mare pt. asaceva:D
vreau si eu...vreau si eu.....vreau si eu.........
l'as ca eu i-mi construiesc '' piticania aia de 114mm'' pe care o am in stadiu de optica cumparata!!! Very Happy

Ce ? ..... Telescoppul sau Loganul..... ?
Daca vrei telescopul hai ku mine la Unguri sapt asta shi-l iei , pt Logan kred ca-i mai bine sa ashteptzi ...apare in Masa in 2 - 3 luni...Smile

Membru
Membru

MesajTrimis: 14 Oct 2006 00:05 Download mesaj
Titlul subiectului:

sarpe a scris:
Numai bine!

eu zik ka merita....uite de ce akolo pe telescopeservice.........
produsul

Intelli Scope 10
Aperture 254mm , Focal length 1200mm
Incl. Computerized Object Locator - 14,000+ Objects Database

Aperture / Focal length / f-ratio 254mm / 1200mm / f/4.7
Mirror Substrate Pyrex - made in USA
Tube Length 121cm
Tube Weight approx. 15kgs
Focuser 2" Metal focuser with 1.25" adaptor
Finderscope 9x50 quick release finderscope
Eyepieces Plossl Eyepieces 25mm & 10mm

http://www.telescope-service.com/OrionUSA/dobs/dobs.html#In10

TOTAL = ( cu toate accesoriile incluse ( extra) 978 Euro's

De unde mai iei shi TVA inapoi....pe care daca tre'be i-l dai la vama Shpaga .. daca nu tre'be nu dai shi gata........Smile

la noi in tzara.....

Dobson 254mm Pyrex..........no guidance ,,,,,NADA,,,,,

in rest acelashi instrument......
= 690 Euro's
....

http://www.telescoape.3x.ro/dobson.htm

Parerea mea este ca asha ceva KHIAR merita .... cel putzin pt mine ...fac 4 ore pana la Budapesta....shi iau shi AFA (TVA), inapoi in Vama...
Iar la Tuburi mai mari cu sau fara ghidaj la noi in tzara nu am vazut oferte delok.....deci tot dincolo tre' sa mergem dupe Skule....
Trimisul prin poshta rapida sau Atlassib sau orice kurierat rapid de afara sau din tzara, merge la instrumente mici...
NO OFFENCE Robert dar la asha ceva kred ka shoferul de autobuz la care este atashat poshta Atlassib " ceva remorka mai mare" nu ajunge intr-o bukata....sau daca ajunge intreg ori este stramb ori este ( Kancsi )
Eu shtiu ce Drumuri avem shi cum merg eu de la Arad la Timishoara.....am deja harta gropilor in minte ...inclusiv a celor 2 municipii deci daca merg sa-mi iau ceva de afara prefer sa shtiu ka eu le-am strikat din cauza transportului....nu altzii.

deci de afara i-ii mai bine sa iei ca este mai " Eftin " decat de la noi din tzara.

Membru
Membru

MesajTrimis: 14 Oct 2006 04:32 Download mesaj
Titlul subiectului:

Mai tu nu sti ce spui. Cu 1300 euro eu pot sa imi iau telescop de 16" (400mm) si nu platesc la el nici o vama nimic (daca era cazul).
Telescopul de care zici tu ca se merita este o "teapa" comerciala. Ce iei la banii aia? Un telescop alt-azimutal cu encodere digitale. Adica o sa trebuiasca sa il muti tot cu mana ca NU ARE MOTOARE si deci nu are goto si alte chestii.
In cazul telescopului de 8" diferenta de la 722 euro la 250 euro pentru doar niste encodere care le iei cu 100$ din SUA, NU MERITA.
Numai bine!
Sus
alexconu
Membru
Membru

Data inscrierii: 10 Mai 2005

MesajTrimis: 14 Oct 2006 10:09 Download mesaj
Titlul subiectului:

Total de acord cu Sarpele. Sunt cam bani in vant aia dati pe encoderele de la un dobson... Din ratiuni comerciale, d-a cam dus naiba ideea initiala cu Dobsonul; si ma refer aici la ideea lui John Dobson de a avea un telescop usor de transportat si extrem de usor de montat. Se tot adauga n-spe gizmo-uri mai mult sau mai putin utile pentru a atrage atentia celor care nu stiu ce vor in domeniu.

Avand in vedere c tu esti incepator absolut in domeniu de banii aia eu as zice sa-ti iei un dobson clasic de 200 (dar oare cine o face un dob clasic cu adevarat bun?? in general astea bune se fac in casa) si un binoclu in jur de 20x80. Dar na.. tu decizi..
Sus
HoO_Germany
Membru
Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2006

MesajTrimis: 14 Oct 2006 12:00 Download mesaj
Titlul subiectului:

Este bine si aveti dreptate, ca ati inceput voi sa vorbiti de aceste "ratiuni comerciale". Daca as fii inceput eu sa zic asa ceva, poate s-ar gandii ineva ca eu sant gelos sau asa.
Dar drept este ca la Dobson care NU are motoare, asa acesorii ca Encoder nu sant trebuiti.

Un telescop de 300mm diametru este mare si daca nu este posibil al putea fie lasat montat pe Truss Dobson, asa un telescop nu se mai ie fiecare data si fie pus ca sa poti observa cu el, ce se lenesete omul.
Tubul are deja 19kg si Truss cantareste inca o data vreo 5 - 8 kg.

Dar ok, aecrimla zice ca nu se cunoaste pe cer, si din cauza asta, sant acele Encoder buni pentru el. Totousi pretul arata cat costa aceste Encoder, facand diferenta intre un Dob normal sant cel putin 600 Euro dati numai pentru Encoder.

www.hoo-germany.de / info(@)hoo-germany.de

Tel.: +49 2452 976144
Sus
Mitu Catalin
Membru
Membru

MesajTrimis: 14 Oct 2006 14:57 Download mesaj
Titlul subiectului:

sarpe a scris:
Mai tu nu sti ce spui. Cu 1300 euro eu pot sa imi iau telescop de 16" (400mm) si nu platesc la el nici o vama nimic (daca era cazul).

Ok,dar eu & restul lumii ce putem sa luam cu 1300E ? La obiect: problema mea actuala este ap foto si nu am chef sa platesc 1000E pe o scula care care costa 1/2 in alta parte , dar nici nu stiu cum sa fac.

Membru
Membru

MesajTrimis: 14 Oct 2006 15:04 Download mesaj
Titlul subiectului:

Care este exact problema ta Catalin. Ce aparat vrei sa iei si unde l-ai gasit tu mai ieftin ca la noi in tara. Ca sunt tare curios Smile
Numai bine!
Sus
Mitu Catalin
Membru
Membru

MesajTrimis: 14 Oct 2006 15:41 Download mesaj
Titlul subiectului: EOS 350D

La noi aprox 30 mil mai mult sau mai putin depinde de magazin.
La ei (America) vre-o 600$ adica 16.5 mil .
De parca nu ai sti probema ....
Stiu si de baietiii buni care mai dreg situatia adica le aduc la 22-24 mil dar 7 milioane nu sunt de colea.....

Membru
Membru

MesajTrimis: 14 Oct 2006 16:14 Download mesaj
Titlul subiectului:

De ce aparat vorbesti exact. Sa vorbim cazuri concrete Smile
Numai bine!
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Lunete/Telescoape Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Download topic
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact