Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
leo_triplet.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 239646
Numar de utilizatori inregistrati: 2917
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Ce recomandati?

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Achizitie instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Patrunjel
Membru
Membru

Data inscrierii: 18 Sep 2011

MesajTrimis: 23 Oct 2011 19:11 Download mesaj
Titlul subiectului: Ce recomandati?
Raspunde cu citat (quote)

Peste vreo 2 saptamani s-ar putea sa am ocazia sa ma pun la masa tratativelor si sa ma apuc (diplomatic, evident) sa cersesc de la ai mei telescop Smile)
Pana acum m-am orientat spre http://instrumenteoptice.ro/produs_i.php?c...20SK1141-M sau http://www.skywatcher.ro/Cel/powerseeker127eq.htm . In principal le-am ales pe acestea si nu altele deoarece au aperturi cat de cat mari, si au si accesorii foarte bine nimerite, si de deepsky, si de observatii in propriul sistem solar.
Eu intentionez sa imi iau telescopul in principal pentru deepsky (doar observatii vizuale), si mi se cam par interesante si stelele binare.

Momentan Skyhawk-ul este alegerea mea, fiindca ar insemna sa renunt la 0.5", in favoarea pretului cu 200ron mai mic, insa nu vreau sa-l iau si dupa sa-mi para rau, asa ca am o rugaminte la voi:
Va puteti da cu parerea in legatura cu aceste doua telescoape? Este foarte importanta aceasta diferenta de 13mm in apertura telescopului? Exista diferente mari intre calitatea accesoriilor? Voi pe care l-ati alege? (tinand cont ca pentru alea 2 milioane ar trebui sa-l luati pe tata la cateva observatii in plus, si nu vreti asta Very Happy )

Si inca o rugaminte as avea la voi... Puteti, va rog, daca aveti, sa postati o fotografie cu vreo nebuloasa/galaxie (inafara de Andromeda) fotografiata printr-un telescop cu apertura asemanatoare, si cu timp de expunere relativ scurt (sa-mi fac o idee cum arata observatiile vizuale)

Va multumesc Very Happy
Sus
ursamajor
Membru exclus
Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010

Motto: Start spre viitor...

MesajTrimis: 23 Oct 2011 19:17 Download mesaj
Titlul subiectului:

[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.

Ultima modificare efectuata de catre ursamajor la 23 Oct 2011 19:29, modificat de 1 data in total
Sus
Patrunjel
Membru
Membru

MesajTrimis: 23 Oct 2011 19:28 Download mesaj
Titlul subiectului:

Am ales montura ecuatoriala cam din acelasi motiv pentru care o aleg si astrofotografii, odata ce am prins un obiect in camp, nu trebuie decat sa misc umpic pe RA ca sa compensez miscarea de rotatie a Pamantului, cand e nevoie. Si pe langa asta, am eu o placere mai mult sau mai putin ciudata in a masura chestii, si o montura ecuatoriala mi-ar permite sa-mi notez la fiecare observatie pozitia obiectelor pe ambele axe si sa le obsev evolutia Smile Pur si simplu mi se pare mai interesant cu montura ecuatoriala.
Am vazut undeva dob de 150 (sper sa nu zic prostii) la 1000 de lei, si asta depaseste bugetul. Nu am la dispozitie decat maxim 800ron.

Da, stiu ca la observatii vizuale nici nu se compara cu astrofoto (na, pana la urma sunt ore de informatii), am un binoclu de 50mm(din "vina" caruia am si dat de astronomie Very Happy ) si am observat asta, insa eram curios de exemplu, care e diferenta dintre Andromeda prin 50mm comparat cu +4.5". Eu doar ma gandeam ca o fotografie cu timpi de expunere destul de mici (aici vorbesc de ordinul secundelor) ar putea arata similar cu o observatie vizuala.

Ambele telescoape vin cu barlow, si au si oculare care se apropie de limita teoretica a telescopului (in combinatie cu barlow).

Ultima modificare efectuata de catre Patrunjel la 23 Oct 2011 19:37, modificat de 1 data in total
Sus
ursamajor
Membru exclus
Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010

Motto: Start spre viitor...

MesajTrimis: 23 Oct 2011 19:36 Download mesaj
Titlul subiectului:

[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
Membru
Membru

MesajTrimis: 23 Oct 2011 20:00 Download mesaj
Titlul subiectului:

Am gasit clipul asta: http://www.youtube.com/watch?v=plx6XXDgf2E
Eventual dupa ce aliniez dupa Polaris pot sa fac un mini-starhop ca sa ma mai apropii umpic de adevaratul pol ceresc.
Daca ai alege altceva (tinand cont de buget si de faptul ca trebuie sa vina cel putin cu un ocular pentru deepsky si unul de focala mica pentru planete), te rog spune-mi ce.
Sus
mircear
Membru
Membru

Data inscrierii: 05 Aug 2005

MesajTrimis: 23 Oct 2011 23:32 Download mesaj
Titlul subiectului:

Patrunjel a scris:
Am vazut undeva dob de 150 (sper sa nu zic prostii) la 1000 de lei, si asta depaseste bugetul. Nu am la dispozitie decat maxim 800ron.

Nu te grabi, mai strange vreo 200 de lei si eventual urmareste si sectiunea de Vanzari de pe-aici.
Cu un Dob 150 o sa ai deja un tub optic pe care sa-l pui mai tarziu pe o montura ecuatoriala.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Achizitie instrumente

Download topic
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum