| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 239646 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2917 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Patrunjel Membru

Data inscrierii: 18 Sep 2011 Mesaje: 15
|
Trimis: 23 Oct 2011 19:11 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Ce recomandati? |
|
|
|
Peste vreo 2 saptamani s-ar putea sa am ocazia sa ma pun la masa tratativelor si sa ma apuc (diplomatic, evident) sa cersesc de la ai mei telescop )
Pana acum m-am orientat spre http://instrumenteoptice.ro/produs_i.php?c...20SK1141-M sau http://www.skywatcher.ro/Cel/powerseeker127eq.htm . In principal le-am ales pe acestea si nu altele deoarece au aperturi cat de cat mari, si au si accesorii foarte bine nimerite, si de deepsky, si de observatii in propriul sistem solar.
Eu intentionez sa imi iau telescopul in principal pentru deepsky (doar observatii vizuale), si mi se cam par interesante si stelele binare.
Momentan Skyhawk-ul este alegerea mea, fiindca ar insemna sa renunt la 0.5", in favoarea pretului cu 200ron mai mic, insa nu vreau sa-l iau si dupa sa-mi para rau, asa ca am o rugaminte la voi:
Va puteti da cu parerea in legatura cu aceste doua telescoape? Este foarte importanta aceasta diferenta de 13mm in apertura telescopului? Exista diferente mari intre calitatea accesoriilor? Voi pe care l-ati alege? (tinand cont ca pentru alea 2 milioane ar trebui sa-l luati pe tata la cateva observatii in plus, si nu vreti asta )
Si inca o rugaminte as avea la voi... Puteti, va rog, daca aveti, sa postati o fotografie cu vreo nebuloasa/galaxie (inafara de Andromeda) fotografiata printr-un telescop cu apertura asemanatoare, si cu timp de expunere relativ scurt (sa-mi fac o idee cum arata observatiile vizuale)
Va multumesc  |
|
| Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 23 Oct 2011 19:17 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. _________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere.
Ultima modificare efectuata de catre ursamajor la 23 Oct 2011 19:29, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
Patrunjel Membru

|
Trimis: 23 Oct 2011 19:28 Download mesaj |
|
|
|
Am ales montura ecuatoriala cam din acelasi motiv pentru care o aleg si astrofotografii, odata ce am prins un obiect in camp, nu trebuie decat sa misc umpic pe RA ca sa compensez miscarea de rotatie a Pamantului, cand e nevoie. Si pe langa asta, am eu o placere mai mult sau mai putin ciudata in a masura chestii, si o montura ecuatoriala mi-ar permite sa-mi notez la fiecare observatie pozitia obiectelor pe ambele axe si sa le obsev evolutia Pur si simplu mi se pare mai interesant cu montura ecuatoriala.
Am vazut undeva dob de 150 (sper sa nu zic prostii) la 1000 de lei, si asta depaseste bugetul. Nu am la dispozitie decat maxim 800ron.
Da, stiu ca la observatii vizuale nici nu se compara cu astrofoto (na, pana la urma sunt ore de informatii), am un binoclu de 50mm(din "vina" caruia am si dat de astronomie ) si am observat asta, insa eram curios de exemplu, care e diferenta dintre Andromeda prin 50mm comparat cu +4.5". Eu doar ma gandeam ca o fotografie cu timpi de expunere destul de mici (aici vorbesc de ordinul secundelor) ar putea arata similar cu o observatie vizuala.
Ambele telescoape vin cu barlow, si au si oculare care se apropie de limita teoretica a telescopului (in combinatie cu barlow).
Ultima modificare efectuata de catre Patrunjel la 23 Oct 2011 19:37, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 23 Oct 2011 19:36 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. _________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
| Sus |
|
 |
Patrunjel Membru

|
Trimis: 23 Oct 2011 20:00 Download mesaj |
|
|
|
Am gasit clipul asta: http://www.youtube.com/watch?v=plx6XXDgf2E
Eventual dupa ce aliniez dupa Polaris pot sa fac un mini-starhop ca sa ma mai apropii umpic de adevaratul pol ceresc.
Daca ai alege altceva (tinand cont de buget si de faptul ca trebuie sa vina cel putin cu un ocular pentru deepsky si unul de focala mica pentru planete), te rog spune-mi ce. |
|
| Sus |
|
 |
mircear Membru

Data inscrierii: 05 Aug 2005 Mesaje: 428
|
Trimis: 23 Oct 2011 23:32 Download mesaj |
|
|
|
| Patrunjel a scris: | | Am vazut undeva dob de 150 (sper sa nu zic prostii) la 1000 de lei, si asta depaseste bugetul. Nu am la dispozitie decat maxim 800ron. |
Nu te grabi, mai strange vreo 200 de lei si eventual urmareste si sectiunea de Vanzari de pe-aici.
Cu un Dob 150 o sa ai deja un tub optic pe care sa-l pui mai tarziu pe o montura ecuatoriala. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|