| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 239603 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2917 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
andreirss Membru

Data inscrierii: 17 Noi 2011 Mesaje: 2
|
Trimis: 17 Noi 2011 13:47 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Bresser versus Skywatcher |
|
|
|
Salutare,
As dori o recomandare din partea celor care cred ca ma pot sfatui. Intentionez sa cumpar un telescop pentru cineva (persoana amatoare neinitiata dpdv practic). Dupa indelungi cautari si analize am ajuns la doua produse:
Bresser Messier R-80 EQ-Sky
SkyWatcher 80/900 EQ2
M-am oprit aici si fiindca limita de pret e cam 700 ron.
Mersi,
Andrei. |
|
| Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9868
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 17 Noi 2011 15:26 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Bună Andrei și bine ai venit pe forum! Ești sigur că persoana e interesată de astronomie? Are deja un binoclu bun? Vreun alt instrument prin care se uită la cer cel puțin când sunt evenimente? _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
| Sus |
|
 |
andreirss Membru

Data inscrierii: 17 Noi 2011 Mesaje: 2
|
Trimis: 17 Noi 2011 23:30 Download mesaj |
|
|
|
| Binoclu da, cand mai ajungem la munte; de cele mai multe ori insa cu ochiul liber. Dar pentru toate exista un inceput. Cunosc indestul de bine persoana si sigur s-ar potrivi. Pe de alta parte, de asta exista tehnica si pentru incepatori. Doar ca e de preferat sa fie de calitate, astfel incat primul contact sa nu fie dezamagitor. Asa ca, revenind la intrebarea mea anterioara.. care dintre cele expuse primeste recomandare? |
|
| Sus |
|
 |
Jabba the Hutt Membru

Data inscrierii: 22 Aug 2011 Mesaje: 145
Motto: Lex et ordo Localitate: Constanta
|
Trimis: 18 Noi 2011 09:28 Download mesaj |
|
|
|
| Daca instrumentul este pentru un incepator care nu doreste o foarte mare "performanta" recomand un AZ deoarece e mai usor de folosit daca nu vrei sa te incurci cu coordonate, urmarirea astrului etc... Sunt sigur ca daca cauti mai amanuntit vei gasi instrumente pe AZ cu aceleasi caracteristici optice si cu pret muuult mai mic. |
|
| Sus |
|
 |
Teo Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009 Mesaje: 2593
|
Trimis: 18 Noi 2011 11:39 Download mesaj |
|
|
|
Salut !
Ce pot sa iti spun eu, este ca am privit numai prin telescoape si lunete Sky-Watcher si nu m-au dezamagit niciodata. Toate instrumentele din dotarea mea sunt aceasta marca.
In ceea ce priveste Bresser, nu ma pot pronunta deoarece nu am avut ocazia sa o compar vreodata cu ce am eu.
In mod normal, daca optica este buna atunci cele doua lunete ar trebui sa fie practic la fel.
Au acelasi diametru si aceeasi focala. Ambele sunt acromate.
Daca ma intrebi, as face alt lucru.
As merge pe o luneta putin mai mare, care ofera detalii mai multe si luminozitate putin mai mare, si anume pe una de 90/900 mm tot de la Sky-Watcher.
O consider un instrument mai mult decat potrivit pentru un incepator, dar si pentru un amator cu experienta medie.
Va avea ce observa cu ea mult timp de aici incolo, daca persoana este chiar pasionata.
Pretul este in jurul valorii de 800 lei. Deci cu foarte putin peste cealalta, dar este mai performanta.
Ma refer la o astfel de luneta :
http://instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=SK909EQ2
sau cum recomanda si colegul nostru, mai sus, pe varianta azimutala ( AZ3 ), mult mai facila pentru un incepator, o poti gasi aici, la pretul de 827 lei :
http://www.astrovest.ro/home/index.php?opt...;Itemid=57
Aici poti vedea un clip cu aceasta luneta, pe montura azimutala in care se arata cat este de mare plus alte detalii :
http://www.youtube.com/watch?v=Ce4TN1EzUMQ
Succes ! |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|