| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
alex1209 Membru

Data inscrierii: 03 Feb 2012 Mesaje: 617
|
Trimis: 07 Feb 2012 10:06 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Achizitie |
|
|
|
| Salut. As vrea sa imi cumpar si eu un telescop. Dar in primul rand am nevoie de vreo 600lei. Imi puteti da cateva idei cum sa ii castig? De impartirea flyerelor m-am interesat si nu vrea nimeni:( (zgarciti la buzunar). Am 18 ani si sunt la liceu. Idei?! |
|
| Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 07 Feb 2012 10:17 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. _________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
| Sus |
|
 |
Alexandru Savin Membru

Data inscrierii: 09 Mai 2011 Mesaje: 480
|
Trimis: 07 Feb 2012 10:18 Download mesaj |
|
|
|
Un job part-time. Sau parintii . Sau alocatie? (daca se mai da) |
|
| Sus |
|
 |
alex1209 Membru

Data inscrierii: 03 Feb 2012 Mesaje: 617
|
Trimis: 07 Feb 2012 10:26 Download mesaj |
|
|
|
Mda ursamajor, dar mama spune sa invat, sa las astea pe mai tarziu. Dar pe langa faptul ca vreau sa imi achizitionez un telescop, vreau sa si construiesc unul, ceea ce ma duce din calculele mele, pentru un newtonian la vreo 700-800lei + 600lei pentrul cel din magazin. E un salariu de adult aici. Mama a zis ca imi da bani, dar nu toti deodata ca nu are. Iar placerea aceasta pentru stele ma face sa mi-l doresc cat mai repede.
Da alexandru Savin, se mai dau si alocatii:), iar job part-time, unde? ca am cautat. Poate nu destul....dar am cautat. |
|
| Sus |
|
 |
Teo Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009 Mesaje: 2593
|
Trimis: 07 Feb 2012 10:41 Download mesaj |
|
|
|
Strange si tu putin cate putin, cat iti dau parintii si iei un tub optic second-hand de 150/750 mm la vreo 500-600 lei sau de 130/650 mm la vreo 500 lei.
Ii faci apoi o montura Dobson din lemn si te-ai scos.
In felul asta vei atinge cele doua obiective propuse. Vei avea un telescop comercial la care ai mesterit sa il finalizezi tu. Totul la un pret ok. Construind numai montura, nu implica foarte multa munca si materialul din lemn este extrem de ieftin, nu mai vorbim ca poti recupera de la diferite dulapuri vechi.
Stiu, mai ai nevoie si de oculare, dar le vei lua treptat si pe acestea.
Pentru inceput 2-3 oculare sunt de ajuns luate tot asa bucata cu bucata.
Un bun exemplu de astfel de telescop, foarte dragut a fost construit de colegul nostru Auriga, care sper sa nu se supere ca ii postez aici poza ca exemplu. 
Ultima modificare efectuata de catre Teo la 07 Feb 2012 10:42, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
eolloe Membru

Data inscrierii: 30 Ian 2011 Mesaje: 226
Motto: Eu cand vreau sa fluier, fluier! Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 07 Feb 2012 10:41 Download mesaj |
|
|
|
Eu te-as sfatui sa incepi cu un binoclu si, probabil, ti-ar ajunge banii care i-ai primi de la mama ta. In timpul asta ai putea sa mai cauti un job.
@ursa Chestia cu sponsorizarea neconditionata nu o incurajez. Motivele sunt multiple. _________________ Eu cand vreau sa fluier, fluier! |
|
| Sus |
|
 |
Teo Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009 Mesaje: 2593
|
|
| Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 07 Feb 2012 11:14 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. _________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
| Sus |
|
 |
|