| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Georgian Membru

Data inscrierii: 13 Aug 2009 Mesaje: 258
|
|
| Sus |
|
 |
marcel jinca Membru

Data inscrierii: 16 Apr 2009 Mesaje: 411
|
Trimis: 12 Oct 2009 13:39 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
| asa cum vezi pe pag 6 la ALCOR, sunt oglinzi sferice. diferenta intre o parabolica si o sferica cred ca o sti !? cer senin! |
|
| Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 6122
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 12 Oct 2009 17:43 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Re: Oglinzi de la Alcor |
|
|
|
| Georgian a scris: | | Preturile mi se par bune. Daca ar fi si de calitate, ar fi excelent. |
Este o etapa prin care am trecut multi dintre noi mai ales cand ne aflam la inceput de drum.
Cu timpul invatam ca optica de calitate presupune preturi mari, cu atat mai mari cu cat calitatea este mai ridicata.
Unii sunt dispusi sa plateasca aceste preturi, altii nu.
Exista insa si o varianta mai ieftina financiar dar care presupune multa truda, sa construiesti singur optica.
Referitor la exemplul tau, o oglinda sferica de 200 cu f/4 ar putea vedea cred pe la un 10x sau maxim 20x inainte ca ceata data de sfericitate sa acopere din belsug imaginea ... |
|
| Sus |
|
 |
Georgian Membru

|
Trimis: 12 Oct 2009 20:19 Download mesaj |
|
|
|
O oglinda parabolica buna cat ar costa si de unde poate fi luata?
As putea incerca sa slefuiesc singur o oglinda, dar nu am nici sticla, nici abrazivi, nimic. Si, pe o scara de la 1 la 10, cat de grea ar fi slefuirea unei oglinzi? (Va rog, nu spuneti 11). |
|
| Sus |
|
 |
neox Membru

Data inscrierii: 17 Iun 2008 Mesaje: 1553
|
Trimis: 12 Oct 2009 20:25 Download mesaj |
|
|
|
O oglinda de 200 mm de top se duce la un 400- 500$. _________________ Small minds discuss people, Average minds discuss events, Great minds discuss ideas
www.cloudynights.com |
|
| Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006 Mesaje: 2291
|
Trimis: 12 Oct 2009 21:26 Download mesaj |
|
|
|
| neox a scris: | | O oglinda de 200 mm de top se duce la un 400- 500$. |
De top este in jur de 1000$.
Numai bine! |
|
| Sus |
|
 |
marius78 Membru exclus

Data inscrierii: 04 Mar 2009 Mesaje: 682
Motto: Un prost nu spune lucruri inteligente dar un om inteligent spune multe prostii. Localitate: Prahova
|
Trimis: 12 Oct 2009 21:42 Download mesaj |
|
|
|
1000 $ adica lambda/cat ? si alte criterii care ar fi .Dar mai bine poate rugam pe cineva de pe aici sa ne spuna cam cum trebuie sa arate o oglinda premium in termeni tehnici (lambda, petzval ,nm, etc )
Multumesc. _________________ Refractor Meade 60/700
Refractor ''home made'' 80/900
Binoclu Militar 10x50 |
|
| Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9947
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 12 Oct 2009 22:28 Download mesaj |
|
|
|
Mai exista o varianta.Intai iei legatura cu unul din opticienii,nu foarte numerosi,care iti pot corecta oglinda,agreati toate detaliile,cumperi oglinda,de pilda cea sferica de la Alcor,o dai la corectat si....beng,ai ce ti-ai dorit,dar la hyper-calitate.Construiesti o montura.Apoi observatii, ''fara numar,fara numar,sa moare dusmanii care este de ciuda'' .Mircea |
|
| Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9868
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 12 Oct 2009 22:51 Download mesaj |
|
|
|
întrebarea este din ce fel de sticlă este făcută, dacă merită parabolizată și realuminizată, pentru că cei de la Alcor nu precizează materialul, dacă ar fi din pyrex cred că ar scrie, nu?
Georgian, studiază bine toate ofertele, vezi câți bani poți strânge, dacă nu ai destui acum, mai bine mai aștepți. Dacă vrei să șlefuiești, studiază topicul lui Horea și alte topicuri despre oglinzi, cărțile recomandate și abia apoi te hotărăști pe ce nivel de dificultate s-ar afla pentru tine procedura asta, pentru că fiecare dintre noi avem o altă pregătire tehnică în spate, mai mult sau mai puțin timp. Sunt prea multe în joc ca să poți evalua exact, tu știi cel mai bine cât de mult "te arde", pentru că pasiunea e ceva foarte relativ. Din acest motiv eu m-am apucat de un refractor mai întâi, mi s-a părut mai ușor. Cu toate astea, după cum se vede, din cauza timpului limitat a durat 7 luni și încă mai am de lucrat la el...  |
|
| Sus |
|
 |
KLK Membru

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 190
Motto: Nihil sine Deo Localitate: Buzau
|
Trimis: 12 Oct 2009 22:56 Download mesaj |
|
|
|
Multi dintre astronomii amatori din Romania si utilizatori ai forumului astronomy au cumparat de la Alcor. Cel ce il detine este nu doar un comerciant, ci un entuziastat al astronomiei. Daca l-ai intreba Georgian despre acele oglinzi ti-ar raspunde cu sinceritate ce poti face cu ele, nu e genul de om care sa iti vanda ca sa faca bani din asta, are alt domeniu care ii aduce venituri. Sau ti-ar da alternative in cazul in care doresti sa construiesti ceva sau sa achizitionezi un instrument potrivit tie. Dar tu ce iti doresti de fapt? sa construiesti un telescop, sa iti cumperi unul ansamblat? Daca nu te superi( ti-o spun ca de la prof la elev ), cand deschizi topicuri e bine sa o faci cu scopul de a avea o finalitate precum ai facut aici: http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=3972 ,altfel risti sa fi catalogat ca doar vrei sa te remarci. Pari un baiat foarte inteligent si care iti place sa citesti foarte mult, deja vad ca ai acumulat multe cunostinte,ar fi pacat sa te judecam gresit . |
|
| Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 6122
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 13 Oct 2009 16:48 Download mesaj |
|
|
|
Pentru ca era vorba mai sus de oglinzi de top iata o lista de preturi:
Cred ca oglinzile Royce sunt suficient de cunoscute (chiar si numai la nivel de speranta) in lumea newtonistilor astfel incat sa nu mai necesite comentarii suplimentare.
http://www.rfroyce.com/stand_mirrors.htm |
|
| Sus |
|
 |
Georgian Membru

|
Trimis: 13 Oct 2009 21:01 Download mesaj |
|
|
|
| Citat: | | Dar tu ce iti doresti de fapt? sa construiesti un telescop, sa iti cumperi unul ansamblat? |
Eu vreau un instrument care sa imi permita sa vad ceva mai mult decat cu luneta de 60mm. Ma gandeam ca as putea cumpara o oglinda si sa construiesc restul, pentru ca nu stiu daca as reusi sa slefuiesc oglinda. Am citit topicurile de la self made/constructii/reparatii, dar cei de acolo sunt mai experimentati sau au inceput cu o oglinda de 100mm. Eu vroiam ceva de 150mm sau mai mult. As avea sanse sa imi reuseasca asa ceva? |
|
| Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006 Mesaje: 2291
|
Trimis: 13 Oct 2009 22:46 Download mesaj |
|
|
|
Cauta sa iti cumperi optica din SUA si restul se poate face rost de la noi din tara. Alta metoda mai ieftina nu exista. Daca erai atent iti cumparai un telescop de 114-130mm SH de aici de pe forum la un super pret (mult mai ieftin decat un set de oglinzi de acelasi diametru).
Numai bine! |
|
| Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3721
|
Trimis: 14 Oct 2009 06:24 Download mesaj |
|
|
|
| Geogian: daca te intereseaza oglinda de calitatea "Top" la pret de SUA sau mai ieftin cautama la tel 0722469099 |
|
| Sus |
|
 |
alex1209 Membru

Data inscrierii: 03 Feb 2012 Mesaje: 617
|
Trimis: 17 Mar 2012 17:41 Download mesaj |
|
|
|
| citind pe aici anunturi mai vechi, am tot dat de termenul "lambda" la oglinzi. Ce inseamna lambda la oglinzi? |
|
| Sus |
|
 |
|