| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Benny Membru

Data inscrierii: 03 Mar 2012 Mesaje: 23
|
Trimis: 03 Mar 2012 03:12 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Help!Recomandare telescop (1700-2300 lei ) ?? |
|
|
|
Buna.Sunt nou pe acest forum ,si totodata , cu siguranta ,un viitor lunatic. Ma pasioneaza universul de cand eram copil ,iar acum am ajuns la varsta la care imi pot permite un instrument care sa imi tina ochii ocupati pe fabuloasa intindere de stele ,planete ,constelatii , etc .De vreo 3 zile citesc forumul non stop, iar acum simt nevoia sa cer ajutorul cuiva care se pricepe in domeniu.Mentionez ca nu am cunostinte de optica si astronomie ,decat minime ,de astrofoto chiar deloc ,dar sunt dispus sa le invat in timp, pe viitorul telescop.Ce doresc eu, sunt niste recomandari , daca se poate, pentru achizitionarea unui telescop cu valoarea cuprinsa intre 1700 si 2300 lei. Nu doresc sa fie axat pe astro-foto , prefer sa vad eu cat mai clar si detaliat planetele, precum si obiecte deep-sky,galaxii,constelatii etc. Sper din toata inima sa nu primesc raspunsuri gen : "mai bine ia-ti un binoclu inainte" ,fiinda am varsta (24 ani) la care pot invata lucruri noi ,destul de repede ,iar performante,sunt constient ca se pot realiza doar in timp ,acumuland experienta. Ce spuneti de acest telescop http://magazin.telescop-expert.ro/dobson-capella-10.html ? Oare imi fascineaza pupilele la observarea de ex a galxiei andromeda sau constelatiei orion? Astept recomandari .Va multumesc . |
|
| Sus |
|
 |
carstea Membru

Data inscrierii: 07 Mar 2008 Mesaje: 105
|
Trimis: 03 Mar 2012 06:49 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Bine ai venit!
Sfatul meu este sa iei legatura cu posesori de instrumente din zona ta si sa-i rogi sa te ia cu ei la observatii. Dupa ce vei observa prin mai multe instrumente, te vei decide in cunostinta de cauza.
Un binoclu bun nu ti-ar strica Il vei folosi toata viata!
Dan |
|
| Sus |
|
 |
Benny Membru

|
Trimis: 03 Mar 2012 11:33 Download mesaj |
|
|
|
Bine v-am gasit Da , probabil imi voi achizitiona si un binoclu pt astral .Ce am eu e Nikon Action terestru. Acum am observat destui membrii din zona mea. Voi da niste mesaje. Mersi pt raspuns. O zi buna! |
|
| Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 7060
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 03 Mar 2012 12:12 Download mesaj |
|
|
|
Benny, telescopul ales de tine este un telescop bun pentru vizual, dar trebuie sa stii ca orice telescop vei lua nu vei vedea nebuloasele ca in poze. _________________ Dragos N |
|
| Sus |
|
 |
Benny Membru

|
Trimis: 03 Mar 2012 12:57 Download mesaj |
|
|
|
Da dragos, am inteles ca acele poze cu diferite culori si contraste , sunt modificate si procesate .Plus ca pentru astro-foto ai nevoie de buget enorm.Eu vreau sa vad universul asa cum este el ,insa cu detalii si claritate , ca si cum as calatori printre stele Mersi de raspuns. |
|
| Sus |
|
 |
Adrian Sirean Membru

Data inscrierii: 03 Oct 2011 Mesaje: 663
|
Trimis: 03 Mar 2012 15:04 Download mesaj |
|
|
|
Ai grija sa-ti mai pastrezi ceva bani deoparte pentru ca foarte curand vei realiza ca ai nevoie de alte oculare. Iar acestea te pot arunca la o suma deloc neglijabila.
PS: Telescopul ales de tine este foarte bun. |
|
| Sus |
|
 |
Benny Membru

|
|
| Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 03 Mar 2012 19:44 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. _________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
| Sus |
|
 |
Benny Membru

|
Trimis: 10 Mar 2012 00:59 Download mesaj |
|
|
|
Salutare ! Mi-am achizitionat Dobson 8'' cu auto-tracking. Azi l-am scos la observatii ! Sunt uimit !Pt inceput m-am delectat cu frumoasa luna.N-am cuvinte.Am urmarit-o cu ocularul de 10mm standard. Ce oculare imi recomandati? .Pt planete , un skywatcher planetary de 3.2 ar fi bun ?Sau e prea exagerat. Pt nebuloase,constelatii si galaxii care ar fi bun? Poate sunt off-topic .... Sorry if ! |
|
| Sus |
|
 |
Teo Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009 Mesaje: 2593
|
Trimis: 10 Mar 2012 01:07 Download mesaj |
|
|
|
Un ocular de 3.2 mm iti va da un grosisment de 375 X.
Daca optica este buna si prinzi un cer senin, cu turbulente reduse, merita sa ai un astfel de ocular in trusa, pentru observarea planetelor sau a detaliilor fine de pe Luna.
Mai ales ca ai si autotracking.
In rest, ar mai fi utile un ocular de 4 mm, 6 mm, 10 mm, 25 mm si eventual 32 mm.
Din punctul meu de vedere, cele comercializate sub denumirea " Super Plossl " dau rezultate bune la pretul pe care il au.
Acum vei vedea pe viitor ce vei decide pentru ca exista o mare varietate de oculare.
Felicitari pentru achizitia "tunului" de 8 inch ! |
|
| Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 10 Mar 2012 08:06 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. _________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
| Sus |
|
 |
Benny Membru

|
Trimis: 11 Mar 2012 17:49 Download mesaj |
|
|
|
| Mersi pt raspunsuri ! Mai am o intrebare legat de filtre : am gasit o oferta foarte buna din america set de filtre 6 culori. Care se potrivesc : cele de 1.5 '' sau de 1.2'' ? |
|
| Sus |
|
 |
Benny Membru

|
Trimis: 11 Mar 2012 17:53 Download mesaj |
|
|
|