Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
veil-neb-rgg.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 239585
Numar de utilizatori inregistrati: 2917
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

As vrea sa achizitionez SW Heritage 130P. Pareri?

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Achizitie instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Mars Boy
Membru
Membru

Data inscrierii: 26 Mar 2013

MesajTrimis: 27 Mar 2013 08:36 Download mesaj
Titlul subiectului: As vrea sa achizitionez SW Heritage 130P. Pareri?
Raspunde cu citat (quote)

Salut. Dupa cum scrie si in subiect as dori sa achizitionez un Heritage 130P. Am studiat mai multe tipuri de telescoape si am hotarat ca acesta este si portabil si rezonabil ca pret/performanta. Este acel dob flex lansat de SW cu ocazia IYA2009. Ce pareri aveti despre el? Mentionez ca nu vreau sa fac astrofoto ( cel mult cu camera de la telefon la ocular ) dar doresc sa vad cat de cat detalii la jupiter si saturn pe un seeing la fel de bun ... normal. Si as fi curios in caz ca stie cineva sau detine unul ... daca pot pune filtru tot de la SW pe el ... solar ... de ce intreb? Pentru ca acolo unde ar trebui sa fie pus filtrul solar are doua bucle pe care sunt sudate tijele flex ... iar filtrele sunt evident rotunde. Sistemul flex de la SW este bun si durabil sau apar probleme mai mici sau mai mari pe parcurs? Orice sfat de la oricine este binevenit! Va multumesc anticipat pentru ajutor! Very Happy
Sus
Teo
Membru
Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009

MesajTrimis: 27 Mar 2013 11:09 Download mesaj
Titlul subiectului:

Salut !

Nu am avut niciodata acest telescop insa din ce am citit si auzit de la altii, are optica buna.

Totusi, pentru inca 100 lei in plus ar fi mai bine sa alegi varianta cu tub si trepied, a aceluiasi telescop. E mai bine protejat si mai solid.

Ma refer doar ca exemplu la acesta :

http://www.instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=BKP1306EQ2

Tot ca varianta ai putea alege o luneta de 90/900 mm la un pret putin mai mic decat reflectorul:

http://www.instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=SK909EQ2

Luneta ofera rezultate frumoase atat la planete cat si la Soare, evident cu filtru.

De asemenea exista posibilitatea achizitionarii unui tub optic Newton, second hand de 150/750 mm sau 150/1200 mm pe care il poti gasi pe forum.
Au aparut frecvent la vanzare aici telescoape Newton de 150 mm in stare foarte buna si la un pret OK, de aproximativ 500 lei.
Ca fost posesor de Newton 150/750 mm iti spun ca ofera niste imagini foarte bune atat la planete si Luna cat si la deepsky. Evident, cu filtru adecvat poti face si observatii solare.

Succes !
Sus
Mars Boy
Membru
Membru

MesajTrimis: 27 Mar 2013 11:20 Download mesaj
Titlul subiectului:

Sa fiu sincer pe lista am ca rezerva exact 130 ul pe EQ care l-ai mentionat tu. dar la flextube imi place ca e f usor si foarte portabil atat tubul cat si montura. Fiind montura dobson ma gandesc ca e si mult mai stabil si usor de folosit fata de eq. Am avut in gand la un moment dat exact aceea luneta pe care mi ai recomandat o tu. e totu ok pana la diametru si lungime. Diametru o parea mic fata de 130 dar nu stiu exact cum se vede saturnul si jupiter prin 130 si 90 asa ca nu comentez aici. Poate imi zici tu ce diferenta de detalii/luminozitate este in caz ca stii. In schimb la luneta nu mi a placut in primul rand lungimea fizica. O fi focala buna dar si lungimea fizica conteaza.
Sus
dragos.n
Membru
Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi

MesajTrimis: 27 Mar 2013 17:45 Download mesaj
Titlul subiectului:

Montura dobson de la acest Heritage, e mult mai stabila decat acea montura EQ2. Plus ca e mai usoara, si mai mica in dimensiuni. Pe de alta parte, ca sa o poti folosi mai bine trebuie sa o pui pe ceva inalt, un scaun , o masa.

Asta e problema cu telescoapele, nu exista solutie ideala. Sau daca e una pe aproape, e foarte scumpa.

Membru
Membru

Data inscrierii: 24 Oct 2011

MesajTrimis: 27 Mar 2013 19:15 Download mesaj
Titlul subiectului:

Si eu la fel sunt ca tine, intr-o dilema.. as vrea ceva cu portabilitate buna si cu optica buna, heritage 130p in sua e undeva la 150$ iar din pacate la noi este mult mai scump ,undeva la 870ron , la fel si Orion 100/400 skyscaner, acolo 99$ la noi 600 ron. Modelul acesta e ceva nou http://www.instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=89065000 insa nu stiu daca oglinda este parabolica sau nu,foarte important
Sus
Teo
Membru
Membru

MesajTrimis: 27 Mar 2013 19:45 Download mesaj
Titlul subiectului:

Banuiesc ca este parabolica.
Daca nu ar fi parabolica, la un f/4.4 nu ai vedea decat "ceata densa". Very Happy

Ultima modificare efectuata de catre Teo la 27 Mar 2013 19:46, modificat de 1 data in total
Sus
dragos.n
Membru
Membru

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi

MesajTrimis: 27 Mar 2013 19:45 Download mesaj
Titlul subiectului:

Daca domnul Costescu, patronul Alcor, nu a specificat ca oglinda e parabolica, inseamna ca nu este. E un cunoscator, si un om cinstit.

Uitati de preturile din USA. La aceste preturi se adauga transportul, plus TVA si vama aplicate la pret plus transport. Si iesiti la aceleasi preturi ca aici, plus cvasi imposibilitatea aplicarii garantiei, datorita costului transportului.

Membru
Membru

MesajTrimis: 27 Mar 2013 19:47 Download mesaj
Titlul subiectului:

dragos.n a scris:
Daca domnul Costescu, patronul Alcor, nu a specificat ca oglinda e parabolica, inseamna ca nu este. E un cunoscator, si un om cinstit.

Tocmai pentru ca este un om cinstit, a specificat:

Citez " Telescopul National Geographic Kompakt 114/500 este un instrument de o calitate optica deosebita "

Un telescop Newton clasic la un f/4.4 nu poate fi un instrument de o calitate optica deosebita decat daca oglinda e parabolica. Wink
Sus
dragos.n
Membru
Membru

MesajTrimis: 27 Mar 2013 19:56 Download mesaj
Titlul subiectului:

O fi cum spui tu Teo. Cel mai usor e cu un telefon la el.

Totusi, eu as merge pe Heritage. ca de firma asta, National Geographic nu am auzit Laughing

Membru
Membru

MesajTrimis: 27 Mar 2013 19:58 Download mesaj
Titlul subiectului:

dragos.n a scris:
O fi cum spui tu Teo. Cel mai usor e cu un telefon la el.

Totusi, eu as merge pe Heritage. ca de firma asta, National Geographic nu am auzit Laughing

Sa citam din nou din domnul Costescu poate aflam un raspuns :

" NATIONAL GEOGRAPHIC este o marca celebra, care nu mai are nevoie de nicio prezentare, cunoscuta in intreaga lume, un nume sinonim cu orientarea spre stiinta si calitate.
Instrumentele care poarta aceasta marca sunt realizate de BRESSER, o firma germana de traditie, cu un foarte bun renume pe intreaga piata mondiala de instrumente optice.
"

Oricum, la fel ca dvs. prefer produsele Sky-Watcher. Este o firma de incredere care nu m-a dezamagit niciodata !
Sus
Mircea Pteancu
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008

Motto: ''OBSERVO ERGO SUM''

MesajTrimis: 27 Mar 2013 22:38 Download mesaj
Titlul subiectului:

Dar nu este singura firma ,nu-i asa?

Nu vreau sa necajesc pe nimeni,mai ales pe prieteni,dar la ultima intrunire a ''Binocular History Society'', un binoclu Bresser 10,5x40mm a fost evaluat ca fiind unul dintre cele mai bune,cot la cot cu Zeiss-uri si cu Nikon-uri.Si vandut,asa,ca intre prieteni,cu 900 de verzisori.

http://4.bp.blogspot.com/-JhZIqGbhpUw/USr3...atings.jpg

(La competitie nu a participat nici un Sky Watcher.)

Mircea

Sus
dragos.n
Membru
Membru

MesajTrimis: 28 Mar 2013 00:04 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pai SkyWatcher nu a facut decat o serie foarte scurta de binocluri, din care am prins si eu un exemplar, dupa care s-a lasat. De ce, nu stiu, dar binoclul ala imi place.

Acum nici telescoape Fujinon nu am vazut, dar asta nu inseamna ca nu mi-ar place asa ceva

http://www.apm-telescopes.de/en/Binoculars...M-163.html

@Teo, tu nu mai stii de gluma nici macar cand e clar semnalata cu asta Laughing ??

Membru
Membru

MesajTrimis: 28 Mar 2013 07:31 Download mesaj
Titlul subiectului:

dragos.n a scris:
Montura dobson de la acest Heritage, e mult mai stabila decat acea montura EQ2. Plus ca e mai usoara, si mai mica in dimensiuni. Pe de alta parte, ca sa o poti folosi mai bine trebuie sa o pui pe ceva inalt, un scaun , o masa.

Asta e problema cu telescoapele, nu exista solutie ideala. Sau daca e una pe aproape, e foarte scumpa.

Pai in general monturile dobson sunt stabile si usor de folosit dapai aceasta care e si mica usoara si are si maner pentru a lua tot telescopul cu tot. Chestia cu manerul mi se pare foarte tare. Very Happy
Sus
Mars Boy
Membru
Membru

MesajTrimis: 28 Mar 2013 07:37 Download mesaj
Titlul subiectului:

needweed a scris:
Si eu la fel sunt ca tine, intr-o dilema.. as vrea ceva cu portabilitate buna si cu optica buna, heritage 130p in sua e undeva la 150$ iar din pacate la noi este mult mai scump ,undeva la 870ron , la fel si Orion 100/400 skyscaner, acolo 99$ la noi 600 ron. Modelul acesta e ceva nou http://www.instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=89065000 insa nu stiu daca oglinda este parabolica sau nu,foarte important

Se pare ca pe la noi e singurul telescop care ne indeplineste dorinta portabilitatii. Iar optica e cam ca la toate SW urile din acelasi pret ... ex 130 ul cu tub. Teo a spus mai sus ca e optica buna si il cred. Am vazut un review pe youtube de la niste profi si spune ca e f bun pt pretu ala la toate capitolele inclusiv optica. Nu o fi optica ca la vreun mak din acelea de N milioane dar e optica prea buna pentru un home user.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Achizitie instrumente

Download topic
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum