| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
cypor Membru

Data inscrierii: 10 Apr 2012 Mesaje: 14
|
Trimis: 24 Apr 2012 14:26 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Salut |
|
|
|
Ma numesc Ciprian si de vreo doua saptamani am inceput sa rasfoiesc acest forum, in primul rand pentru a intelege si a afla optiunea corecta in ceea ce priveste achizitia unui telescop ca apoi sa pot sa experimentez si sa postez rezultatele obtinute.
Istoria mea vis-a-vis de astronomie, pe cat de lunga e ca timp pe atat de scurta in detalii. Aveam vreo 10 ani cand am privit luna printr-o luneta primita da tatal meu si de atunci mintea si sufletul au ramas acolo sus, dar din pacate pana acum (la aproape 34 de ani) nu am mai avut nici o legatura cu vre-un echipament de genul, decat un binoclu de vanatoare mostenit de la bunicul meu.
Astfel ca dupa toata aceasta perioada am reusit sa imi implinesc visul si sa imi cumpar un telescop si anume un newtonian pe montura Dobson de la Sky-Watcher.
Initial am cautat ceva pe la 1200 ron, dar dupa ce am mai citit, am hotarat sa merg pe principiul "go big or go home", asa ca am facut un mic/mare efort si am cumparat un 305 de la un coleg de pe forum, caruia ii multumesc pe aceasta cale pentru seriozitate. Pe langa ocularele standard care insotesc de obicei telescoapele, a mai fost in oferta si un Hyperion de 5mm. In curand imi ajunge (de pe ebay) si un Colimator laser 1.25".
Am enumerat cele de mai sus intrucat doresc sa intreb (nu am reusit sa concluzionez singur):
De ce e mai as avea nevoie ca sa completez sa zic asa "trusa incepatorului".
Sunt interesat de tot ce se poate observa, fotografia nefiind momentan o prioritate.
Cam atat acum dar intrebarile sigur vor veni pe parcurs
O zi buna la toata lumea.
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
132.26 kb |
| Vizualizat: |
de 3172 ori |

|
|
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11566
|
Trimis: 24 Apr 2012 14:57 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Re: Salut |
|
|
|
Nici ca se putea lua ceva mai potrivit .
Nu cred ca ai avea nevoie decat de timp, rabdare, un cer senin si un tub aclimatizat. In rest ai de la 60x la 300x ceea ce ar fi suficient pentru destul de multe (tipuri) de observatii. Eventualele accesori vin cu timpul din necesitate, daca e cazul.
Bine ai venit.
|
|
| Sus |
|
 |
sabin fota Membru de onoare

Data inscrierii: 09 Iul 2008 Mesaje: 747
Motto: Nihil Sine Deo Localitate: Drobeta Turnu Severin
|
Trimis: 24 Apr 2012 23:28 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Bun venit!
sa ai cat mai multe nopti senine
_________________ http://sabinfota.ro |
|
| Sus |
|
 |
cypor Membru

|
Trimis: 25 Apr 2012 10:10 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc
Aseara l-am si instalat si cu toate ca nu am inca obiectivul de colimare "m-am jucat" cu oglinda principala pana am reusit sa vad luna cu toate trei obiectivele. Apoi am trecut la Venus dar norii au aparut cu gramada si inceput ploaia.
_________________ SkyWatcher Dobson 305/1500 |
|
| Sus |
|
 |
Rahool Membru

Data inscrierii: 09 Mar 2012 Mesaje: 70
|
Trimis: 25 Apr 2012 10:10 Download mesaj |
|
|
|
Ei da, asta da "scula"! Felicitari! Strange-ti trusa de oculare
Cer senin!
|
|
| Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 25 Apr 2012 13:31 Download mesaj |
|
|
|
| cypor a scris: | Multumesc
Aseara l-am si instalat si cu toate ca nu am inca obiectivul de colimare "m-am jucat" cu oglinda principala pana am reusit sa vad luna cu toate trei obiectivele. Apoi am trecut la Venus dar norii au aparut cu gramada si inceput ploaia. |
Acesta este celebrul blestem al astronomului amator: dupa fiecare instrument nou achizitionat sau construit, urmeaza o perioada de vreme rea sau foarte rea (proportional cu dimensiunea instrumentului). Cum al tau intra in categoria celor mari, asteapta-te la cel putin o luna de ploaie
Iar acum la modul serios, bine ai venit si sa ai parte de cat mai multe nopti de observatii memorabile !
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
| Sus |
|
 |
cypor Membru

|
Trimis: 25 Apr 2012 13:56 Download mesaj |
|
|
|
| Rahool a scris: | | Cer senin! |
Fa ceva ca de la Oradea vin spre mine
@Laurentiu - si asa am reclamatii ca am facut putina burta, macar acum fac fitness cu el in brate pana in gradina si iar in casa, cum prind putin cer curat cum is pe afara cu el, ma mai delectez ziua cu traficul aerian care este fix peste zona unde stau
_________________ SkyWatcher Dobson 305/1500 |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11566
|
|
| Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 25 Apr 2012 15:02 Download mesaj |
|
|
|
| cypor a scris: | @Laurentiu - si asa am reclamatii ca am facut putina burta, macar acum fac fitness cu el in brate pana in gradina si iar in casa, cum prind putin cer curat cum is pe afara cu el, ma mai delectez ziua cu traficul aerian care este fix peste zona unde stau  |
Ai grija sa nu il indrepti, din greseala, spre soare atunci cand "vanezi" avioane.
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
| Sus |
|
 |
cypor Membru

|
|
| Sus |
|
 |
|